Luk

AC scorede to da Malmö bankede Östersund

| Allsvenskan | 0 kommentarer

Anders Christiansen åbnede scoringen og nettede på et straffespark, da Malmö FF vandt sæsonens sidste kamp med 4-0 over Östersunds FK. Elfsborg med danske Jeppe Okkels og Frederik Holst i truppen spillede 2-2 med AIK Stockholm og sikrede sølvmedaljerne. 

Jon Dahl Tomassons mandskab havde allerede sikret sig mesterskabet, da de søndag gik ind på græstæppet på Eleda Stadion til opgøret mod Östersunds FK.

Med et 3-2-nederlag til Varbergs BoIS FC i forrige runde havde Malmö FF dog noget at motivere sig på, da startfløjtet til sæsonens sidste kamp i Allsvenskan lød.

Hele fire danskere havde fundet vej til startopstillingen for de svenske mestre. Lasse Nielsen startede i midterforsvaret ved siden af Jonas Knudsen på venstre back, mens Anders Christiansen tog sig af den centrale midtbane ved siden af Søren Rieks på fløjen.

Östersunds FK havde tabt de foregående fem kampe, men de kunne gå ind til kampen med ro i sindet, da de allerede havde sikret sig overlevelse.

Malmö FF startede som lyn og torden, og efter otte minutter førte mestrene med to mål.

Efter seks minutter hamrede Anders Christiansen bolden i nettet fra et indirekte frispark på kanten af det lille felt, inden Isaac Kiese Thelin to minutter senere prikkede bolden i nettet en meter fra stregen på et langt indlæg, der blev snittet til bagerste stolpe.

Anders Christiansen scorede igen efter 29 minutters spil, da han fik chancen fra straffesparkspletten og sendte bolden i kassen via stolpen.

Fem minutter senere kunne hjemmeholdet igen juble over en scoring, og denne gang var Eric Larsson manden bag målet, da han placerede bolden helt ude ved stolpen med et hårdt og præcist spark fra kanten af feltet. 4-0.

I anden halvleg fortsatte Malmö FF deres store dominans over Östersunds, der ikke formåede at sende et eneste skud inde for hjemmeholdets målramme i de sidste 45 minutter.

På trods af et stort overtag i boldomgang og chancefordeling så formåede Malmö FF ikke at sende bolden i netmaskerne i købet af anden halvleg.

Dermed sluttede opgøret med en 4-0 sejr til Malmö FF, der slutter sæsonen på førstepladsen ni point ned til Elfsborg, der med et 2-2-resultat hjemme mod AIK Stockholm sikrede sølvmedaljerne to point foran Häcken på tredjepladsen.

Östersunds FK slutter sæsonen med seks nederlag på stribe, hvilket efterlader dem med 33 point og en 13. plads med fem point over nedrykningsslutspillet.

I bunden af tabellen tager Helsingborg på trods af en 4-3-sejr over Norrköbing sig af 15. pladsen og rykker ned sammen med Falkenbergs FF, der tabte deres sidste kamp med 3-2 til Mjällby.

Kalmar FF skal nu deltage i nedrykningsslutspillet, da de med et 0-0-resultat mod Häcken sluttede på 14. pladsen fem point bagved Östersunds FK.


Af Lasse Rene
Fredag 22. oktober
Torsdag 21. oktober