Luk

Luk

Ækvatorialguinea leverede overraskelsen

| Africa Cup of Nations | 0 kommentarer

Ækvatorialguinea leverede overraskelsen, da mandskabet besejrede outsiderne gts Mali efter en straffesparkskonkurrence, der gik 16 spark. Dermed skal Ækvatorialguinea op mod Senegal på søndag.

Onsdag aften skulle den sidste kvartfinalist i årets AFCON findes, da vinderen af Mali og Ækvatorialguinea skulle op mod Senegal på søndag.

Aftenens tidlige kvartfinale sluttede 0-0 før Egypten sneg sig forbi Elfenbenskysten på straffespark, og det skulle desværre ikke blive en mere underholdende kamp i forhold til mål og chancer.

Efter 10 minutter lignede det ellers, at der kunne komme gang i en tidlig målscoring, men der blev ikke skønnet, at der var straffe, selvom det lignede hånd på bold i feltet fra Mali.

En halv time senere var der mere held, da dommer Bakary Gassama fløjtede for et straffespark, men efter et VAR-gennemsyn blev det skønnet, at kontakten i feltet ikke var nok.

Derfor gik de to hold til pause ved stillingen 0-0 i en chancefattig kamp.

Andne halvleg fortsatte meget i stil med første med et spilovertag til Mali, som ikke evnede at omsætte det til farlige chancer.

Ti minutter før tid fik Mohamed Camara ellers en mulighed for at afgøre det, men hans afslutning var upræcis og højt over mål.

Vi skulle helt frem til to minutter før slutfløjt, før Ækvatorialguinea kom op og true Malis mål, og selv her var Santiago Enemes spark ikke til nogen reel fare.

Det betød, at endnu et 0-0 opgør skulle ud i forlænget spilletid onsdag aften.

Ækvatorialguinea sejrede efter 16 spark

I det 97. minut var der voldsomme appeller for et straffespark til Ækvatorialguinea, men dommer Gassama så ingen grund til at fløjte.

Der var ikke flere chancer i opgøret, og for anden gang onsdag aften endte en ottendedelsfinale 0-0 og skulle derfor ud i straffesparkskonkurrence.

Straffesparkskonkurrencen bølgede voldsomt mellem de to mandskaber og efter de fem første spark, stod der 3-3 efter en flot redning fra blandt andet Ibrahim Mounkoro.

Til syvende og sidst var det imidlertid Falaye Sacko, der på konkurrencens 16. spark afgjorde det, da han sendte bolden direkte ind på Ibrahim Mounkoro, og Ækvatorialguineas underdogs kunne fejre en uventet sejr. 


Af Cillian Murphy
Fredag 27. maj