Luk

AGF er videre efter straffe-drama i pokalen

| Sydbank Pokalen | 24 kommentarer

Infoboks

Kolding IF - AGF 6-7
Sydbank Pokalen
3' 1-0 Morten Hansen
7' 2-0 Kamil Grabara
43' 2-1 Jesper Juelsgård
46' 2-2 Nicklas Helenius
57' 2-3 Patrick Mortensen
62' 3-3 Adam Jakobsen

AGF vandt en dramatisk sejr over Kolding efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence i Sydbank Pokalen.

Det var et hold fra toppen af 3F Superligaen, der mødte et hold fra bunden af 1. division, da AGF var på besøg hos Kolding IF i tredje runde af Sydbank Pokalen.

AGF stillede stærkt op til kampen med spillere som Patrick Olsen, Nicolai Poulsen og Sebastian Hausner, mens AGF-topscorer Patrick Mortensen startede på bænken.

Kolding kom flyvende fra start

Det undertippede hjemmehold chokstartede efter to minutters spil, da Kamil Grabara gav en ripost til Koldings Morten Hansen, der fik skrabet bolden i nettet til 1-0.

Den tvivlsomme start hos AGF-keeperen Grabara blev endnu værre en håndfuld minutter senere, hvor han fumlede et indlæg fra Simon Trier i mål, og så var Kolding foran 2-0 efter en vild start af hjemmeholdet.

AGF forsøgte at presse på for at få en reducering, men Superliga-holdet havde svært ved at lirke Kolding op.

Hos AGF var Grabara tæt på at lave endnu en stor fejl, da han forsøgte at gribe en bold. Bolden trillede gennem armene på ham og havde retning mod målet, men Grabara nåede lige at redde bolden på stregen.

AGF vendte kampen på hovedet

Et par minutter før pausen fik AGF reduceret, da Jesper Juelsgård sendte et indlæg i feltet. Indlægget blev rettet af på vejen, og det snød Sebastian John i Kolding-målet, der ikke kunne holde AGF fra at reducere til 1-2.

I anden halvleg var det AGF's tur til at chokstarte. Kevin Diks sendte et indlæg i panden på Nicklas Helenius i første minut af anden halvleg, og så udlignede Helenius til 2-2.

Ti minutter efter var den indskiftede AGF-topscorer Patrick Mortensen på pletten. Helenius fik plads i feltet, og han spillede Mortensen fri, og så kunne han bringe AGF foran 3-2.

AGF's føring holdt dog ikke længe. Et Kolding-indlæg blev sendt ind mod Adam Jakobsen, der vandt sin duel med Kevin Diks og prikkede bolden i nettet til 3-3.

I den sidste halve time pressede AGF på for at tage føringen, men aarhusianerne havde ikke den sidste skarphed. Efter 3-3 i ordinær spilletid skulle kampen derfor afgøres i forlænget spilletid og eventuel straffesparkskonkurrence.

Kampen skulle afgøres i forlænget spilletid og straffe

I den forlængede spilletid var Kolding tæt på at bringe sig foran sidst i første halvleg af den forlængede spilletid, da et farligt hovedstød blev reddet af Grabara.

Ti minutter før tid i den forlængede spilletid havde Patrick Olsen et godt forsøg på et frispark, men Kolding-keeper John reddede flot i målet.

Kort efter havde Helenius et farligt hovedstød, som John reddede på overliggeren.

Kolding klarede AGF-presset, og dermed skulle kampen afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Her startede AGF-keeper Kamil Grabara med at redde Rune Nautrup første spark.

Der blev scoret på de efterfølgende fire straffespark, inden AGF's Nicolai Poulsen brændte på Sebastian John, og dermed var det helt lige efter tre spark til hver.

Sebastian Sommer misbrugte Koldings femte spark, og på sparket efter kunne Frederik Tingager sparke det afgørende straffespark i kassen til en AGF-sejr efter 4-3 i straffesparkskonkurrencen.

Med sejren er AGF videre til ottendedelsfinalen i Sydbank Pokalen, mens Kolding IF er ude efter en flot fight.

KØB BILLETTER TIL AGF's KOMMENDE HJEMMEKAMPE HER!


Af Johannes Skjøth

24 kommentarer

esha9751 19:17          
Skurk og helt = Grabara. Mest skurk fordi det er alt for mange kræfter at skulle bruge på en pokalkamp...
Lundkvist 19:19          
Go træning af alle facetter af spillet... :) :) :)
Steen A 19:20          
Godt nok længe siden at bundniveauet har været SÅ lavt. Ikke betryggende. Underlig ikke-tilstedeværelse i 1. halvleg, ikke mindst af Grabara. Nå, videre.
Rimbaud 19:22          
The Double i 2021!

Og til alle haters: Væn jer til det, GF er tilbage. KSDH!
CLkommerhjem 19:23          
Når man kommer så skidt i gang står det jo nærmest skrevet i stjernerne at man bliver helten i straffesparkskonkurrencen.
Cruzan 19:29          
Kolding havde knive på struben af AGF, men havde ikke kræfterne til sidst med at trække kniven på tværs.

Håber ikke trafikulykken tidligere på dagen for Koldings førstemålmand var alvorlig.
Tirsdag 26. januar
Mandag 25. januar