Luk

Afklaret Gaarde: Batterierne har været flade

| 3F Superliga | 17 kommentarer

Infoboks

AC Horsens - AaB
Superligaen Grundspil (03/03)
Bet25 3,20 3,35 2,19
Oddset 3,35 3,25 2,20
bet365 3,25 3,50 2,15

Allan Gaarde har længe tænkt over, om det var på tide at prøve noget nyt, så da AaB's bestyrelse lagde op til ændringer i direktionen, var han med på at trække stikket. Nu skal batterierne lades op.

Efter seks og et halvt år i jobbet er Allan Gaarde færdig som sportsdirektør i AaB. Klubben vil omstrukturere direktionen, og det kostede altså klubikonet jobbet.

Han fik beskeden tirsdag morgen, og det var ikke den store overraskelse for ham – dialogen om nye tider har således stået på i noget tid, og det har givet Gaarde anledning til at vurdere sin egen situation.

- Jeg har i en længere periode forhandlet med mig selv, om det snart var på tide at forfølge en anden tilværelse, siger Allan Gaarde til bold.dk.

- Da bestyrelsen prikkede til mig og indledte en dialog om det sportslige setup, blev vi enige om, at det for os alle var det rigtige tidspunkt at trække en streg i sandet.

- Det er ligesom, når man står på et dansegulv og lurer lidt på en anden. Der er en, der skal byde op til dans, og det er som regel den mest modige, der gør det – og det var i det her tilfælde bestyrelsen, siger Gaarde.

Batterierne er flade
Tanken om et stop i AaB har altså strejfet Allan Gaarde på det seneste, hvor den nu forhenværende sportsdirektør har kørt på dampene.

- Det er et krævende job, som gør krav på al ens energi. Allerede for en måned siden havde vi faktisk vendt, at jeg i februar skulle have nogle uger til noget ekstra ferie, for udfordringen i den her branche er, at man aldrig kan holde fri.

- Når man er på ferie, er man sgu stadig på job.

- Man er nødt til at kunne tanke op indimellem. Jeg har siddet i det her job i seks år, og det har været en fantastisk tid, som jeg ikke vil være foruden, men det kræver også mange kompromiser i forhold til eksempelvis familielivet.

- Mine batterier har været rimeligt afladt, så tidspunktet er faktisk fint, siger Allan Gaarde.

Stolt
Allan Gaarde blev ansat i 2013, og på det tidspunkt var klubben på konkursens rand. Katastrofen blev undveget, og bare et år senere vandt AaB både mesterskabet og pokalmesterskabet.

Siden da har de sportslige præstationer været på et mere moderat niveau, men Allan Gaarde er stolt af det arbejde, han har lavet i den nordjyske Superliga-klub.

- Mest af alt er jeg stolt af at have været med til at lave det bedste resultat i AaB's historie, siger han med henvisning til The Double i 2014.

- Derudover har vi skabt ro på økonomien. Da jeg startede i AaB, var butikken nærmest ved at blive lukket, men derefter fik vi økonomien på ret kurs og lavede fire år i streg med overskud.

- Lige nu har vi valgt at investere i at lave en stærk trup og dermed udskyde nogle spillersalg, siger Gaarde med henvisning til, at de økonomiske resultater har været nedadgående de seneste år.

- Jeg er stolt af, at den trup, vi har lige nu, er den bedste trup, jeg har arbejdet med i min tid i AaB, og jeg er stolt af, at vi har en trænerstab, som stensikkert vil skabe store resultater, for de folk er fantastisk dygtige og har fremtiden foran sig.

- Derudover har setuppet omkring holdet aldrig været bedre, så jeg er egentlig bare glad og taknemmelig for at have fået de her seks og et halvt år i den her position, siger han.

Øretævernes holdeplads
Der er også flere ting, Allan Gaarde ikke er så stolt af. Han kommer ikke med eksempler, men der er nok at tage af, afslører han kækt.

- Der er tusind ting, jeg skulle have gjort bedre. Man træffer sindssygt mange beslutninger, og man kan også træffe lorte-beslutninger. Man lærer hurtigt, at ikke alle beslutninger er korrekte, og man lærer at leve med det, siger Gaarde, som har måttet høre på meget brok fra fansene i årenes løb.

- Det er netop det, der er dragende ved den her verden. Det er dejligt at kunne stå i spidsen for noget, der er så betydningsfuldt for så mange mennesker – det er et kæmpe privilegium.

- Jeg har altid set AaB, som noget jeg har haft til låns. Der er ingen af os ansatte, der nogensinde kommer til at eje AaB. Vi låner AaB i en periode og skal passe så godt på det som muligt, og så må vi håbe, at vores efterfølgere passer lige så godt på det, siger Gaarde.

Allan Gaarde virker glad og lettet i telefonen, da han fortæller, at han nu skal lade batterierne op. Han er nemlig tilfreds, når han ser tilbage, og når han ser på den trup, han har samlet.

- Det giver mig ro i maven. Det gør, at jeg godt kan åbne et flaske vin i aften og sige til mig selv, at jeg har givet, hvad jeg havde, og at vi har etableret noget, som er godt og ikke afhængigt af en mand.

- Det her gør absolut ikke min kærlighed til AaB mindre, siger Allan Gaarde.

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

17 kommentarer

bruger 170362 11:54          
Tak for alt Gaarde. Og må trods alt være en dejlig følelse at slutte af med et fremragende vindue! Go´ vind fremover.
Hausser 12:00          
Respekt for Gaarde og sin selverkendelse.

Ud fra den virkelighed han har ageret i og den tæring før næring profil som AaB har haft i en årrække, har man ikke kunnet forvente meget mere.

Det kan man så godt nu, men også kun pga. en massiv opgradering af truppen.
AK78 12:06          
Respekt, mon så at de laver en aftale med enten Jesper Hansen eller Troels Bech??
AaBager 12:11          
Flot afsked Gaarde!
Rasbak 12:16          
Jeg har altid kigget lidt med undren på den store kritik der var været af Allan Gaarde fra mange fans i Aalborg.
Set udefra ( da jeg ikke er fra Aalborg eller Aab-fan ) så virker det som om Gaarde har fået det ud af materialet gennem årene som man kunne.

Det er åbenbart en hård branche. Senest Gaarde, og før ham Jesper Hansen i OB og Troels Bech i Brøndby.
Men når man er på 24/7, så er det et spørgsmål om tid før der kommer en udløbsdato.
Slettet(562140202803) 12:20          
Det sidste vindue redder alt.

Tak for 6 gode år, Gaarde, det har været op og ned, men altid i den rette ånd - og til sidst også med en meget spændende trup. :))
proege 12:52          
Den største fejl lavede du, da du ansatte Friis.
Søndag 28. februar