Luk

Abildgaard trives i russisk storby: Det er fedt

| Premier League | 3 kommentarer

I Rubin Kazan spiser man kaviar dagen før kamp, og det er Oliver Abildgaard en smule overrasket over – men derudover er der ikke meget, der er kommet bag på den sindige nordjyde.

Det var særdeles opsigtsvækkende, da Oliver Abildgaard i vinter skiftede AaB ud med den russiske klub Rubin Kazan, men den unge nordjyde tog imod udfordringen med stort overskud.

Og overskuddet har han langt fra mistet endnu. Efter en længere træningslejr i Tyrkiet strøg han direkte i startopstillingen, da ligaen gik i gang.

Siden bold.dk talte med Oliver Abildgaard har russerne lukket ligaen ned på grund af coronavirussen, men indtil det skete, er alt forløbet efter planen for midtbanespilleren.

- Det er gået rigtig godt, og jeg trives virkelig. Jeg nyder at spille fodbold på et højere niveau, og så er det fedt at komme ud og prøve at bo i et andet land – det er virkelig rart at prøve, siger Abildgaard til bold.dk.

Kazan ligger langt inde i Rusland. Hvis du tager motorvejen østpå fra Moskva, skal du køre i omtrent 12 timer for at nå derud.

Abildgaard er med andre ord kommet langt hjemmefra, men han er meget positivt stemt over for sin nye hjemby, som er noget mere interessant end flere danske byer.

- Jeg er kommet til en storby, hvor der sker markant mere end i de fleste danske byer. Jeg ved ikke, om det er sådan en dansk holdning, at det, der sker i Danmark, er verdens navle, siger Abildgaard, som har fået dagligdagslivet godt i gang.

- Det har fungeret helt fint. Jeg er flyttet i lejlighed, og jeg er efterhånden kommet på plads. Det var rart at komme ud af hotellet og begynde at etablere end hverdag. Jeg lagde ud med 15-20 dage på hotel, så det er fedt at være i noget, der er mit eget, siger Abildgaard.

Den 23-årige nordjyde har absolut ikke ladet sig overraske af, hvordan Rusland er et leve i, og det er der en god grund til.

- Jeg havde ikke brugt så meget tid på at tænke over, hvordan det er at bo i Kazan. Jeg er ikke blevet voldsomt overrasket over særlig meget – jeg har bare taget det meste, som det er kommet.

- Jeg er gået til det med et åbent sind, og jeg har tænkt, at jeg nok skal finde ud af at begå mig herovre. Først og fremmest handler det om fodbold, og i den henseende er reglerne de samme som hjemme i Danmark. De kulturelle forskelle er jeg meget åben for, og jeg er positivt overrasket over, hvordan jeg trives i byen, siger Abildgaard og afslører den eneste rigtige overraskelse, han har fået.

- Vi spiser kaviar dagen inden kamp – det er en tradition, siger Abildgaard med et let grin.

Han har også så småt lært de vigtigste fraser, der gør, at han kan begå sig blandt russerne.

- Jeg prøver at omgås med alle på holdet. Jeg bliver bedre og bedre til sproget, og det gør det lettere at indgå i det sociale. Jeg kaster mig ud i det, og jeg synes, det er den bedste måde at gøre det på, siger Abildgaard, der dog ikke har indledt decideret undervisning.

- Ikke på nuværende tidspunkt. Vi har en tolk på holdet, som jeg snakker med, og de andre spillere er også gode til at lære fra sig, siger Abildgaard.

Han har i første omgang en lejekontrakt, der dog veksles til en permanent aftale, hvis Abildgaard opnår et vist antal kampe.

Køb billetter til AaB's næste hjemmekamp og støt AaB fra tribunen


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Fredag 3. april