LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Ærlig Børsting: Mangler det store gennembrud

| Superligaen | 7 kommentarer
Ærlig Børsting: Mangler det store gennembrud
Foto: Getty Images

Infoboks

AaB - Randers FC
Superligaen Pulje 2 (31/03)
bet365 2,10 3,40 3,40
NordicBet 2,21 3,40 3,30
Oddset 2,15 3,40 3,35
Stream AaB – Randers FC på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
Frederik Børsting er røget en smule ud i kulden i AaB, og han erkender, at de andre spillere på hans positioner er bedre end ham på nogle parametre. Han mener samtidig, at han mangler sit helt store gennembrud.

Frederik Børsting har spillet en stor del af den igangværende sæson som fast mand i AaB, men på det seneste er han røget ud i kulden hos nordjyderne.

Nedturen startede, da han mod Randers FC i grundspillets næstsidste runde var blevet bænket, og den fortsatte, da han i den efterfølgende kamp også startede ude.

Mod Brøndby i mesterskabsspillets første runde var han slet ikke med i truppen, og mod FC Nordsjælland i fredags fik han et indhop på omtrent 10 minutter.

Frederik Børsting er selv ganske afklaret med situationen.

- Der er nogle spillere, der gør det bedre end mig på de positioner, jeg spiller. Det er selvfølgelig aldrig sjovt at sidde ude, og det er overhovedet ikke sjovt at være helt ude af truppen, men det er nu en gang sådan, det er.

- Jeg har været igennem det før, siger Børsting til bold.dk.

Det er særligt Kasper Kusk, Edison Flores og Yann Rolim, der med deres præstationer har skubbet Børsting ud i kulden, og Børsting er meget bevidst om, hvad årsagen er.

- De tre andre har noget, jeg ikke har, og det skal jeg selvfølgelig arbejde på. Men jeg skal også huske, at jeg har mine egne kvaliteter, som der også nok skal blive brug for igen, siger han og fortsætter.

- De er på et teknisk højere niveau, end jeg er. Så simpelt er det. Jeg har måske lidt mere power og dynamik og kan løbe lidt mere. Men de er rigtig gode på bolden og vil rigtig gerne have den. 

- Det vil jeg også, for det er det, jeg er vokset op med i AaB, men deres forcer med fødderne er stærkere end mine, siger han.

Mangler gennembruddet
Frederik Børsting fik debut for AaB i sæsonen 2014/2015, da han var bare 19 år gammel, og  han var allerede der fast spiller i store perioder.

Men det er gået meget op og ned, og Børsting erkender, at han stadig ikke har slået sit navn fuldstændig fast.

- Man kan godt sige, at jeg mangler det helt store gennembrud. Jeg har ikke spillet fast i mere end et par måneder ad gangen.

- Det har været lidt ud og ind hele tiden, og jeg arbejder selvfølgelig benhårdt hver dag for, at jeg på et tidspunkt forhåbentlig kan slå mit navn fast for alvor i Superligaen.

Hvad skal der til for, at det kommer? Er det bare hårdt arbejde, eller hvad er det?

- Det ville være lidt let at sige, ville det ikke? Jeg skal selvfølgelig hæve kvaliteten på mine førsteberøringer og det tekniske helt generelt. Og så skal jeg måske også være lidt mere målfarlig og lave nogle flere assists.

- Jeg skal bringe noget mere rent offensivt. Jeg har indimellem ramt en rigtig, rigtig god kamp, men så har det i den efterfølgende kamp været lidt for dårligt. Så udsvingene har været for store, og jeg skal ramme et højere og mere stabilt niveau.

- Jeg er helt bevidst om, hvad jeg mangler. Der er ikke så meget der. Jeg arbejder på det hver dag, siger Frederik Børsting.

