Luk

Abildgaard har lagt på: Offensivt tænkende 6'er

| Premier League | 1 kommentar

Infoboks

Oliver Abildgaard er glad for den udvikling, han hidtil har gennemgået i Rubin Kazan, hvor danskeren bliver rost meget for sine præstationer.

I februar skiftede Oliver Abildgaard AaB ud med Rubin Kazan, hvor han sidenhen er blevet fast mand på den defensive midtbane.

Den 24-årige dansker er den femtebedst ratede spiller af alle i den russiske liga på whoscored.com, og personligt er Abildgaard rigtig godt tilfreds med de skridt, han har taget.

- Da jeg tog mit skifte, var jeg utrolig spændt og ivrig efter at komme ud og bevise mig i en større og sværere liga. Det har været motivationen for mig til at gå ud og levere det allerbedste, jeg overhovedet kunne.

- Jeg er lykkedes med de ting, jeg er allerbedst til, og har fået sat mine spidskompetencer i scene. Fra dag ét har jeg fået bevist mig, således at jeg har fået så mange kampe.

- Det vigtigste er, at jeg spiller mine kampe og får fuld tid, når jeg er med, for det er sådan, jeg kan vise mig frem. Det er sindssygt fedt at mærke, at der bliver troet på mig, siger Oliver Abildgaard til bold.dk.

Skal være på tæerne

Med skiftet fra 3F Superligaen til den russiske Premier League kan Abildgaard godt mærke, at han har taget et stort skridt op.

- Jeg skal være på tæerne til hver eneste træning og især også til kampene, for der er nogle markant bedre individualister, når vi møder storholdene, men når man bliver matchet med bedre modstandere, kan man også bedre toppræstere.

- Jeg er stadig en ung spiller, men jeg har taget gode skridt og er blevet mere moden. Jeg har fået lagt på de ting, jeg allerede var god til, og så har jeg udviklet mig på nogle af de ting, som jeg manglede lidt.

- Jeg er blevet en offensivt tænkende 6'er, hvor jeg ligger og rydder op foran forsvaret og stadig bidrager til opspillet. På den del har jeg fået lagt godt på mit spil.

- Først og fremmest kan jeg godt mærke, at det er noget andet at spille i Rusland end i Superligaen, i og med der er et mere internationalt snit, så det har handlet om at få tilpasset sig det generelt højere niveau, hvilket er gået fint, siger Abildgaard.

Rubin Kazan ligger øjeblikkeligt nummer ni i tabellen, men kan lørdag overhale en række hold med en udesejr over Lokomotiv Moskva.


Af Martin Schmidt
Torsdag 21. januar
Onsdag 20. januar