LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Afslappet Dalsgaard tager VM-debut i stiv arm

| VM | 5 kommentarer
Dagens profil, Coutinho: Et tilbageblik på hans unikke evner
Tites imponerende geneopbygning af Brasiliens landshold
FIFA-challenge: Zanka & Nicolai vs. Agge
Christian Eriksen er dagens profil: Manden der skal sørge for dansk VM-succes
Danmark møder vanvittige peruanske fans: De aktiverede jordskælvsalarm
Afslappet Dalsgaard tager VM-debut i stiv arm
Foto: Getty Images
Henrik Dalsgaard VM-debuterer formentlig på lørdag, og han er med på, at det er kæmpestort - men den sindige nordjyde bruger sin jyske attitude og tager tingene, som de kommer.

For 10 år siden var Henrik Dalsgaard 18 år gammel, og på det tidspunkt løb han rundt i sin barndomsklub Møldrup-Tostrup IF og spillede Serie 2-fodbold.

Nu er Henrik Dalsgaard 28 år gammel og løber rundt på en snorlige træningsbane, der nok ikke minder meget om en knoldet bane i det nordjyske, og forbereder sig til sin VM-debut i Rusland

Det er gået stærkt for højrebacken, der i løbet af de seneste tre år har taget turen fra AaB over Zulte Waregem i Belgien til Brentford i den engelske Championship.

De seneste års succes har betydet, at han i 2016 fik debut på A-landsholdet og nu er stensikkert førstevalg på den danske højre back.

At han nu står foran sin første VM-kamp kan godt komme en smule bag på nordjyden.

- Jeg havde nok ikke regnet med det. Men jeg havde heller ikke regnet med at skulle spille en landskamp mod Island (landsholdsdebuten, red.), siger Henrik Dalsgaard.

Små men hurtige skridt
Han fremhæver selv, at han er glad for den karrierevej, han har taget. Små skridt, som alligevel har været hurtige skridt.

- Men jeg synes, det har været naturligt. Det har været nogle små skridt, og jeg har stille og roligt bygget mig selv op. Mit niveau har kunnet følge med indtil nu, og jeg er stolt af at være her.

- Det er kæmpestort, og jeg tror ikke, det går helt op for os, hvor stort det er, før vi står i VM-byerne, siger Dalsgaard med henvisning til de byer, hvor Danmark spiller kampe.

Når det nu er første gang, Dalsgaard er af sted, har det også været svært for ham at forholde sig til, hvad det er, han er havnet i.

- Jeg ved ikke helt, hvad jeg har skullet forberede mig på, så jeg tager min gode jyske attitude og tager det hele stille og roligt, som det kommer, siger Henrik Dalsgaard.

Et stort udstillingsvindue
Hvis Dalsgaards jyske attitude gør ham godt, og han spiller et brag af en slutrunde, kan det ende med at blive hans mulighed for at tage endnu et skridt op ad karrierestigen.

Han er bevidst om, at VM er et kæmpe udstillingsvindue.

- Jeg tror, rigtig, rigtig mange spillere ved VM tænker på den slags. Men det afhænger jo meget af, hvordan man præsterer. Man kan også risikere at ødelægge det helt for sig selv.

- Men jeg synes, jeg har spillet en god sæson i Championship, og man ved aldrig, hvad der kan ske, siger højrebacken, som dog selv nedtoner forventningerne.

- Jeg er stolt af at være her og vil gerne gøre det her for mig selv og for mit hold. Jeg er stolt af at være dansker, og man vil gerne repræsentere sit land. Det er mere det, jeg tænker på end en eventuel transfer, siger Henrik Dalsgaard.

Henrik Dalsgaard har indtil videre i karrieren spillet 11 A-landskampe. Han kan få sin tolvte på lørdag mod Peru.

nicolai@bold.dk

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Onsdag 23. januar