Den nu 23-årige offensivspiller har trods sin unge alder spillet over 100 førsteholdskampe i AaB.

nicolai@bold.dk

Stream AaB – Randers FC på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

7 kommentarer

LasseMO 08:55          
For svingende i præstationer, derfor han vel ikke har kunne holde sin plads.
Jakobsen86 10:04          
Det er heller ikke altid let for Børsting. AaBs svar på Ove C og P (Ove Søndergaard og Ove Wieghorst) har spillet Børsten som 10´er og er slet ikke en position til ham. Der er en fin Superligaspiller i Børsting, men det er som en arbejdsom kant. At bede ham være 10´er eller fokusere på andet end power og dynamik i hans kantspil er en fejl. Han skal selvfølgelig blive bedre teknisk og få en bedre berøring, men grundlæggende skal man spille på hans forcer og det er power og dynamik. Derudover kan jeg vikelig ikke se, at Flores er bedre. Han er jo helt usynlig den bette mand.
Eow, se det Gigis! 10:25          
Ufattelig elendig spillere (især af ens kantspillers kvaliteter at have)!
For mig ville han være meget mere til gavn hvis han blev skubbet et trin ned på Højre back, hvor han netop kan bruge sin bedste forcer, som han siger det er, Fysisk/power og Dynamik!
Han har intet teknik overhovedet eller nok fart til at begå sig som kantspiller! Han er så kluntet og Kejlet til tider!

Han burde være fortid efter min mening til sommer! Og så kan vi evt. hive en op fra vores talentfulde U19 hold eller købe en billig alternativ i måske 1. Division (som vi gjorde med Pallesen)!
umop apisdn 10:26          
Børsting skal bruges som en Jonas Borring, og ikke som en Flores.
Han skal løbe op og ned af kanten med fuld power, men det er bare ikke sådan AaB spiller. AaB spiller med indvendige mellemrumskanter hvor backen overlapper i løb.
Jakobsen86 10:46          
@umop apisdn
Synes egentlig nok Børsting kan du som indadvendt kant. Man skal bare ikke forvente, at det er ham som åbner en modstander op ved at sætte en mand eller lave en god spilning. Børsting vil derimod kunne bidrage med dybdeløb skråt ind i modstandernes forsvar og gør sig spilbar til afslutning eller trække 1-2 spilere i hans retning hvis modstandernes back-stopper relation ikke sider i skabet.
RødgrødMedFløde 12:28          
Børsting har hverken de tekniske evner eller overblikket til at spille på en af de offensive pladser. Han er en arbejdshest med et stort løbepensum, men det kan man ikke bruge til noget som helt, når man ikke kan slå en aflevering over 5 meter. Man burde omskole ham til højre back, hvor hans arbejdsiver ville være bedre anvendt. Eller endnu bedre; sælge ham til Vendsyssel eller Hobro.
Augenthaler taler for sig selv 14:49          
Børstings problem er, som flere også har være inde på, at han generelt er blevet benyttet på de forkerte pladser. Da han som helt ung kom frem, havde man uden tvivl forhåbninger om, at han ville kunne udvikle sig positivt i en kreativ rolle, enten som decideret 10´er eller på en af kanterne.

Desværre har skiftende trænere ikke evnet at se, at Børstings udvikling er gået i en anden retning, end man oprindeligt havde håbet/forventet.

Børsting er ikke nogen dårlig spiller; men han mangler hele tiden de 5-10%, der vil kunne gøre ham til en profil på en af de kreative pladser. Dels har han ikke den fornødne hurtighed på de første meter, og dels har han et gennemgående problem i forhold til fremadrettede afleveringer, der ofte kommer for sent afsted. Om dette skyldes at hans opfattelse af spilsituationerne er for langsom eller om han lider af den, i øvrigt ofte forekommende skavank, at han lige skal bruge et ekstra touch på bolden før han afleverer, synes jeg det er lidt svært at gennemskue. Der skal man nok ud og se træningerne for at kunne afgøre, om det er det ene eller det andet der er galt.

At Børsting næppe nogensinde bliver en kreativ profil er selvfølgelig trist; men umiddelbart synes jeg bestemt der er mulighed for at bruge ham andetsteds. Jeg kunne godt se ham blive omskolet til at være en mere regulær boks til boks spiller, sådan en mangler AaB også nu, hvor Risgaards karriere lakker mod enden.
Lørdag 23. marts