Luk

AC Milan smed gylden CL-chance væk

| Serie A | 37 kommentarer

Infoboks

AC Milan - Cagliari 0-0
Serie A

AC Milan kunne kun få 0-0 med Cagliari i Serie A søndag aften, hvor en sejr ville have sikret storklubben adgang til næste sæsons Champions League. Simon Kjær spillede hele kampen.

Selv om mesterskabet i Italien for længst er placeret hos Inter Milan er der stadig hård kamp om Champions League-pladserne, hvor selveste Juventus står over for vanæren at misse turneringen.

AC Milan kunne nemlig søndag snuppe endnu en plads, efter at Inter og Atalanta allerede havde sikret sig, hvorved Napoli og Juventus ville skulle kæmpe om den sidste.

Her ventede Cagliari, der tidligere på dagen fik sikret næste sæsons Serie A-status via andre resultater efter en lang og hård kamp mod nedrykning.

Simon Kjær var naturligvis med for milaneserne og kunne se belgiske Alexis Saelemaekers med første gode forsøg.

Milan var i total dominans, men kom ikke til mange åbne chancer, hvorfor højrebacken Davide Calabria også forsøgte sig udefra med et kvalificeret forsøg efter en halv time.

Lige før pausen fik frisparkseksperten Hakan Calhanoglu flere chancer for at sende Milan i Champions League-land, men heller ikke han havde heldet med sig, hvorfor det stadig var 0-0 ved pausen.

Cagliari havde knapt truet Milan-målet, men sandelig om ikke, at Donnarumma kom på en stor opgave kort efter pausen, da Uruguays gamle landsholdskaptajn Diego Godin steg til vejrs og tvang italieneren ud i en feberredning.

Godin fortsatte sin personlige duel med Donnarumma med endnu et fantastisk hovedstød efter 64 minutter, som Donnarumma måtte bruge hele sin længde på at klare.

Milan havde stadig svært ved at spille sig frem til chancer, og en snert af nervøsitet bredte sig på det ellers tomme San Siro.

På et ellers tamt Milan-hold viste Calhanoglu lidt kreativitet med et frækt forsøg fra en utænkelig vinkel, som tvang Alessio Cragno ud i en redning.

Gode gamle Mario Mandzukic blev sendt på banen i jagten på det millionindbringende mål, men det var en stakket frist.

Kampen ender 0-0 og Milan må dermed erkende, at man skal på den igen i sidste spillerunde mod stærke Atalanta, mens også Napoli og Juventus er med i slaget om de mange millioner.


Af Philip Blüdnikow
Søndag 20. juni