Luk

AC åbnede ballet i Malmö-sejr

| Allsvenskan | 0 kommentarer

Anders Christiansen scorede efter tre minutter, da Malmö søndag aften vandt 3-1 på hjemmebane mod Göteborg i Allsvenskan.

Jon Dahl Tomasson og Malmö FF cruiser mod det svenske mesterskab og kunne med en sejr i søndagens hjemmekamp mod Göteborg øge forspringet i toppen af Allsvenskan til 10 point.

Gæsterne er omvendt en del af en tæt nedrykningskamp i bunden af rækken, hvor fire hold ligger indenfor fire point. Göteborg lå før kampen lige over stregen som nummer 13.

Malmö fik en fremragende start på kampen, da dommeren efter kun tre minutter tilkendte dem et straffespark. Det sparkede danske Anders Christiansen, og han gjorde som så ofte før, da han sikkert udplacerede Göteborg-målmanden.

Efter 23 minutter fik gæsterne udlignet.

Malmö keeper Marko Johansson forsøgte at agere sweeper på en Göteborg-stikning, men han kom skævt ud af målet og gled i sit forsøg på at rette op.

Det gav Göteborg Pontus Wernbloom en en-mod-en-situation med en Anel Ahmedhodzic, og det løste han med at sparke bolden igennem benene på forsvarsspilleren og ind til 1-1.

Ti minutter senere kom Malmö dog igen på sejrskurs, da Ola Toivonen stod klar i det lille felt og dirigerede en afslutning det sidste stykke ind i målet. 2-1 til Malmö, hvilket også var resultatet ved pausen.

Andet halvleg bød kun på en enkel scoring.

Det var Malmö, der efter 64 minutter scorede, da Andre Calisir var uheldig, da han rettede et indlæg af ind i eget net.

Flere mål blev det som sagt ikke til i kampen, som Malmö derfor vandt med 3-1.

Örebro slog Helsingborg

I den anden kamp i Allsvenskan mødte Örebro og Andreas Skovgaard Helsingborg og Anders Lindegaard.

Lindegaard var henvist til bænken, hvorfra han kunne se sit hold komme bagud efter to Örebro-scoringer i henholdsvis 13. og 24. minut. 

Kort efter fik Helsingborg udlignet til pausestillingen 2-1.

Ni minutter før tid troede Örebro, at de havde lukket kampen, da Nahir Besara scorede på et straffespark, men et minut før tid reducerede Helsingborg endnu engang.

Det lykkedes dog ikke udeholdet at få udlignet, og med 3-2-nederlaget er Helsingborg fortsat nummer 14 i Allsvenskan med to point op til Göteborg over nedrykningsstregen.

Örebro frister en tilværelse midt i rækken.


Af Jonas Nielsen
Mandag 30. november