Luk

Aarhus F-chef: Et andet pres efter vild sæson

| 2. Division | 0 kommentarer

Infoboks

Aarhus Fremad har skullet vænne sig til nye og højere forventninger, efter aarhusianerne præsterede forrygende i sidste sæson.

Aarhus Fremad var i sidste sæson uhyre tæt på en vild og overraskende oprykning til 1. division, da Morten Dahm Kjærgaards tropper var et mulehår fra at vippe FC Helsingør væk fra førstepladsen i 2. division.

Efter den sæson har Aarhus Fremad skullet vænne sig til at være et tophold, for sådan en præstation går ikke ubemærket hen hos hverken Aarhus Fremad selv, omgivelserne eller modstanderne.

Og det er man så ved at have gjort nu efter tre sejre i træk i afslutningen af efterårssæsonen, der har budt på svingende resultater, hvorfor Aarhus Fremad nu overvintrer på fjerdepladsen i gruppe 1.

Det fortæller cheftræner Morten Dahm Kjærgaard, som selv kom til Aarhus Fremad for godt et år siden.

- Jeg nåede jo at have syv kampe, efter jeg kom til, og vi oplevede successen med at slutte flyvende af med store sejre og hvor det nærmest kun gik en vej.

- Skal vi kigge i forskelle på de to sæsoner havde vi en stor motivation i slutningen af sidste sæson, og vi lykkedes jo næsten med at gøre det umulige, siger han og fortsætter:

- Det har givet forventninger fra os selv, bookmakere og vores omgivelser, og vi har pludseligt skullet lære at være et tophold, for vi spiller med flere forventninger på os. 

- Det vil sige, at vi og omgivelserne er meget mere opmærksomme, hvis vi ikke vinder eller taber. Der kommer et andet pres, og det har helt sikkert været en påvirkning i denne sæson.

- Vi har skullet vænne os til det, og det er jo noget, vi egentlig godt kunne tænke os at få ind under huden. Vi skal kunne mestre det for at kunne spille med, og der var det i sidste sæson mere uventet, at man lå mere med fremme, hvor vi kunne spille med alt at vinde.

- Så i den kontrast ligger der selvfølgelig noget, som vi har skullet være dygtige til at håndtere, og vi er godt tilfredse med det overordnet.

- Kan ikke lægge klubben i tilfældighedens hænder

Forventningerne fik tidligt lidt af et hak, da sæsonen indledtes med en remis mod Frem, men det ser man anderledes på nu.

- Vi startede med at spille uafgjort i Frem, hvor vi scorede to mål i de sidste fem-seks minutter, hvor vi tænkte, at det var skidt, vi ikke vandt og ikke levede op til forventningerne, siger han og fortsætter:

- Nu ligger Frem på førstepladsen, så det kan jo vise sig at være et rigtig vigtigt point på den lange bane, så vi har arbejdet med at se langt og ikke lade os påvirke på den korte bane fra kamp til kamp.

- I et spil med så få mål fylder tilfældigheder så meget, at vi ikke kan lægge vores klub i hænderne på tilfældigheder alene, og der er vi nødt til at arbejde videre uagtet, om vores resultater er, som vi gerne vil have dem.

Han fortæller, at han og holdet har haft fokus på at holde ro i træningen og udviklingen, selv om resultaterne ikke har været lige så lovende i perioder af sæsonen.

Han fremhæver blandt andet en række på fire kampe uden sejr mod Holbæk, Brabrand, B93 og Jammerbugt FC, hvor den tilgang viste sig.

- Der var fire kampe i løbet af sæsonen, hvor vi ikke vandt, men der oplevede vi en god ro i truppen og en tro på, hvad vi gerne vil, og det har fået os hen til de sidste tre sejre, hvor vi også havde tur i den til sidst mod Middelfart, siger han og fortsætter om afslutningen af efteråret, som har budt på tre sejre i de tre sidste runder:

- Vi har fået resultaterne med os, og det er vi selvfølgelig rigtig godt tilfredse med. Det der er gået med os, er jo at vi har udnyttet chancerne bedre og kampudviklingen har gået lidt med os.

- Og så har vi haft marginalerne med os, specielt i den sidste kamp mod Middelfart, som var en vild kamp, vi trak sejren ud af til sidst.

- Målet er at spille med som tophold

Aarhus Fremad-træneren fortæller, at målet for sæsonen fortsat er at holde sig til i toppen – for det er ikke til at styre, hvor meget tur konkurrenterne har i den.

- Det er altid interessant at stile efter en oprykning, men der er kun en plads, og der er mange kampe.

- Jammerbugt har gjort det godt og er stadig foran os, selv om de er tre kampe efter. Vi kan ikke styre, hvor meget tur de har i den, så vi er nødt til bare at forholde os til, at vi spiller i en række, hvor vi er nogle point efter.

- Vores bærende mål i sæsonen er at spille med i toppen og under det forventningspres, der er i toppen, og så vil vi spille med om oprykningen.

- Vi er selvfølgelig klar, hvis vi kan nærme os den, men hvis ikke, så er det ikke sådan, vi siger, at det er slut eller overstået.

Desuden understreger han vigtigheden af at nå i top seks, så Aarhus Fremad i næste sæson er med i landets tredjebedste række, efter 2. division deles over.


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 26. januar
Mandag 25. januar