LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

AGF-midtbanemand vil hjem til Island

| Superligaen | 9 kommentarer
AGF-midtbanemand vil hjem til Island
Foto: Getty Images

Infoboks

AGF - Randers FC
Superligaen Europa League-playoff (26/05)
bet365 2,05 3,50 3,50
NordicBet 2,10 3,65 3,35
Oddset 2,10 3,45 3,45
Stream AGF – Randers FC på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement

Björn Daniel Sverrisson har besluttet sig for at vende hjem til Island. Det sker senest, når hans kontrakt i AGF udløber til sommer.

Björn Daniel Sverrisson har kontraktudløb i AGF til sommer, og senest til den tid vender han hjem til Island, skriver det islandske medie Morgunbladid.

Faktisk er Sverrisson åben for at tage hjem allerede i januar.

- Jeg ser på, hvad der er tilgængeligt. Jeg kan naturligvis ikke forhandle med andre hold før til januar, så der er ikke noget stress. Jeg ved, der er tre-fire hold, der er interesserede, men jeg vil kigge på det med min agent i starten af januar, siger Sverrisson ifølge mbl.is.

Den islandske midtbanespiller har i denne sæson spillet i alt ti førsteholdskampe i AGF-trøjen - særligt i starten af sæsonen fik han masser af spilletid, men det ser ud til, at det er slut med det.

Sverrisson har været AGF-ejet siden sommeren 2016. I efteråret sidste år var han i Vejle Boldklub på en lejeaftale.

Stream AGF – Randers FC på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

9 kommentarer

BoroDane 13:46          
Hvis vi kan ophæve hans kontrakt i januar vil det være en fin løsning, og vi vil formentlig spare en halv mio., som er bedre givet ud andet steds.
carulus 15:51          
Kære Borodane,
Når man ophæver en kontrakt sparer man ikke lønkronerne. Spilleren har ret til de lønkroner som han kontakt på, og i tilfælde af at man ophæver den, skal spilleren godtgøres de lønkroner han har ret til.
AGF-Vestegnen 16:03          
Kære Carulus

Din argumentation er vel en smule forsimplet. Man kan sagtens forestille sig en situation, hvor en islandsk klub gerne vil ansætte den gode Björn og helst her og nu.
Så ringer klubben op og spørger PC, hvad dælen man lige kan gøre ved det.

Måske tilbyder PC ham at gå kvit og frit = samlede lønkroner sparet.

Måske enes de to klubber om at splitte lønnen det sidste halve år af kontrakten, mod han får lov at tiltræde med det samme.

Og skulle der virkelig være tre- fire interesserede klubber, kan en lille, gentager lille, transfer endda komme på tale.
BoroDane 16:35          
Flot carulus. Det kan da sagtens være en mulighed, at Björn er villig til at ophæve uden nogen yderligere krav, hvis der står en klub med en kontrakt, i stedet for at bruge det næste halve år uden at være i truppe. Det er set før at spillere giver afkald på krav for at komme videre. Der skal selvfølgelig være noget i det for klubben. Men du ved sikkert bedre, og så skal jeg selvfølgelig ikke kloge mig.
CPH-Hotspur 16:52          
Alt andet end carulus’ scenarie er jo antagelser, derfor må man jo se på situationens residuelle udfald, at han skal have sin resterende løn med, altså indtil han har fundet en anden klub eller hans kontrakt ville være løbet ud.
Zinras 20:58          
Ahh CPH, det er jo nonsens. Går han i januar bliver kontrakten jo ophævet før tid og spillerlicensen frigivet, hvilket AGF skal kompenseres for at gøre. Det er i hvert fald meget sjældent at en klub har nul krav til sine spillere i kontrakten. Om det bliver via transfersum, at han fritstilles til reduceret løn eller hvilken deling man finder ud af mellem klubberne er så spørgsmålet, for ellers får man mere ud af at smide ham på ungdomsholdet i et halvt år og lære dem nogle ting.
CPH-Hotspur 21:29          
Jeg har selvfølgelig tænkt i en fritstillelse, dels da det ofte er resultatet i fodbold og dels da dele af indlæg og argumenter i tråden har peget i denne retning. Ved en reel ophævelse skal parterne selvfølgelig finde et kompromis, der stiller begge parter tilfredse for at ophæve kontrakten, medmindre den har indeholdt klausuler om andet, der ikke har været i strid med lovgivning eller regler på området.
Med udgangspunkt i fritstillelse, som er typisk i fodhold, vil der være en masse hvis´er, som man ikke kan regne med gør sig gældende, i det tilfælde må man tage udgangspunkt i det residuelle udfald, at han frit kan forhandle med nye klubber, men har et økonomisk krav overfor klubben indtil kontraktudløb eller hvis klausuler/regler bestemmer andet. Skriver han kontrakt med en ny klub lige bagefter, vil AGF´s forpligtelser jo lige umiddelbart bortfalde og de vil have sparet nogle penge.
Lørdag 25. maj