Luk

Afrettede afslutninger gav OB stor forløsning

| 3F Superliga | 20 kommentarer

Infoboks

OB - SønderjyskE 2-1
Superligaen Grundspil
30' 1-0 Jørgen Skjelvik
39' 2-0 Mads Frøkjær-Jensen
44' 2-1 Daniel Prosser

OB fik deres første sejr i Superligaen siden sæsonpremieren, da holdet mandag aften vandt 2-1 over SønderjyskE på to afslutninger, der blev afrettet i mål. 

SønderjyskE var mandag aften gæster hos OB i 3F Superligaen.

Hjemmeholdet stod forinden noteret for syv point på niendepladsen, mens SønderjyskE lå nummer 11 med fem point.

En sejr kunne med andre ord gøre underværker for de to hold, hvis de vil nå at hægte sig på top seks-kapløbet, inden det kunne vise sig at være for sent.

Begge klubber havde en debutant med i startopstillingen, da Nicholas Mickelson startede på højrebacken for OB, mens lejesvenden Søren Reese erstattede Duplexe Tchamba, der er strandet i Cameroun grundet pas-problemer efter landskampspausen.

Hjemmeholdet kom til kampens første mulighed, da Emmanuel Sabbi fik lagt bolden til rette for sig på kanten af feltet, men offensivspilleren afsluttede tæt forbi den fjerneste stolpe.

I den anden ende fik Abdulrahman Taiwo en tilsvarende chance, men han sparkede lige på fynboernes keeper Hans Christian Bernat.

Efter knap et kvarters spil forsøgte gæsternes Mads Albæk sig fra distancen, men han sparkede over kassen.

Thomas prisgivet i SønderjyskE-målet efter afretninger

OB fik efterfølgende bedre styr på spillet og et lille overtag, da SønderjyskE stillede sig dybt, og det gav også pote efter en halv times spil.

Bashkim Kadrii satte sig igennem i midten på banen og fandt Sabbi oppe omkring gæsternes felt. Hans afslutning blev blokeret, men bolden faldt for Jørgen Skjelvik, der trykkede mod kassen.

Igen fik en SønderjyskE-spiller iform af Emil Holm stillet sig i vejen, men han fik kun afrettet bolden, der snød Lawrence Thomas og strøg i kassen ved den fjerneste stolpe. 1-0 til OB.

Syv minutter senere var Mads Frøkjær ved at fordoble føringen, da han vristede sig fri i SønderjyskE's felt, men afslutningen mod den fjerneste stolpe blev flot afvist at Thomas.

Bare tre minutter senere fik Frøkjær alligevel grund til at juble, da Moses Opondo lagde bolden til rette for ham.

Frøkjær afsluttede og bolden strøg i nettet – igen via en afretning, der snød SønderjyskE-målmanden.

Prosser lynede for tredje kamp i streg

Det var dog ikke den sidste scoring inden pausen, for gæsterne nåede at skabe fornyet tro på tingene.

Daniel Prosser blev spillet fri i venstre side af feltet, og han bankede resolut bolden fladt i nettet i fjerneste side af målet. Dermed måtte OB 'nøjes' med en 2-1-føring ved pausen.

Sabbi kom hurtigt til en afslutning i anden halvleg, men herefter satte SønderjyskE sig på spillet.

17-årige Isak Jensen blev sat på banen for gæsterne i pausen, og han fik en fin mulighed i det 59. minut, hvor et indlæg fandt ham ved bageste stolpe.

Den unge offensivspiller forsøgte at heade bolden i en blød bue over i det fjerneste målhjørne, men han overplacerede sit hovedstød.

Taiwo misbrugte kæmpe chancer for udligningen

Tre minutter efter burde Prosser være blevet dobbeltmålscorer og have bragt balance i regnskabet efter en god aktion af Taiwo, hvor han sled sig fri og spillede bolden på tværs til angrebskollegaen.

Men den ungarske SønderjyskE-spiller sparkede langt over kassen.

20 minutter før tid var rollerne byttet rundt, da Daniel Prosser førte en kontra frem. Taiwo tog et godt løb i dybden og modtog bolden til en friløber, men sparkede lige på OB-keeperen.

Herefter stilnede lidt af SønderjyskE's pres af i forbindelse med, at klubben foretog flere udskiftninger, men tre minutter før tid fik Taiwo en ny kæmpe chance.

Tidligere OB-spiller Julius Eskesen vippede smart bolden ind i panden på gæsternes spidsangriber, der egentlig headede fint på kassen, men Bernat leverede en stor redning i OB-målet.

Dermed holdt fynboerne fast i de tre point og den første sejr i Superligaen siden sæsonpremieren mod FC Midtjylland den 16. juli. 

Det sender OB op på syvendepladsen med ti point, mens SønderjyskE forbliver på 11. pladsen med fem point. 


Af Andreas Roesen
Onsdag 22. september
Tirsdag 21. september