Luk

ACH-træner før FCK: Vi kan gøre som Randers

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Infoboks

Randers FC - AC Horsens
Superligaen Grundspil (02/02)
Bet25 1,56 4,00 5,20
Oddset 1,62 3,95 5,00

Søndagens sejr over Vejle giver AC Horsens fornyet tro på tingene. Cheftræner Jonas Dal håber, at de kan gentage Randers' bedrift og slå FCK i Parken. 

Søndag fik AC Horsens den første sejr i sæsonen, da de på hjemmebane slog Vejle med 3-1. 

Sejren var tilmed den første i 3F Superligaen som AC Horsens-træner for Jonas Dal. 

Næste opgave er FC København på udebane, og selvom det på papiret er en svær opgave, så er der tro på tingene fra Jonas Dals side.

- Hvis Randers kunne, så kan vi også med al ære og respekt til dem. Det er ikke, når man ser på Randers’ spil. Det er mere, når man ser på FCK’s. De skal først lære og spille en ny form for fodbold, og de har fået en ny træner, og det skal lige sætte sig. 

- Det kender vi også alt til her. Det er ikke umuligt for os at gå derover og få en sejr. Det har Horsens gjort før, og det har jeg også med Hobro. Så det er ikke sådan, at vi sidder og tænker, det er helt umuligt, fordi vi er dem, vi er. Så har vi endda lige set det ske, så der er ikke noget at være bange eller bekymret for. Der er noget at have stor respekt og ydmyghed for. 

Vi skal blære os, mens vi kan

Selvom 'Den Gule Fare' stadig ligger i overhængende nedrykningsfare med fem point op til redning, så skal der være plads til at juble den kommende uge ovenpå Vejle-sejren.

- Jeg tror nok, jeg på et tidspunkt lærte et udtryk af Erik Rasmussen, da vi var trænere i Midtjylland sammen. Han sagde blær dig, mens du kan, for lige om lidt kommer der en ny kamp og måske et nyt resultat. Det skal spillerne føle lige nu. Hele den her uge skal de have lov at blære sig og være helt oppe på den høje hest. De skal være rigtigt stolte over, at de har vundet over lokalrivalerne. 

- De skal have kæmpe stor ros for, at de var rigtigt dygtige i de perioder, hvor vi skulle tænke os om. Både ved at presse højt fordi vi kunne, men også fordi i de perioder, hvor ikke kunne, der stod vi lavt og lod dem spille rundt om os. Det er ikke i anden halvleg, at de får de der kæmpe chancer, som vi kunne frygte, de kom tilbage på. 

- Jeg ved godt, at de fik nogle stykker, men det var mere chancerne ved 1-0, jeg var bekymret for. Så drengene skal have lov til at føle sig som de sejrsherrer, de er. 

Efter kampen forklarede Jonas Dal også, at sejren var et resultat af, at de fik marginalerne på deres side, hvilket har manglet i de foregående kampe. 

Det er dog ikke holdbart at sætte sin lid til marginalerne fremadrettet, og derfor venter der fortsat også hårdt arbejde på træningsbanen.

- Vi skal ud og træne rigtigt meget nu, så det bliver mindre marginaler, vi skal bruge til at vinde, men så vi kan vinde, fordi vi er de bedste. Jeg synes også, at vi var de bedste mod Vejle, men det var jo ikke hele kampen, vi var de bedste.

- Hvis vi kan øve os så meget og få nogle spillere op fra ungdomsholdet, så vi kan blive så dygtige, at vi vinder nogle kampe, fordi vi går ud spiller vores eget spil, så tager jeg den til enhver tid. 

- Det her med at have en fast base, som man går ud og stoler på hver eneste gang uden at skal være forfulgt af held, det er en rigtig rar følelse. Det er selvfølgelig det, vi arbejder hen mod hver evig eneste uge.

- Vi forsøger alle sammen at lægge på, lægge på og lægge på, så vi får noget, der er let genkendeligt og ved virker. Når vi er helt skarpe der, så er det ikke sikkert, vi behøver at spille med marginaler, siger Jonas Dal.  

Udover FC København har AC Horsens en udekamp mod AGF og en hjemmekamp mod Brøndby tilbage i Superligaen på denne side af årsskiftet. 

Støt AC Horsens og køb en fanfigur


Af Andreas Roesen
Mandag 18. januar
Søndag 17. januar