Luk

ACH-talent: Klubben er perfekt for mig

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

18-årige Nicolai Dohn har fået Superliga-debut og ny kontrakt i AC Horsens inden for den seneste uge - og han er rigtig glad for at være i klubben.

Nicolai Dohn  fik i sidste weekend Superliga-debut for AC Horsens - og få dage senere skrev han under på en ny kontrakt i klubben, hvor han dermed med sikkerhed er at finde i den kommende sæson. 

Den 18-årige midtbanemand har dog allerede været vidt omkring i sin meget korte karriere.

- Jeg startede fodboldkarrieren hjemme i Hammel og har siden været i både Silkeborg og AGF, hvor det har været meget op og ned på grund af nogle skader, som ikke altid har gjort det lige nemt, siger Dohn til bold.dk.

- For et par år siden skulle jeg på Balle Musik- og Idrætsefterskole, og det lå tæt på Horsens, så det var nærliggende at spille der imens. Siden da er det bare gået derudad, og jeg har  været forskånet for skader, så det har gjort det hele lidt lettere, siger Dohn.

I AC Horsens spiller Nicolai Dohn nu mest på klubbens reservehold og på U19-mandskabet, hvor han er anfører, og han er meget glad for at være i klubben.

- Det er en god klub at være i. Man kan komme op og snuse til førsteholdet, fordi klubben ikke har så mange penge at arbejde med og dermed ikke har råd til at hente store profiler. Det giver os unge chancen, og det er bare fedt.

- Det passer mig utrolig godt, at jeg kan udvikle mig i et Superliga-miljø, mens jeg samtidig spiller en masse kampe på U19-holdet og reserveholdet. Det kan faktisk ikke være bedre, siger han.

Nicolai Dohn træner altså jævnligt med Superliga-holdet, hvor han har fået Bo Henriksen som chef.

- Han er dejligt energisk og er god til at rose én og bruge nogle store ord en gang imellem. Han er dejligt udadvendt, så der er ikke så meget at være i tvivl om, siger Dohn med begejstring i stemmen.

- Det betyder meget. Man føler sig velkommen i førsteholdstruppen og i omklædningsrummet, når Bo står og storsmiler, når man går ind ad døren, så det er bare dejligt for en ung spiller som mig, siger Dohn.

Den 18-årige midtbanespiller har altså fået en tidlig Superliga-debut - men det betyder ikke, at han nu forventer, at træerne gror ind i himlen med det samme.

- Jeg tager et skridt ad gangen, og så har jeg det bare rigtig godt med at få lov at udvikle mig i det miljø, der er i klubben. Jeg har et år tilbage som U19-spiller, og målet er at bevise, at jeg skal være en del af Superliga-truppen.

- Horsens er helt perfekt for mig lige nu, siger Nicolai Dohn.

Nicolai Dohn fortæller, at han gerne vil bruge sit sidste U19-år på at blive mere toneangivende og indflydelsesrig på banen.

nicolai@bold.dk

Støt AC Horsens og køb en fanfigur


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Mandag 26. oktober
Søndag 25. oktober