Luk

Abildgaard talte Dreyer op: Jeg smurte tykt på

| Premier League | 5 kommentarer

Infoboks

FC Ufa - Rubin Kazan
Premier League (24/10)
Oddset 2,95 3,10 2,45
bet365 3,00 3,25 2,30

Oliver Abildgaard fortæller med et smil, at han gjorde sin del for at få Anders Dreyer til Rubin Kazan. Jeg smurte selvfølgelig tykt på begge veje, lyder det.

'Danskerklub' er ikke nødvendigvis det første, man tænker på, når det gælder Rubin Kazan, men det kan den russiske storklub være på vej til at udvikle sig til.

For halvandet års tid siden hentede Kazan Oliver Abildgaard i AaB, og denne sommer købte klubben så Anders Dreyer i FC Midtjylland.

Tilgangen af Dreyer glæder Abildgaard, som gjorde sin del af arbejdet i kulissen for at få sin tidligere holdkammerat fra U21-landsholdet til klubben.

- Han ringede selvfølgelig og spurgte, hvad jeg synes om stedet, menneskerne i klubben og alt det, og jeg havde da pitchet for vores sportsdirektør, at han godt kunne tage at købe nogle danskere, så det kan da være, han endelig lyttede.

- Jeg skal ikke kunne sige, om der er flere på vej, men han er i hvert fald tilfreds med sine to danskere indtil videre, så hvorfor ikke købe en tredje på et tidspunkt, siger Oliver Abildgaard med et smil til bold.dk.

Midtbaneprofilen fortsætter:

- Jeg smurte selvfølgelig tykt på begge veje, så jeg både talte Kazan op for Anders og omvendt. Det kan da godt være, jeg lige skulle have fem procent af det agenthonorar, for jeg forsøgte da at tale ham godt op over for sportsdirektøren og træneren. 

- Ej, han har vist også solgt sig selv på banen, men det er da klart, at det kunne være spændende at få en god fyr som Anders herover, så det er da rigtig fedt, at det er lykkedes, siger Abildgaard.

Drømmedebut

Anders Dreyer kunne næppe have ønsket sig en meget bedre debut i Rubin Kazan-trøjen, da han allerede lynede efter to minutter og endte med at score hattrick i 4-0-sejren over Ural.

- Han fik da gjort opmærksom på sig selv på en meget positiv måde, må man sige. Det var selvfølgelig en drømmedebut for ham at komme ind og bemærke sig med tre scoringer, så han fik vasket nullet væk lynhurtigt.

- Nu handler det selvfølgelig for Anders om at føre det videre og få vist nogle af de samme ting i de kommende kampe, siger Abildgaard om Dreyers debut.

Han håber generelt at være med til at gøre tilvænningen til russisk fodbold og livet i Rusland lettere for Dreyer.

- Det er selvfølgelig dejligt for mig at have fået en dansk holdkammerat, men jeg kan forestille mig, at det nok er endnu mere brugbart for Anders, for nu er jeg trods alt faldet godt til herovre og kan begå mig på russisk. Nu kan jeg hjælpe ham godt på vej, hvilket jeg måske godt kunne have ønsket, da jeg kom til klubben.

- Vi har selvfølgelig en lidt bedre connection, i og med vi er fra samme land, og når det kommer til stykket, er der ikke så langt fra en nordjyde til en vestjyde, siger Abildgaard med et smil.

Rubin Kazan er øjeblikkeligt nummer fem i den russiske Premier League med seks point op til topholdet Zenit.


Af Martin Schmidt
Mandag 18. oktober