Luk

AC på tavlen i knebent Malmö-avancement

| Champions League | 7 kommentarer

Anders Christiansen kom på tavlen for Malmö, da det skånske mandskab tirsdag spillede sig videre i Champions League-kvalifikationen med 4-3 samlet over HJK i Helsinki.

I Helsinki skulle HJK og Malmö tirsdag aften finde ud af hvilket af de to hold, der skulle sikre sig videre avancement i Champions League kvalifikationen, hvor Steven Gerrards Rangers venter i næste runde.

Første kamp på Eleda Stadium gav svenskerne et 2-1-udgangspunkt før returen i Finland, men allerede i kampens første minut kunne gæsterne se de finske værter udligne den samlede stilling.

Den finske midterforsvarer Miro Tenho satte panden på landsmanden Lucas Lingmans hjørnespark og gjorde det til 1-0.

Det var dog en stakket frist for værterne. Blot 10 minutter senere var danske Anders Christensen på pletten.

Efter rodet og ufokuseret forsvarsspil fra HJK endte bolden hos AC i højre side af feltet. Med et velplaceret spark kunne han udligne til 1-1 og nok engang sende Malmö på kurs mod avancement.

Seks minutter senere var Christiansen tæt på at komme i oplæggerens rolle, da hans indlæg til Antonio-Mirko Colak nær var mundet ud i en scoring.

Det blev til en enkelt chance mere til Malmö i en halvleg, som de dominerede trods 1-1 stillingen.

10 minutter inde i anden halvleg var AC nede og bide i græsset efter en nærkamp, men kunne efterfølgende rejse sig og spille videre.

På det efterfølgende frispark var Søren Rieks tæt på at gøre det til 2-1, men bolden susede akkurat over målet.

I 72. minut blev Rieks taget ud for Veljko Birmancevic, og den udskiftning viste sig hurtigt at være en god én af slagsen.

Efter bare fire minutter på banen kunne den serbiske midtbanespiller gøre det til 2-1 for gæsterne. Med en flot soloindsats satte han tre mand og spillede bolden i en et-to kombination med Colak, hvilket blev kronet med en flad afslutning, der udplacerede HJK målmanden.

Med en samlet tomålsføring så kampen ud til at være færdig med et kvarter igen, men HJK havde også en supersub i ærmet.

I det 78. minut, bare ét minut efter sin indskiftning, kunne Riku Riski gøre det til 2-2 efter sløset spil fra først Malmös forsvar og siden målmand Johann Dahlin.

Resultatet holdt dog til slutfløjtet, og Malmö kan nu se frem til to kampe mod Rangers FC den 3. og 10. august.

Andetsteds i Champions League kvalifikationen kunne Rasmus Lauridsen og Dinamo Zagreb sikre sig avancement med en samlet 3-0 sejr over Omonia fra Cypern. Tirsdagens opgør endte 1-0.


Af Cillian Murphy
Torsdag 21. oktober