Luk

AC Milan sejrede forgæves i CL-slagsmålet

| Serie A | 13 kommentarer
Highlights: SPAL 2013 - AC Milan (Serie A)
Highlights: Udinese - SPAL 2013 (Serie A)
AC Milan sejrede forgæves i CL-slagsmålet
Foto: Getty Images

AC Milan vandt på udebane 3-2 over SPAL, men det var ikke nok til at tage en billet til næste sæsons Champions League-gruppespil, da Inter og Atalanta samtidig vandt deres kampe.

Gennaro Gattusos AC Milan-mandskab var pisket til sejr, da den italienske traditionsklub søndag aften tørnede sammen med SPAL i sidste runde af Serie A.

Holdet indtog inden opgøret femtepladsen i tabellen, og Milano-mandskabet skulle derfor håbe på pointtab til enten Inter eller Atalanta for at overhale dem i slagsmålet for Champions League-kampe i den kommende sæson.

Hakan Calhanoglu åbnede planmæssigt scoringen for de rødsorte med et knaldhårdt, fladt spark efter 18 minutters spil, og blot fem minutter senere fordoblede Franck Kessie føringen for de håbefulde AC Milan-spillere.

Men så gik det galt for Gennaro Gattusos tropper.

På to hovedstød bragte først Francesco Vicari og derefter Mohamed Salim Fares SPAL tilbage på lige fod, og så steg spændingen på stadion med godt en halv time tilbage af opgøret.

Efter 64 minutters spil blev Krzysztof Piatek nedlagt i feltet og tildelt et straffespark, og det omsatte Franck Kessie på sikker vis med sin anden scoring til en 3-2-føring til AC Milan.

AC Milan gjorde deres arbejde og vandt opgøret med 3-2, men da både Inter og Atalanta også vandt deres opgør, glippede AC Milan muligheden for Champions League i den kommende sæson.

Holdet må nøjes med femtepladsen, der trods alt giver adgang til Europa League-gruppespillet.

Andetsteds vandt Udinese - uden Jens Stryger Larsen i truppen – med 2-1 over Cagliari, og de slutter derfor på 12. pladsen i Serie A.


Af Daniel Laursen

13 kommentarer

Radiation 22:36          
Tak for denne gang Gattuso.

Endnu en legende som prøver at tage tøjlerne i Milan, som formår lidt at ødelægge sit ellers gode navn i klubben..
Foggy 22:41          
Ja lige ved og næsten, men ikke godt nok.

Farvel og tak til Rino.
Mr Right 22:45          
Milan bør kigge ind i fremtiden og få bygget deres eget 60.000 sæder stadion, købe et par unge spillere og satse på, at verden ser lysere ud, når det er bygget og de unge har slået igennem som Ajax.
Milan1988 22:45          
Det er konsekvenserne for uafgjorte kampe mod bundhold. Eller de 4-5 gange Milan lukkede et mål ind i de sidste minutter og smed sejren - bl.a. i det første opgør mod netop Atalanta. 1 sølle point fra Champions League, hvilket viser, hvor ufattelig vigtigt det er, at kunne lukke kampene. Det eneste positive jeg kan finde i det her er, at Gattuso ikke er træner næste sæson (ellers må ledelsen være skudt i hovedet). For netop de kampe Milan ikke kunne lukke eller vinde mod bundhold falder tilbage på den nosseløse træner. Bare se kampen i dag - mod SPAL, der har ingenting at spille for, kan de ikke dominere kampen. Så snart de Milan er foran, er Gattuso og holdet ved at skide i bukserne, så de pakker sig de sidste 10 min. Pinligt. Derudover er der også nogle spillere, der skal ud. For nøj, hvor har de - i netop de kampe, hvor der blev udlignet i sidste minut - smidt nogle kæmpe chancer for at score, ved at være egoistiske og bare skyde på mål i stedet for at spille en medspiller.
Med FFP og udelukkelse af europæisk fodbold hængende over hovedet, frygter jeg, hvad mangle Chl vil betyde for klubben.
Milan1988 22:50          
Og ja, jeg håber, at Milan vil begynde at udvikle og score unge talenter, der kan slå igennem om nogle år i stedet for bare at kaste penge efter middelmådige spillere
Acmilantiljegmøderskæbnen 23:03          
Det er vidunderligt hvordan alle milan fans har glemt konceptet tålmodighed, har glemt hvor ringe, hvor forfærdelige vi har været siden zlatan, at vi nu endelig har haft en træner, som har banket noget passion og stolthed ind i spillerne, så trækkes der forsat på skuldrene, for vi er ikke så optimale som ønskede, man bliver nød til at forstå kapaciteten, den er ikke større end europa league, vi mangler meget mere end en kompetent taktisk træning, vi mangler tid, vi mangler tålmodighed selvom det er sjældne begreber i moderne fodbold, der er så mange faktorer, som skal håndteres i milan, ikke bare spillerne, men også baggrunden, vi bliver altså også nød til at værdsætte en af de bedre sæsoner i lang tid, for vi får da intet af frustration udsending møntet på Gattuso, der har præsteret mere end man kunne have regnet med, det kan være at han kan fungere som en progressiv assistent træner fremadrettet, men vi burde væbne os med tålmodighed og troskab, det er alt for stort projekt (løftningen af klubben) til påkrævelsen af markante resultater efter en sæson, hvor man har haft en kompetent ledelse
Foggy 23:06          
Tja. Atalanta kan kvalificere sig med langt mindre midler end mange andre italienske klubber er fantastisk.

Rino har banket noget passion ind i spillerne, men både han og spillerne har haft for mange udfald over hele sæsonen. Det falder tilbage på træneren.

Et eller andet sted er det dog flot at byde Inter op til dans med tanke på deres investeringer. Uden CL havde de ikke haft et nær så stærkt hold.
Onsdag 26. juni
Tirsdag 25. juni