Luk

AGF-kælken kørte skævt til sidst

| Superligaen | 106 kommentarer
AGF-kælken kørte skævt til sidst
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

AGF fik her til aften kun 1-1 i Superligaen mod Horsens, der fortjent kom tilbage i kampen efter en tidlig aarhusiansk føring. Mustafa Amini brændte straffespark, og det kostede dyrt.

AC Horsens tog her til aften imod AGF i Superligaen, på en bane der egnede sig bedre til kælkning en Superliga-fodbold. Horsens skulle forsøge at hænge på top seks, mens AGF kunne fortsætte den flotte stime med fem kampe uden nederlag.

Kampen var kun tre minutter gammel, da AGF fik tildelt et straffespark begået mod Kasper Junker. Det sparkede Mustafa Amini. Han skød næsten lige på Horsens-keeperen, Jesse Joronen, så det var ikke svært for den finske sidste skanse at blokere skuddet.

På det efterfølgende hjørnespark gjorde Jens Stage dog skaden god igen, da han ramte bolden efter at den var blevet snittet, så bolden trillede ned i højre hjørne af målet. 1-0 til de hvide.

Herefter skiftede kampbilledet. Horsens havde nu spillet, særligt forsøgte de gule sig på lange indlæg.

Jonas Borrings hurtighed var også en trussel mod AGF-defensiven, men decideret farligt blev Horsens ikke i første halveg, på trods af at AGF havde store problemer med at få ekspederet læderet ud af kommunen.

En dårlig clearing fra AGF-defensiven forårsagede, at Oliver Drost forsøgte sig særdeles kvalificeret fra distancen i midten af første havleg. Blot et minut senere havde Drost igen en skudmulighed, der dog blev blokeret af AGF-forsvaret.

Horsens lagde et tungt pres på AGF i hele første halveg. Aarhusianerne måtte satse på omstillinger, og måtte være tilfredse med at gå til pause med stillingen 0-0.

Horsens havde flere gode tilbud i anden halveg. Det var tydeligt, at hjemmeholdet pressede på for det udlignende mål. Efter 74 minutter var Simon Okusun millimeter fra at skrabe bolden ind over stregen, men det blev ved 1-0-føringen til AGF.

Med ti minutter tilbage var Oliver Drost igen tæt på. Med en sparkefinte fik Drost fri skudmulighed. Skuddet var velplaceret, men bolden blev sendt til hjørnespark.

Horsens forsøgte sig yderligere i kampens døende minutter og til sidst gav det pote på mål af Kjartan Finnbogason med en lang bold, der tog fusen på AGF-defensiven. Dermed endte kampen 1-1.

Med det uafgjorte resultat hænger Horsens på i top seks.

Stream AGF – FC Midtjylland på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Lauritz Korfix Schultz
Søndag 21. juli