Luk

Ærlig AaB-chef: Vi mangler niveau til top seks

| 3F Superliga | 14 kommentarer

Infoboks

AaB - OB 0-2
Superligaen Grundspil
14' 0-1 Aron Elis Thrandarson
56' 0-2 Issam Jebali

Ansvaret for den skuffende placering i grundspillet skal deles i hele AaB-lejren, lyder det fra sportschefen.

AaB prøvede det i 2019. Og det skete endnu engang søndag aften, da nordjyderne tabte med 0-2 til OB.

De firfoldige danmarksmestre glippede dermed endnu en gang at blive en del mesterskabsspillet på grundspillets sidste spilledag.

AaB-sportschefen, Inge André Olsen, fortæller, at der ikke er et quickfiks, som kan redde AaB. Klubben skal i gang med et langt sejt træk.

- Vi viste, at vi ikke er stærke nok til at være en del af top seks. Det er den hårde sandhed, lyder det fra sportschefen, som ikke placerer ansvaret alene hos cheftræner Martí Cifuentes.

- Der er ikke én mand, som har ansvaret for, at vi ikke kom i top seks. Jeg har også et ansvar, og spillerne har et ansvar. Så vi skal kigge indad alle sammen.

Det er ikke første gang, at AaB-backen Kristoffer Pallesen misser mesterskabsspillet på sidste spilledag. Men søndag var AaB bare ikke gode nok, indrømmer han.

- Vi må bare erkende, at det absolut ikke var godt nok. Vi havde alt på spil, men vi blev overmatchet af OB.

- Vi formåede ikke at holde hovedet koldt. Det handlede ikke om, at vi ikke fik pulsen op, men nærmere om, at vi ikke fik pulsen ned, lyder det fra AaB-spilleren.

AaB's spanske cheftræner, Martí Cifuentes, var ligeledes langtfra tilfreds med den indsats, som hans hold leverede.

- Vi præsterede ikke på det niveau, som vi skulle. Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, siger han.

AaB fik ellers den hjælp, klubben skulle bruge for at kunne afgøre sin egen top seks-skæbne. Derfor gør nederlaget ekstra ondt, erkender Kristoffer Pallesen.

- Selv om klubbens selvforståelse ikke er til det, så er vi altså ikke en del af det fine selskab. Derfor skal vi have fokus og respekt for det, som sker under, siger han.

AaB sluttede på niendepladsen i grundspillet og bliver dermed en del af nedrykningsspillet.

/ritzau/


Af Theis Fischer Brandt

14 kommentarer

bruger 108488 21:02          
Det er nu 10. kamp i træk, at AaB spiller langt under niveau. Bestyrelsen og Inge bør sætte sig sammen i morgen og overveje en fyring af Cifuentes. Der er absolut ingen sammenhæng i det spil AaB har leveret i 2021. Det ligner mere en Magnus Pehrsson om igen. Med en fyring i landsholdspausen, så vil det kunne give AaB den gejst, der skal til ift. at opnå en UEFA cup plads som et plaster på en helt igennem miserabel sæson.
siposip 21:03          
Sjovt, mindes at vi havde niveauet før trænerskiftet til Feher og Cifuentes har desværre kun gjort ondt værre.

Jeg vil stadigvæk gerne give Cifuentes en chance, men syntes også vi snart må have en deadline på hvornår vi begynder at ligne et fodboldhold.

Tilsyneladende er vores nuværende identitet primitiv og med lange bolde og duel-spil under ham. Men hvis man kigger på spillermaterialet er der meget mere teknik end muskler? Det er helt galt, de to kampe vi har vundet har været lige så elendige.

Det er ikke decideret morsomt at holde med AaB i disse dage, især fordi Lyngby er vågnet op og vi ligner et af de svagest spillende hold i nedryknings-spillet.

Frygter en gyser.
siposip 21:08          
bruger 108488

Intet bliver desværre bedre ved at få en 4. cheftræner i en sæson, spillerne er forvirrede nok i forvejen.

Hvis Cifuentes skal fyres må det blive efter sæsonen. Vi har lavet vores træk og må nu leve med det på godt og ondt.
Jul 21:16          
I sidste instans ligger ansvaret hos sportschefen. Hvis ikke træneren fyres, så må sportschefen jo tage konsekvensen.
buffon 21:19          
Kan desværre kun være enig, deprimerende at se der ikke er nogen strategi... ide forladt og tilfældigheder der skal afgøre Aab`s kampe, ingen gejst og selvtillid, det må nogen da ta ansvaret for, det kan ikke være rigtigt at der skal gå flere år med samme forklaring om at man er i en opbygningsfase osv.....
AaBager 21:23          
Undskyld mit sprog, men luk nu røven med at fyre sportschefen. Han er og bliver guld værd for AaB, vi skal have en mand der kan sælge spillere, noget vi har været elendige til nærmest altid.

Ender Cifuentes med at være et fejlskud, så fred være med det, en træner i SL sidder i gennemsnit 16 måneder, så det sker. Men holder vi nedrykningen på afstand, så skal han have tid til at implementere sit spil. Det er ikke FIFA det her, udvikling tager tid.

At ønske Feher tilbage er jo ikke andet end dårlig hukommelse. Da han spillede efter Friis´ opskrift gik det godt, da han indførte dig eget, gik det af lort til.
Hynkjii 21:43          
En fuldstændig horribel og latterlig sæson.
Mandag 6. december