Luk

AGF-boss overvejer indkøb til midtbanen

| 3F Superliga | 20 kommentarer
AGF-boss overvejer indkøb til midtbanen
Foto: Getty Images

Zach Duncan er indtil videre løsningen på AGF's midtbane efter flere salg - sportschef Peter Christiansen overvejer indkøb.

I sæsonens første sejr beviste AGF's 19-årige Zach Duncan, at han er god nok til at udfylde tomrummet på midtbanen, efter flere midtbanespillere har forladt klubben.

Den nytilkomne, unge midtbanespiller startede for første gang inde i Superligaen, da AGF hjemme slog AC Horsens 2-0.

Duncan gjorde en glimrende figur og modtog efter kampen roser fra aarhusianernes cheftræner, David Nielsen.

- Han er en helt unik spiller, som har imponeret os her i opstarten. Han har et potentiale, der er kæmpe stort, og det er jeg ikke bange for at sige, for han arbejder benhamrende hårdt hver evig eneste dag.

- Vi behøver ikke at holde ham på jorden. Hans potentiale er gigantisk, siger David Nielsen.

Jens Stage, Tobias Sana og Youssef Toutouh har alle forladt klubben i sommerens transfervindue, og afløseren kunne meget vel være den unge australier, antyder David Nielsen.

AGF's sportschef, Peter Christiansen, roser også unge Zach Duncan, men han understreger også, at klubben fortsat er tyndt besat på midtbanepositionerne. Derfor tygger han på at hente en midtbanespiller mere.

- Vi er en enkelt for få, og vi skal også kunne tåle, at der er en karantæne og en skade. Det er logisk nok.

- Det er ikke, fordi Zach Duncan ikke er god nok, for det har han bevist, at han er. Det er for at have den fleksibilitet, som træneren skal have til rådighed, siger Peter Christiansen.

I fraværet af karantæneramte Nicolai Poulsen spillede Zach Duncan med landsmand Mustafa Amini ved sin side, og de to australiere kunne med deres præstationer og sejren berolige klubbens fans.

Med sæsonens første sejr i bagagen drager AGF på søndag mod Brøndby, hvor en svær udekamp venter.

/ritzau/


Af Thor Carlskov

20 kommentarer

BoroDane 22:47          
Overvejer!?! WTF. Det indkøb skal bare laves og processen bør være meget længere fremme end blot en overvejelse.
14Guti 22:53          
GF henter 100% Jacob Poulsen. Det virker oplagt for begge parter.
Hardcore_krabbe 23:03          
Med ny træner i FCM så kan det være at de måske alligevel ønsker at bruge JP...
Har været bedste CM de seneste år for dem - og oplagt som kaptajn på midtbanen for at få FCM tilbage på kurs - pt frygter holdene i ligaen ikke FCM på samme måde som de foregående sæsoner
Batigol#9 23:05          
Det giver INGEN mening at hente Jakob Poulsen! Manden kan spille én sæson, og det er der ikke særlig meget fremtid i. Tvært imod er det bare ødelæggende for Duncan og Hvidt
24601 23:20          
En mere ville være fint, hvis det er en som kan gøre en forskel. Ellers er det bare og vente på Hvidt bliver klar igen, og så giv ham den chance han snart på fortjene.
ulricht 23:26          
Køb ikke!! Nu skal AGF til at begynde at satse på deres egne unge folk i stedet for altid at købe sig fattig. I truppen pt er der udover Poulsen og Duncan også Hvidt, så de er tre til 1 position (6´eren). Lige nu har Poulsen karantæne, og Hvidt er skadet, men så er det jo Duncans chance. Og den tog han.

På kanterne har AGF: Ankersen, Thorsteinsson, Bundu og Lunding Jakobsen (+et par af backs kan spille kant i perioder af kampene + de har en spiller på udlån til Tyskland)

Offensivt er der: Amini og Bror Blume + Thorsteinsson og Duncan i nogen grad.

Skal der købes ind, skal det være til en 8´er position. Og en god spiller dertil koster boksen. Samtidig er det så et vink til Blume om, at han ikke er god nok, foruden at Amini måske ikke forlænger sin kontrakt (sidste sæson).

En super 8´er for ingen penge.. Findes næppe særligt let. Så tryl i stedet med den nuværende trup. Når FCN, AAB og andre kan, kan AGF da også!!
delaneyforpresident 23:44          
Der er 5 mand til 3 centrale pladser. 6, hvis man tæller Thorsteinsson med. Men når han er dernede, bliver kvaliteten for lav med Ankersen oppe foran. Derudover holder Blume slet ikke niveau. Og Hvidt er meget skadesplaget. Så der mangler helt sikkert én spiller. Og det skal gerne være en, der kan gå direkte ind i starteren og løfte holdet. Når det er på plads, er holdet egentligt rigtig fint.

Selvom Ankersen godt lige må erstattes af en Sabbi.
Mandag 16. september