Luk

AGF sikrede sig sejren i den jyske klassiker

| 3F Superliga | 70 kommentarer

Infoboks

AGF - AaB 1-0
Superligaen Grundspil
45' 1-0 Frederik Brandhof

AGF sikrede sig mandag aften en vigtig sejr, da de slog AaB med 1-0 i 3F Superligaen. Her var det Frederik Brandhof, som blev matchvinder i den jyske klassiker.

12. runde i 3F Superligaen skulle rundes af i Aarhus mandag aften, hvor hjemmeholdet fra AGF tog imod formstærke AaB på Ceres Park.

Her bød værterne velkommen til en stor dag på hjemmebanen i Aarhus, hvor der var fri adgang for alle fans, så derfor var der næsten udsolgt til mandagens brag. 

De 19.143 tilhængere på tribunerne blev dog i første halvleg vidne til en intenst fight på grønsværen, hvor spillerne gik hårdt til den i duellerne.

Her var der flere spillere fra begge mandskaber, som fik kærligheden at føle, hvor blandt andet Nicolai Poulsen blev tacklet hårdt, og så var tonen ligesom lagt i den jyske klassiker.

Efter 12 minutter af kampen gik der så nærmest et chok gennem størstedelen af Ceres Park, da AaB spillede sig frem til den første store chance i opgøret. 

Her formåede Milan Makaric nemlig at sende bolden på stolpen efter et indlæg, hvor Iver Fossum efterfølgende var tæt på 1-0-scoringen, men bolden endte kun i sidenettet.

Stor AGF-jubel

Det var ikke meget offensivt, som David Nielsens tropper viste frem, men efter en lille halv time satte Mustapha Bundu dog fart på og driblede ind i AaB-feltet. 

Her faldt han efterfølgende til jorden, da Daniel Granli gik ind og vandt den fysiske duel, og så begyndte AGF-spillerne ellers at appellere for et straffespark, men de fik ikke deres vilje i denne omgang, og dermed fortsatte spillet.

AGF kom dog bedre og bedre med i kampen, og i slutfasen af første halvleg var det dem, som dominerede opgøret, og lige før pausen kom forløsningen så for de mange fremmødte på Ceres Park.

Her blev der nemlig slået en lang bold i feltet, hvor Patrick Mortensen formåede at lægge bolden til rette for Frederik Brandhof, og så eksploderede hele stadion så, da bolden blev sparket ind i netmaskerne til en AGF-føring på 1-0.

VAR i fokus på Ceres Park

Nu skulle gæsterne fra AaB frem på banen i anden halvleg, hvis de ville have noget med hjem fra Aarhus, men det var fortsat AGF, som havde de største chancer mandag aften.

Her var Jon Dagur Thorsteinsson tæt på at få en kæmpe chance, da Bundu spillede ham helt fri, men lejesvendens aflevering nåede ikke hele vejen frem. 

AaB var dog tæt på at bringe sig tilbage med 25 minutter tilbage af kampen, da Tim Prica sendte et missil afsted mod Jesper Hansen. Her fik AaB-angriberen sendt et hårdt skud mod målet, men AGF slap med skrækken, da bolden fløj akkurat forbi AGF-målet.

Efterfølgende kom der dog endnu en gang kæmpe jubel på Ceres Park, da Thorsteinsson modtog et indlæg fra Anthony D’Alberto, og så kunne han uden problemer sparke 2-0-scoringen ind i målet til store jubelscener blandt både spillere og fans.

Glæden blev dog meget kort, da dommeren valgt at se målet igennem på VAR-monitoren, og her fandt han frem til, at islændingen havde en hånd på bolden, da han fik den under kontrol, og så blev scoringen underkendt igen til store AGF-frustrationer.

Tandløse AaB

I slutfasen skulle AaB satse alt, men det var kun få gange, at de blev en trussel, da AGF formåede at holde dem fra fadet.

Hver gang gæsterne fik en stor mulighed, endte bolden næsten ude i Tivoli Friheden, da de flere gange sparkede bolden langt over Jesper Hansen i AGF-målet. Pedro Ferreira og Aleksandar Trajkovski havde i hvert fald ikke held med deres forsøg.

I slutfasen handlede det kun om en ting for AGF, og det var at holde stillingen hjem. Og det lykkedes de med i stor stil, da de ikke gav meget væk, og derfor endte kampen uden flere mål.

AGF formåede derfor at vinde den jyske klassiker mod AaB med 1-0, da Frederik Brandhof blev matchvinder med sin scoring lige inden pausen.


Af Raymund Nelausen
Mandag 6. december