Luk

ACH om investor: Ikke alle finder en Benham

| 3F Superliga | 13 kommentarer

Infoboks

AC Horsens er åben for at sælge aktiemajoriteten til en ny investor, men man vil ikke sige ja til hvem som helst, siger direktør Kristian Nielsen.

I foråret 2020 fortalte AC Horsens' bestyrelsesformand, at klubben er åben overfor, at en udenlandsk investor kan overtage aktiemajoriteten i den jyske klub.

I denne uge opdaterede direktør Kristian Nielsen ifølge Horsens Folkeblad så omkring udsigterne til at finde en ny ejer, og endnu har der ikke været interessante nok bud, for AC Horsens vil ikke tage hvem som helst ind, da en mulig investor forventes at ville 'bestemme alt'. 

I den anledning fremhæver Kristian Nielsen FC Midtjylland-ejer Matthew Benham, som en ejer, der har ført en klub i den rigtige retning, mens Vendssyssel og Fremad Amager fremhæves i den anden grøft.

- Vi kan se, hvilken vej udviklingen går. Der er flere og flere klubber, der bliver solgt, bl.a. Køge, Helsingør, Fremad Amager, Vejle, Sønderjyske, Vendsyssel og Esbjerg, men det er ikke alle, der finder en Matthew Benham, som FC Midtjylland har gjort. Vendsyssel og Fremad Amager har haft problemer, og vi siger ikke ja til hvad  som helst, sagde AC Horsens-direktøren ifølge Horsens Folkeblad.

Han tilføjede ifølge avisen, at klubben har sikret sig en kapital på 22 millioner kroner, som sikrer klubben mod at komme i problemer.

I 2020 interviewede bold.dk daværende AC Horsens-manager Bo Henriksen om, hvad en udenlandsk investor kunne rykke i klubben, og det kan du læse her.

 

Støt AC Horsens og køb en fanfigur


Af Jonas Dalgård

13 kommentarer

bruger 157477 09:43          
Nej det kan være svært at finde investorer når man har er produkt som omverdenen ikke finder interessant. Ingen fanstøtte og minimal sponsorstøtte gør ikke alligevel Horsens til en spændende case for en investor.
JEGerUenig 09:50          
Den ene klub havde på 10 år gjort sig fra 3-4 bedste række til Fast superliga hold der spillede med i midten, De blev ved med forbedre sig og udvikle.

Det andet hold ligger og rykker op og ned mellem Superligaen og 1 div. Imens, de har det samme mål hver sæson i Superligaen om, man bare skal prøve undgå en nedrykning, det har stået på i næsten længere tid en FCM er år gammel...

Ja så måske der er en grund til det nemmere finde en god investorer til den 1 klub imens investorer aldrig har været super glad for se en potentiel investering der har stået på standby i 10-20 år
Fodkoldt 09:52          
...jeg er næsten sikker på, at Lars Tyndskid kunne have en interesse i at investere i den pløjemark ACH spiller på.
Gustav09 10:05          
Man ved bare at en artikel som denne, bringer de folk til tasterne, der gerne vil hælde l... ud over andre.

Folk læser aldrig hvad der står, men reagerer på overskrifter. Der står faktisk, at der har været en del forespørgsler, men ingen interessante. Der står at en køber vil bestemme - Det er vel ikke forkert?

Enig i at man er nødt til at oppe sig lidt på ambitionssiden, men FCM har også været heldige undervejs, ikke kun dygtige - men prøver man ikke, sker der heller ikke noget.

@Fodkoldt, vores bane er ikke god i februar med sne is og frost - er din græsplæne flot i februar?

Nu har man en plan, der investeres massivt i ungdomsafdelingen ,med det mål at 25 % af spillerne på 1.holdet skal være hjemmegroede. U19-holdet vandt i går aftes pokalturneringen - et tegn på at vi bevæger os på den front.
Vihad 10:11          
Nej det kan være svært at finde investorer når man har er produkt som omverdenen ikke finder interessant. Ingen fanstøtte og minimal sponsorstøtte gør ikke alligevel Horsens til en spændende case for en investor.

