Luk

AC før svensk guldbrag: Definerer hele 2021

| Allsvenskan | 0 kommentarer

Infoboks

Malmö-anfører Anders Christiansen melder sig klar til lørdagens guldbrag, som kommer til at definere hele 2021 for ham.

Malmö FF har lørdag muligheden for at genvinde det svenske mesterskab på sidste spillerunde, når holdet tager imod Halmstad og før kampen ligger nummer et i Allsvenskan med to point ned til AIK.

Inden opgøret er der godt nyt fra MFF-lejren, da holdets danske anfører Anders Christiansen er blevet klarmeldt og derfor er med i truppen.

AC har siddet ude i mere end en måned, men er akkurat blevet klar i tide til guldbraget.

- Det var egentlig en lille skade i baglåret, men den endte med at have holdt mig ude i fire uger, og jeg har misset mange sjove kampe.

- Vi har taget én kamp ad gangen og gjort alt, hvad vi kunne for, at jeg kunne komme hurtigere tilbage. Det har været bittert, men nu kan jeg heldigvis se frem til at være en del af så vigtig en kamp som denne, siger AC til bold.dk.

Sædvanen tro er guldduellen i Sverige helt tæt, og Malmös matchbold er først sikret over de seneste par runder.

Guldbrag definerer året

For AC bliver kampen kulminationen på et vildt 2021, hvor han igen har været en stor profil for sin klub, været med Danmark til EM, spillet et hav af kampe på kort tid, sikret Champions League med Malmö, inden en skade holdt ham ude i afgørelsen.

Midtbanespilleren lægger ikke skjul på, at lørdagens kamp bliver totalt afgørende for, hvordan han vil se tilbage på 2021.

- Det har været et vildt år med store oplevelser, men jeg skal ikke lægge skjul på, at den her kamp kommer til at definere rigtig, rigtig meget.

- Jeg vil ikke evaluere på 2021, før denne kamp er spillet, og jeg kan sige så meget, at min kæreste ikke kommer til at gide holde ferie med mig, hvis vi smider det til sidst. Så bliver jeg ikke sjov at have med at gøre i en lang ferie, siger AC med et grin.

Ingen walkover

Malmös modstander i guldduellen er bundholdet Halmstad, og Jon Dahl Tomassons tropper er før hjemmekampen derfor klare favoritter.

AC forventer dog på ingen måde en walkover mod gæsterne, som før sidste runde endnu ikke har sikret sig overlevelse i Allsvenskan.

- Der er ikke noget nyt i, at vi er favoritter, for det er vi altid, men vi har stor respekt for Halmstad, som er en af de klubber, som forsvarer sig bedst i Allsvenskan. Man skal bare se på tabellen, da de har lukket færre mål ind end os i sæsonen.

- Vi ved, det bliver en kamp mod en meget kompakt defensiv, hvor vi virkelig skal holde tempo, bevæge os meget og lægge pres på.

- Vi kommer slet ikke til at kigge på, hvordan det går i AIK’s kamp, men kigger kun på os selv. Vi er heldige, at vi ikke er afhængige af andre, og denne chance for at kunne sikre guldet, skal vi gribe, siger AC.

Lørdagens store guldbrag i Allsvenskan fløjtes i gang klokken 15:00.


Af Mikkel Nøhr
Mandag 17. januar