Luk

AGF-chef: Plads til Mortensen og indkøb

| 3F Superliga | 14 kommentarer

Infoboks

AGF - SønderjyskE
Sydbank Pokalen (27/10)
bet365 1,70 3,80 5,00

David Nielsen ser flere muligheder for at få plads til både nyindkøbte Dawid Kurminowski og Patrick Mortensen i AGF's nye system. Sidstnævnte træner igen.

Patrick Mortensen er tilbage på træningsbanen i AGF efter en længerevarende skade, og når han engang vender tilbage i aktion for aarhusianerne, så skal han formentlig indgå i et nyt AGF-system, som David Nielsen løftede sløret for i søndagens 1-2-nederlag til Randers FC.

Her stillede AGF op med tre midtstoppere, to wingbacks, to centrale midtbanespillere og tre mand i front, hvor nyindkøbte Dawid Kurminowski spillede pladsen som central angriber, som Mortensen normalt har siddet tungt på.

Men i fremtiden kan der sagtens blive plads til både Kurminowski og Mortensen i det nye system, for det er først og fremmest den defensive del af formationen, der er afgørende for AGF-træneren.

Når Mortensen er klar igen, er det så meningen, at han kan spille med Kurminowski i denne formation?

- Det er klart, der kan vi vende den lidt anderledes oppe foran. Vi kan rykke lidt rundt med de forreste pladser, og det giver os en stor fleksibilitet at gøre det her, siger han og tilføjer:

- Vi kan lægge en tier ned bag to angribere for eksempel. Men basen med tre stoppere og to centrale midtbanespillere, den defensive blok, den arbejder vi med, den bliver bastant, og det er den vej, som vi går.

Du kan læse mere om AGF's systemskifte her.

Jubel over ny angribers første kasse

AGF har i sæsonens fem første kampe blot scoret fire gange i Mortensens fravær, og selv om Nielsen glæder sig til at have sidste sæsons AGF-topscorer tilbage, så holder cheftræneren fokus på det, han har til rådighed.

Og søndag kunne han glæde sig over, at Kurminowski fik scoret sit første mål for AGF. 

- Vi arbejder med, hvordan vi får de spillere i gang, vi har nu. Patrick skal have tid til at komme tilbage og vil være en spiller, der kan komme ind og bidrage med det, som han er god til.

- Selvfølgelig bliver det fint at få ham tilgængelig igen, men det var vigtigt for mig, at vi fik vores nye angriber til at lave sit første mål, for det har været hårdt for ham at komme ind og blive bedt om at spille samtlige kampe fra start, og det var et flot mål, vi scorede, lyder det fra David Nielsen.

Polske Dawid Kurminowski kom til AGF forud for denne sæson fra slovakiske Zilina, og han blev i sidste sæson ligatopscorer med 20 mål.

AGF's næste opgave er mod AaB på søndag.


Af Jonas Dalgård

14 kommentarer

Mr White 12:59          
David Nielsen har nok ringet til Peter Rudbeck for at høre hvordan han fik success med AGF i 90´erne med at spille 3-4-3.

Startopstillingen i pokalfinalen 96:

Lars Windfeld
Torben Piechnik – Martin Nielsen – Gunner Lind
Peter Degn – Stig Tøfting – Johnny Vilstrup – Lennart Bak
Thomas Thorninger – Håvard Flo – Henrik Mortensen

Startopstillingen i går:

Jesper Hansen
Frederik Tingager - Yann Aurel Bisseck - Sebastian Hausner
Oliver Lund - Patrick Olsen - Nicolai Poulsen - Eric Kahl
Gift Links - Dawid Kurminowski - Jon Thorsteinsson

Med Mortensen tilbage på Flo´s plads, bliver Kurminowski den nye Thorninger, mens Links og Thorsteinsson må slås om Henrik Mortensens plads. Indtil da kunne Ammitzbøll være en fint alternativ Flo.
D´alberto så spændende ud på Degn´s plads, Lund er nok mere en Gunner Lind type, så de 3 (+ Backman og TK) kan slås om de 2 deciderede stopper pladser. Hvidt, Brandhof og Grønbæk er talentfulde alternativer i midten, og transfervindut er stadig åbent.

Det skal nok blive godt.
Kong Dario 13:02          
Ja den må hedde 3-5-2 fremadrettet når PM kommer tilbage.
Blir nok med Thorsteinsson som den offensive midt så. Synes ikke helt PO er der hvor han skal/bør være.

KSDH
RuneG 13:10          
Synes ikke helt PO er der hvor han skal/bør være.
Sjovt, jeg synes faktisk at Patrick Olsen sammen med Kahl var de bedste mod Randers.
John S. 13:20          
Dawid er og blir en klasse signing han viser ved målet at han har stort overblik og præcision. Han virker derudover som om han er ligeså god som mortensen i luftspillet. Klar bedre taktisk forståelse. Vi vinder suppen i år.
ComeOnGF7 13:24          
Hahaha, ro på fyr. I første omgang må fokus være på at få gang i det dynamiske spil, som vi har haft så stor succes med de sidste to sæsoner. Jeg tror på David har et trick eller to i ærmet.
Toon Toon! 13:37          
Lyder spændende. Vi har bestemt holdet til det - specielt defensiven.
Baum 14:25          
@kong Dario
Den hedder nok nærmere 3-4-3, da DN stadig har mere fokus på det defensive, så kan selv bestemme hvorvidt kanterne skal være lang fremme eller ej. Så han kan skifte i kampen mellem 3-4-3 og 5-4-1.
Men det bliver lækkert med mulig mere dynamisk opstilling, så de kender spillet, men hvor man kan skifte mellem defensiv og offensiv tilgang afhængig af modstanderen.
Onsdag 27. oktober
Tirsdag 26. oktober