Luk

AGF-helt: Scorede på dødbolde - som i FCM

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Infoboks

Silkeborg - AGF 0-2
Superligaen Grundspil
71' 0-1 Yann Aurel Bisseck
73' 0-2 Mikael Anderson

AGF's Mikael Anderson glæder sig over den gode start i klubben og to scoringer efter dødbolde mod Silkeborg, hvilket mindede ham om tiden i FC Midtjylland.

Mikael Anderson har taget AGF med storm efter to scoringer og to sejre i to kampe siden skiftet fra FC Midtjylland denne sommer.

Mandag aften var han også på pletten, da han nettede til slutresultatet 2-0 over Silkeborg efter en dødbold.

Begge scoringer faldt efter pausen, hvor AGF'erne blev mere kompakte ifølge Mikael Anderson.

- Jeg synes, vi gjorde lidt det samme, men stod lidt mere kompakte i kæderne, hvilket gjorde det sværere for Silkeborg at spille igennem os. Det betød bare, at vi fik nogle større muligheder – specielt i omstillingerne. Og så er det jo okay, at vi scorer på to standarder. Det minder jo ok meget om Midtjylland, siger han med et grin, forklarer midtbanespilleren.

Han er som nævnt startet godt i den hvide trøje, og det er båret af en stor motivation.

- Jeg har virkelig været opsat på at starte godt, også qua din situation vi er i lige nu, hvor jeg har følt, at der var ekstra brug for det. En rigtig god start, men jeg havde ikke kunne gøre det uden mine holdkammerater, for vi har et rigtigt godt hold, der sætter mig op.

- Målet var efter et hjørnespark, så det var også lidt tilfældigt. Men ja, en god start og jeg er super glad for det. 

Han føler sig klar til at påtage sig en større rolle, end tilfældet var det i FC Midtjylland, hvor han oftest var indskifter.

- Jeg er glad for at påtage mig noget ansvar, især i perioder hvor det ikke går godt. Der var nogle perioder, hvor vi ikke spillede, som vi skulle, ikke holdt fast i bolden og pressede optimalt. Jeg vil gerne give meget af mig selv til holdet, så vi kan få succes. Jeg påtager mig gerne en stor rolle verbalt og forsøger at tage noget lederskab, forklarer Mikael Anderson.

Han sendte også en tak til de medrejsende AGF-fans, der gjorde, at det føltes som en hjemmekamp på Jysk Park for århusianerne. 

- Det lød til at være vores hjemmebane på baggrund af kulissen. AGF-fansene er jo fantastiske og i toppen af dansk fodbold i forhold til lydkulisse. Jeg tror, der stod 1000 mand bag målet, og det var helt outstanding. En vanvittig lydkulisse, og det giver bare et ekstra stød til spillerne. 

Udover Mikael Anderson kom Yann Bisseck på tavlen i mandagens kamp.


Af Andreas Roesen
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober