Luk

AGF-boss om nye mål: Ambitiøst og realistisk

| 3F Superliga | 11 kommentarer

Infoboks

AGF - OB
Superligaen Grundspil (27/09)
Bet25 1,97 3,75 3,75
YouBet 1,95 3,70 3,75
Oddset 2,00 3,55 3,75
bet365 1,90 3,40 4,00

Jacob Nielsen erkender, at AGF's nye målsætninger er ambitiøse, men direktøren mener samtidig, at det er realistisk.

AGF meldte i sidste uge nye sportslige målsætninger ud frem mod 2025, og de tæller blandt andet europæiske gruppespil, medaljer i 3F Superligaen og triumf i Sydbank Pokalen.

Mange har kaldt AGF's udmelding for meget ambitiøs, men direktør Jacob Nielsen ser det også som realistisk at opnå målene.

- Jeg synes, den er ambitiøs, for det bør målsætninger vel være, men jeg synes samtidig også, den er realistisk, siger Jacob Nielsen til bold.dk og tilføjer:

- Når vi eksempelvis snakker om europæisk gruppespil, har vi taget højde for, at der kommer Conference League, og at FC København har gjort, at der er en dansk plads mere i spil. Der er nogle ting, som jeg tror, de fleste ikke har haft øje for.

Vil Conference League være tilfredsstillende som gruppespil?

- Ja, det er en del af det. Det er at betegne som et gruppespil, siger Jacob Nielsen.

Der er også snak om pokaltitel og medaljer. Kan du forstå, hvis nogle synes, det er lidt for AGF'sk efter én god sæson?

- Ja, det kan jeg godt, men omvendt synes jeg, vi er et helt andet sted. Jeg synes, den her målsætning er mindre ambitiøs end den, der blev lagt for seks år siden, da man lige var rykket ned for tredje gang. Det er helt andet fundament, vi har at stå på som klub med den femårsplan, der er lagt nu, end med den, der blev lagt ved nedrykningen.

- Der er sket rigtig mange ting i AGF de seneste seks år, som jeg tror, man skal have en vis indsigt i. Én ting er Fredensvang, og at vi også kan se frem til et nyt stadion, men stadion har jo som sådan ikke en påvirkning på spillet på banen de næste fem år.

- Men der er ingen tvivl om, at vi har en helt anden kultur omkring klubben og en helt anden økonomi. Man skal også forstå, at de gange AGF er rykket ned, har det været med en middelmådig økonomi.

- At skulle skabe et hold med de ambitioner, vi har, kan vi kun på grund af den opbakning, vi møder. Det har vi trods alt bevist efter 23 års tørke, at opbakningen er der.

- Det handler ikke kun om, at vi har vundet. Det der med at vinde bronze, det er ikke sådan euforisk, at vi gør det. Vi gør det også, fordi vi kan mærke, at der er en vis stabilitet omkring klubben, og at vi kan skabe en økonomi til det, siger Jacob Nielsen.

AGF's sportslige målsætninger frem mod 2025 lyder som følger:

- I sæson 2020/21 skal AGF først og fremmest kvalificere sig til mesterskabsspillet og europæisk deltagelse i 2021/22.

- Hvert år skal AGF som minimum være i mesterskabsspillet.

- Senest i 2025 skal AGF minimum to gange have vundet medaljer i Superligaen.

- Senest i 2025 skal AGF minimum én gang være kvalificeret til et europæisk gruppespil.

- I 2025 skal AGF stadigvæk være den mest vindende klub i den danske pokalturnering, og som minimum opnå den 10. pokaltitel (pt. 9 titler).

KØB BILLETTER TIL AGF's KOMMENDE HJEMMEKAMPE HER!


Af Martin Schmidt

11 kommentarer

Poor Scouser Tommy 14:10          
Advarselslamperne blinker, når armbevægelserne bliver store i Århus. Men selvom AGF er den gamle ærkerival til min klub, ønsker jeg lidt, at det lykkes for AGF at etablere sig i toppen. Det er bare en fed fodboldby og en fin traditionsklub, der giver meget til Superligaen. Så held og lykke med projektet til David Nielsen & Co. Jeg håber, at gårsdagens spillemæssige afklapsning var udtryk for AGFs aktuelle styrke, for ellers kan det godt gå hen at blive en lang sæson for Vejle B.
16holdisuppen 14:16          
Rolig nu agf har slået et 1.div hold
Der har hentet fra hee og der.
Vejle havde ikke deres angriber med i de 1. 70 min
Stor træner fejl
Der er ingen gratis kampe i sl mere
BoogieDk 14:21          
@16
Rolig nu agf har slået et 1.div hold
Der er ingen gratis kampe i sl mere
Modsiger du ikke dig selv lidt her ?

"Vores mål" er realistiske og ambitiøse på samme tid :) Det er superfedt!
Der står intet om guld hvert år og Champions League.

Vi prøver at udnytte et velfortjent momentum, men er det forbudt?
AS Giallorossi 14:21          
Selvfølgelig skal en målsætning være ambitiøs og vigtigt at melde den offentlig ud for at tiltrække sponsorer og spillere. Vi kender alle den "gamle sang" om AGF, men den skal AGF´s ledelse netop turde gøre op med. Sikker på at mange andre klubber har lignende målsætninger.
Rimbaud 14:25          
Come on, der skal da være noget at stræbe efter i en målsætning, alt andet er da en falliterklæring.
Pimp-C 14:45          
Realistiske bud! Europæisk deltagelse, bronze eventuel og en sejr i pokalen frem til 2025.. så er målsætningen indfriet jo! Alt kan ske indenfor tidsrummet! Men deres mål er faktisk realistisk! Endnu en tredje plads giver medaljer, europæisk deltagelse så mangler de blot en triumf i pokalen som de så har 5 forsøg !
Bobfarlig 14:56          
Fuck janteloven.... KSDH
Torsdag 24. september
Onsdag 23. september