Luk

AC og Chelsea sikkert videre på Broen

| FA Cup | 8 kommentarer

Chelsea gik sikkert videre til næste runde i FA Cup med en 2-0-sejr på Stamford Bridge over Nottingham Forest. Sheffield United kom i problemer mod et hold fra femtebedste række.

Stamford Bridge dannede rammen om FA Cup-opgøret mellem Chelsea og Championship-mandskabet Nottingham Forest, der søndag lagde vejen forbi det vestlige London.

Frank Lampard gav Andreas Christensen en for tiden uvant startplads, og den danske stopper kunne efter kun seks minutter fejre kampens første Chelsea-mål.

Pedro fandt Callum Hudson-Odoi i den ene side af feltet, og den unge kant fik lov at trække ind i banen og afslutte med sit venstreben. Afslutning fes gennem benene på Hudson-Odois oppasser og videre i kassen til 1-0.

Chelsea fortsatte med at være dominerende, og det kastede en ny scoring af sig efter 33 minutter, da Ross Barkley fik muligheden for at øge til 2-0, da Nottingham Forest-keeperen parerede et skudforsøg fra Hudson-Odoi ud i fødderne af Barkley.

Michy Batshuayi skulle have øget inden pausen, men belgierens headede forbi fra nært hold.

I anden halvleg var Barkley på ny ved at komme på tavlen, men også hans hovedstød blev holdt ude.

Nottingham Forest var i den anden ende på tavlen med 20 minutter igen, men kampens dommer dømte offside på scoringen, og så kunne Chelsea stille og roligt tage kontrollen tilbage.

Højrebacken Reece James var flere gange på pletten med farlige indlæg, og sådan et skulle Batshuayi have headet i mål, men nok engang skuffede belgierens præcision.

Chelsea blev ved at jagte yderligere scoringer, men det skulle ikke lykkes for Frank Lampards mandskab, som måtte tage til takke med en 2-0-sejr og en billet til næste runde.

Andetsteds måtte Sheffield United til sidst kæmpe for det, da AFC Fylde fra femtebedste række i England reducerede til 1-2 mod slutningen af kampen. Premier League-mandskabet holdt dog stand, og er dermed videre til næste runde i FA Cup.


Af Jonas Dalgård

8 kommentarer

ujelly 17:24          
Reece James var vanvittig i dag, sindssyge indlæg han smider gang på gang.

At det så er Batshuayi der modtager dem, som ikke kunne ramme målet om det så var tomt og 3 gange større er så en anden ting.. Han må videre.

God kamp af odoi også!
MesutCazorla 18:21          
Nu gør det mig mindre fordi jeg vandt penge på det, men hvor havde jeg dog været rasende, hvis jeg holdt med Forest, ovenpå de kendelser i dag. Den VAR kendelse, hvor de får et tilkendt straffespark omstødt, er jo FULDSTÆNDIG grotesk! Vi er helt nede i, at det må være hårene på Forest-spillerens knæ, der er offside, for den var virkelig snæver. Selv med alle deres linjer, streger og zoom var det ikke entydigt, at spilleren var på den forkerte side af linjen, og i de tilfælde bør det derfor komme angriberen til gode. Ligeledes er målet som Forest får annulleret, også på et aldeles tyndt grundlag. Spilleren står med front mod bolden og har maksimalt et skulderblad i offside - hvis den overhovedet er der - altså, det da for pokker ikke den slags situationer VAR er sat i verden for at bekæmpe.

Jeg har fra start været kæmpe modstander af VAR, og dette er blandt årsagerne. Hvis disse to kendelser var gået den anden vej, så havde ingen nogensinde kunne tale om, at det var klare dommerfejl, for det var det ikke. Spillet mister simpelthen en del af sin charme, når det hele skal være millimeter perfekt, og det fjerner meget interesse for mig som seer, men spørgsmålet er jo så bare, hvordan man kommer det til livs. For nylig var der en bruger i en af trådene, der foreslog en tidsbegrænsning, hvor idéen bag forslaget var, at hvis dommeren ikke kunne konkludere på hændelsen inden for X antal sekunder, så var forseelsen tydeligvis ikke åbenlys nok til at blive vurderet strafbar. Det synes jeg i hvert fald kunne være et skridt i den rigtige retning.
Gumle 18:32          
Meget enig vedr. brugen af VAR. Specielt den første situation var så håbløs tæt, at vi nok aldrig finder ud af, om der var offside eller ej. Havde der ikke været dømt offside, er jeg dog overbevist om at straffet var blevet annulleret, da der simpelthen ikke var skyggen af kontakt.
bruger2700 19:23          
1cm eller 1m. En offside er en offside.. der ikke noget at brokke sig over
MesutCazorla 20:21          
Men kunne du entydigt se den offside?
konggard 21:24          
Der kunne jeg, som skrevet ovenfor var hårene på spillerens knæ tydeligt på den forkerte side
Onsdag 20. januar