Luk

AGF i Europa League efter højintenst drama

| 3F Superliga | 143 kommentarer

Infoboks

AGF - OB 2-1
Superligaen Europa League-playoff
45' 1-0 Bror Blume
47' 2-0 Patrick Mortensen
56' 2-1 Kasper Larsen

AGF vandt 2-1 hjemme i Aarhus mod OB i den afgørende playoff-kamp om europæisk deltagelse i næste sæson.

OB skulle forsøge at levere overraskelsen, da de besøgte AGF i en direkte duel om Europa League-kvalifikation.

Et udsolgt Ceres Park med reduceret kapacitet dannede en flot kulisse om sæsonens sidste kamp, og begge hold havde blod på tanden i kampens indledning.

De første tyve minutter var meget intense og præget af mange hårde dueller. AGF startede bedst, og lige som OB fik bedre fat, fik hjemmeholdet sin første store chance.

Efter 23 minutter fik Patrick Mortensen et stort tilbud efter en fejl i OB-opspillet, men han overplacerede, og bolden røg over mål.

Det var anden gang, OB tabte bolden i opspillet, hvor de havde svært ved at spille uden om de aggressive AGF'ere.

De helt store chancer udeblev for det meste, men efter 38 minutter kom OB også tæt på.

Jens Jakob Thomasen drev bolden frem midt på banen, og da han nærmede sig AGF-feltet, forsøgte han med en afslutning langt udefra.

Den blev blokeret, men på en eller anden måde fik Thomasen bolden tilbage, og så var han helt fri til skud på kanten af feltet, men afslutningen gik snært forbi højre stolpe.

Kort før pausen fik AGF så fortjent hul på bylden.

Et OB-opspil blev igen brudt, da Frederik Tingager kastede sig ned i en tackling og erobrede bolden på OB's banehalvdel. Via Jakob Ankersen endte bolden hos Bror Blume, der tog et par træk og meget resolut hamrede bolden ned i det ene målhjørne. 1-0 til AGF.

I første halvlegs overtid var AGF også ved at komme på 2-0. Jakob Ankersen nåede lige netop ikke op til et indlæg fra højre, og så faldt returen ned til Alexander Munksgaard, som i sin iver efter at få afsluttet fik ramt bolden med hånden, og der blev dømt frispark.

Derfor stod det 1-0 til AGF ved pausen.

Hjemmeholdet kom flyvende ud til anden halvleg.

OB tabte endnu en bold midt på banen, og så blev den sendt direkte hen i fødderne på AGF-topscorer Påatrick Mortensen, der sikkert satte den ind.

Ved første øjekast så han ud til at være offside, men Jørgen Skjelvik hang gevaldigt i højre side og ophævede den.

Dermed var AGF godt på vej i Europa, men kun ti minutter senere fik OB en livline.

Max Fenger fik headet en bold ned for fødderne af Kasper Larsen, der tog et enkelt træk og sikkert satte udligningen ind. 2-1 efter 57 minutter.

Derefter tog AGF godt greb om kampen igen, og de var tæt på at komme på 3-1 efter 67 minutter.

Bror Blume kom godt op til et indlæg og headede på mål, men Oliver Christensen fik lige netop vippet bolden op på overliggeren.

Minuttet efter fik Blume endnu en mulighed fra kanten af feltet efter et flot AGF-angreb, men han ramte bolden skævt og skød et godt stykke ved siden af mål.

De kunne dog ikke få scoret yderligere, og så satte OB jagten ind efter udligningen i slutfasen.

Mikkel Hyllegaard var tæt på at komme igennem, men Sebastian Hausner fik indhentet ham.

Helt til sidst smed OB forsvareren Kasper Larsen frem i angrebet, og så servede de ellers bare bolde afsted.

Den helt store chance kunne OB dog ikke få skabt, og derfor endte kampen 2-1 til AGF, der derfor kan se frem til at spille Europa League i næste sæson.

OB's sæsonkortsalg er i fuld gang. Du sikrer dig dit kort her.


Af Jonas Nielsen

143 kommentarer

ca$h 22:03          
Så går de amok i Yearhouse
ThePantsParty 22:03          
Hvor er det bare komisk hvordan de fejre bronze og en EL-kval kamp (som de nok taber) på højde med et hold som vinder Champions League.

Og nej, det har intet med Silkeborg at gøre. Jeg ved godt vi er ringe (vi har dog været mestre og pokalvinder siden GF´erne :)) - men hold kæft hvor knitre det ned af ryghvirvlen og se de scener. Så sødt.

EDIT: Og måske skulle man fra myndighedernes side, vurdere om AGF og deres fans er voksne nok til at overholde retningslinjerne. Sindsygt hvordan de galede af AaB´s fans, når de er 100 gange værre selv. Så må vi se om Bundu har været "out and about", og om de her kampe bliver superspredning. Bekymrende...
Farlig69. \ 22:04          
Det sjove ved Bror er at han er det man kan kalde en "late blumer" ;)
Toon Toon! 22:04          
Meget fortjent sejr, hvor vi viste den forskel der er på AGF i år og OB.

Og så endda uden Backman, Højer, Amini og Bundu. Det er høj høj klasse. Fremragende afslutning på en fantastisk sæson. Nu skal der bygges på!
Spursman 22:04          
AGF spiller fremragende bold for tiden - punktum.
Redbyheart 22:04          
Tillykke til GF . Men hvad sker der på tribunen når man tænker på pokalfinalen.
haraltidret 22:04          
Fortjent at det er AGF der vandt adgang til næste sæsons EL kval. Det havde alt andet lige også været urimeligt, hvis ikke nr tre i ligaen fik den mulighed, fremfor at den skulle gå til nr 7. Men det slipper vi heldigvis for at bøvle med med den nye ligastruktur fra næste sæson. Tillykke til AGF der har spillet en meget flot sæson.
Tirsdag 11. august