Luk

AGF-chef hylder ny assistent: En no-brainer

| 3F Superliga | 4 kommentarer

Infoboks

Morten Karlsen er ny assistenttræner i AGF, og det skaber stor begejstring hos David Nielsen. Han han give noget af det, som AGF mangler, siger cheftræneren.

AGF påbegyndte torsdag forberedelserne til den nye sæson, og det var med et nyt ansigt i trænerstaben.

Den tidligere HB Køge-træner Morten Karlsen er ansat som ny assistent for David Nielsen, hvilket cheftræneren er særdeles tilfreds med.

- Det har været en god dag, hvor vi har fået Morten Karlsen på plads, og det var dejligt, siger David Nielsen og fortsætter:

- De folk, jeg altid har haft omkring mig, er sultne folk, som vil noget. Denne gang er det en tidligere spiller, som har leveret et utrætteligt arbejde med analyse af fodbold og forståelse af træningsopbygning og de ting.

- Jeg er utrolig glad for, at det kunne lade sig gøre at få Karlsen på plads. Jeg har haft nogle rigtig gode samtaler med ham. 

- Han er en dygtig fodboldtræner, der også har prøvet på egen krop, hvordan det er at stå i 1. division, som for mig er et helt essentielt og fantastisk sted at blive en bedre træner. 

- Jeg er glad for, at vi har kunnet finde en dansker, som opfylder de krav, vi har, siger David Nielsen og roser sportschef Peter Christiansen:

- PC har lavet et flot stykke arbejde med at præsentere mig for nogle muligheder, og det var en nobrainer at ansætte Morten Karlsen.

Hvorfor?

- Jamen personlighed. Det er lige præcis det, jeg følte, at holdet har behov for. Jeg er forholdsvis god til at få et hold til at forsvare sig og få vores udtryk på plads. Det har vi været to om, for at vi kunne blive stærke nok, men mig og Ruben var meget lig hinanden, og denne gang ville vi gerne have noget nyt ind.

- Det er godt hele vejen rundt, men først og fremmest handler det om Morten Karlsens faglighed, og hvordan han passer ind i den måde, som jeg og vi ser, at holdet skal udvikle sig, siger David Nielsen.

Har lige blæst truppen bagover

Morten Karlsen overtager posten som assistenttræner fra Ruben Selles, der stoppede i AGF for at forfølge cheftrænerdrømmen.

David Nielsen mener, at Morten Karlsen passer perfekt ind, fordi han ligesom Selles stiller enorme krav, men samtidig kan noget, som spanieren ikke kan.

- De har samme grad af krav, i forhold til hvad de kræver af deres omgivelser og spillerne, og så er det klart, at vi har skulle finde én, der kan hjælpe os med, hvad vi skal som hold, og hvordan vi gerne vil udvikle os.

- Uden at vi skal blive lavet om til FC Nordsjælland, så er det klart, at når jeg analyserer på os, så er spillet, valgene og paratheden på bolden noget, som vi skal blive bedre til, hvis vi skal være, hvor vi gerne vil være. 

- Morten Karlsen har lige blæst alle spillerne bagover i en pasningsøvelse, hvor folk stod og snorksov, så det er et meget godt eksempel, siger David Nielsen.

Favoritter mod Honka

AGF tager den 27. august hul på Europa League-kvalifikationen mod finske FC Honka.

Opgøret spilles på Ceres Park, og David Nielsen påtager sig gerne favoritværdigheden.

- Vi er på hjemmebane, og det er os, der er favoritter, og så er der en masse andre ting, som kan have indflydelse. Det er et defensivt utrolig stærkt hold, som slipper få mål ind, og det bliver en rigtig svær kamp for os, siger cheftræneren.

AGF's første opgave i 3F Superligaen er mod Vejle Boldklub den 14. september.

KØB BILLETTER TIL AGF's KOMMENDE HJEMMEKAMPE HER!


Af Martin Schmidt
Søndag 29. november