Luk

Abou Ali: Bowling-historie blev blæst op

| Danmark | 2 kommentarer

Infoboks

AaB - Vejle Boldklub
Superligaen Grundspil (26/10)
Bet25 1,84 3,80 4,30
Oddset 1,75 3,80 4,70
bet365 1,75 3,75 4,50

Silkeborg-nyindkøbet Wessam Abou Ali er glad for at være startet på en frisk, for han følte sig lidt sat i bås i AaB på grund af den famøse bowlingtur for et år siden.

Wessam Abou Ali rykkede i sommer fra AaB til Silkeborg, hvor det klare personlige mål er at få masser af spilletid.

Den 21-årige offensivspiller nåede da også at spille de første fire kampe i sæsonen, inden han blev skadet, og spillestilen i Silkeborg passer ham glimrende.

- Det er en lidt anderledes måde, Silkeborg spiller på. Der er ikke mange steder i Danmark generelt, hvor man har bolden så meget, siger Wessam Abou Ali til bold.dk.

- Det har været fantastisk at komme hertil, og det er en rigtig ung trup, som har taget mega godt imod mig alle sammen.

- Jeg kan også godt selv lide den tekniske fodbold. Det kommer rimelig naturligt til mig. Det er ærgerligt, at skaden kom på det her tidspunkt, men det kan man jo ikke selv styre.

Følte sig stemplet i AaB
Wessam Abou Ali havde flere tilbud at forholde sig til i sommer, men Silkeborg virkede bare som det rigtige match for ham.

- Silkeborg var i mine overvejelser i et stykke tid faktisk, før jeg besluttede mig. Der havde været nogle andre tilbud, men jeg havde en god snak med Kent (Nielsen, red.) og Jesper Stüker.

- Jeg følte bare, det var et rigtig, rigtig godt match for mig lige nu. Jeg har brug for mere stabilitet efter en god sæson i Vendsyssel, og det vil jeg bare køre videre på. Jeg kunne derfor ikke sige nej til Silkeborgs plan.

- Mit mål var, at jeg skulle et sted hen og spille mere fast. Den mulighed blev lidt lukket i AaB, måske også af nogle andre årsager end de fodboldmæssige.

Hvad mener du med det?

- Jeg havde nogle fine år i AaB, og jeg vil altid respekt for klubben og den måde, de har behandlet mig på. Jeg har ikke noget dårligt at sige om AaB overhovedet.

- Men der var nogle episoder sidste år, blandt andet en historie om at jeg havde været i byen dagen før en kamp. Det var det, der gjorde, at jeg tog på leje i Vendsyssel sidste år; at der havde været en masse ting, som jeg ikke kunne stå inde for.

- Jeg følte bare, at der også efter Vendsyssel-opholdet måske var en aura omkring mig; at jeg var blevet stemplet som én, der var useriøs, selvom jeg ikke var det. Jeg følte, at det ville være rart med nye græsgange.

- Jeg håbede, at synet på mig ville være ændret. Man lægger nok også mere mærke til det selv, når man har været igennem en dårlig oplevelse; så føler man bare, at det sidder fast til én.

- Jeg er ikke fejlfri, og jeg har også lavet mine dumheder, men det er rart at være startet på en frisk i Silkeborg, siger Wessam Abou Ali.

Bowlingtur blev blæst op
Fortryder du noget?

- Jeg fortryder ingenting overhovedet, ikke det mindste. Jeg havde været ude at bowle til klokken 22 eller 22.30 dagen før en kamp og havde en god snak med Jacob Friis bagefter.

- Jeg mente ikke, jeg havde gjort noget galt ved at tage ud at bowle, men hvis jeg ikke måtte det, respekterede jeg det. 

- Men min daværende sportsdirektør (Allan Gaarde, red.) meldte ud, at jeg havde været i byen, og det er måske lidt noget andet end at være ude at bowle.

- Historien blev bare ændret til, at jeg havde været i byen, og det var jo et twist af historien.

Hvad har du lært af forløbet?

- Jeg har lært meget af det, blandt andet at små ting kan ramme dig, og at ting kan blive blæst op. Så jeg har lært, at man nogle gange skal være påpasselig med, hvad man siger og gør.

- Hvis vi bare kigger halvandet år tilbage, var jeg meget elsket i AaB, og jeg blev udnævnt som et kommende stortalent og det ene, det andet og det tredje.

- Men sådan en historie kan ændre mange ting, og det har jeg lært. Nu vil jeg bare koncentrere mig om at være den bedst mulige udgave af mig selv i Silkeborg, siger Wessam Abou Ali.

Wessam Abou Ali var forleden tilbage på grønsværen, hvor han næsten kunne løbe uden smerter, men han ved endnu ikke, hvornår han er klar til kamp for Silkeborg igen.

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Sara Margren
Søndag 25. oktober