Et eller andet sted skal man jo starte. Det var heller ikke just fordi der var en kæmpe fanskare da Ikast/Herning bestemte sig for at kalde sig FCM. En ganske stor del er vel først for alvor kommet til efter Benham.
Yellowroad 10:36          
Enig i det første du skriver hvert fald Gustav, der har nok bare været nogle mindre forespørgsler og selvfølgelig ikke noget helt konkret og det er jo klart når man ser på klubben som helhed egentlig, en ungdomsafdeling der stort set var ikke eksisterende før de seneste sæsoner, en klub der bandlyser deres mest loyale fans for at kaste med øl og smider den resterende fanklub på porten og så samtidig ikke er interesseret i at skabe et nyt form for fan netværk (SIF har fx deres fanklub samt forum SIF4Ever), I Horsens har vi intet og man vil faktisk helst være foruden alle former for forslag og ideer, samt dialog, istedet kører man af den samme vej som før i tiden har gjort, en samling lokale der ser sig selv som nogle der er bedrevidende og hævet over byen generelt.

Det kan godt være de høje herrer i bestyrelsen forstår sig mere på regnskab og bogholderi end undertegnede, men fodboldfaglighed, samt almindelig forståelse af hvad det kræver at begå sig i elitesport har de ingen forstand på, det er jo også derfor de har ansat Claus Troelsen, samt andre til at holde styr på den fodboldmæssige del af forretningen. Så vil nogle selvfølgelig argumentere, "Jamen der er da ingen bestyrelser som har speciel fodboldfaglig kunnen?" Forkert, kig på Paul Conway og hans gruppe i EFB, de har en KLAR plan, samt vision ifht. klubbens fremadrettede strategier, de ved hvilken vej de vil med projektet og i deres tilfælde handler det om at investere i meget unge spillere som man scouter via det samme system som de bruger i Barnsley, I Horsens har man en eller anden bred vifte med at man ønsker 25 procent af spillerne skal være af egen avl, hvordan de nogensinde har tænkt sig det skulle lade sig gøre når de selvsamme talenter stort set ingen indhop har fået i indeværende sæson er et godt spørgsmål og når man samtidig har trukket spillere fra førsteholdet fra så man kunne prioritere at vinde i U 19 ligaen istedet virker det på grænsen til det obskure (jeg har aldrig hørt om at et 1. hold sparer spillere til deres U 19 hold før).

Den nuværende bestyrelse kommer ALDRIG til at tiltrække nævneværdige investorer udefra, da det er en lukket lille klikke der ingen interresse har i at miste den magt de har tilgængelig over klubben, også derfor de ikke vil investere noget og heller regne med at være top 18 i Danmark, for har man ingen ambitioner risikerer man heller ikke noget, hvis de nu investerede og vi ikke rykkede op, tror de at deres chancer på posten vil være talte, men sandheden er nu nok at de netop kommer til at få sparket fordi de ikke satser nok, hvis det altså kommer og de bliver valgt ud.

De spillere som vi har skrevet med for nylig er selvfølgelig fine spillere, men lad mig lige gøre det klart, det er enormt billige spillere, fremragende af NES og JBA at få skrevet med en trup med så lavt et budget, men at sidde og tro at det giver en sikker oprykning virker åndssvagt.

Der mangler: 2-3 offensive spillere mere, gerne 1 af dem som udviklingsspiller.

2 midtbanespillere mere (erstatninger for hvis Franne samt Hallur smutter)

og udover det en målmand mere hvis der kommer et bud på Delac.

Jeg vil hvert fald kraftigt appellere til samtlige aktionærer om at få valgt en ny bestyrelse ind da den gamle ganske enkelt ikke har tænkt sig at investere yderligere ellers risikerer vi at få en midterklub i 1. division og det bliver fansne lynhurtigt vænnet til, så der derved sker en ændring i opfattelsen, samt selvforståelse der gør at selvsamme fans vil stille sig tilfreds med dette, ændrer udviklingen nu eller forbliv i 1. division!
Søndag 13. juni
Lørdag 12. juni