Luk

AGF slog Esbjerg trods skadeshelvede

| 3F Superliga | 40 kommentarer
AGF slog Esbjerg trods skadeshelvede
Foto: Getty Images

William Eskelinen, Nicklas Helenius og matchvinder Jakob Ankersen måtte alle lade sig udskifte, da AGF slog Esbjerg 1-0 i Superligaen.

AGF skulle søndag eftermiddag forsøge at tage tredje Superliga-sejr i træk, da Esbjerg kom på besøg.

Hjemmeholdet havde senest slået Brøndby 3-0 på udebane, men det var ingen nem opgave, der ventede. Gæsterne havde fire point i de seneste to kampe forud for søndagens opgør.

Det var også Esbjerg, der startede bedst i et livligt opgør, der fra første minut bød på fight og en række hårde tacklinger.

Mustapha Bundu var hjemmeholdets farligste mand i løbet af første halvleg, og efter seks minutter havde han også den første mulighed. Fra kanten af feltet trykkede han tørt af, men afslutningen sad lige på Esbjerg-keeperen.

Herefter satte udeholdet sig for alvor på opgøret, og efter 18 minutter fik Pyry Soiri en gylden mulighed for at score kampens første mål. Frederik Tingager fejlvurderede en bold, der hoppede over ham og sendte Soiri alene igennem. Han sparkede dog forbi.

Få minutter senere var Esbjerg igen tæt på. William Eskelinen hev en flot redning frem på et hovedstød efter et hjørnespark. Bolden endte lige hos Joni Kauko, der tæt under mål ikke nåede at reagere ordentligt. Derfor sendte han den store chance over mål.

I de efterfølgende minutter havde Esbjerg flere pæne chancer. Rodolph Austin havde et frit hovedstød efter 23 minutter, som han headede forbi mål, inden Adrian Petre efter en halv time trykkede af udefra. En godt spillende William Eskelinen reddede dog flot.

Gæsterne fik dog ikke udnyttet chancerne, og det udnyttede AGF fem minutter før pausen. Bror Blume stak Mustapha Bundu igennem, og han trykkede fladt af. Jeppe Højbjerg reddede, men bolden endte lige i fødderne på Jakob Ankersen, som gjorde det til 1-0.

Kort før pausen måtte AGF-keeperen William Eskelinen modtage behandling for en knæskade. Han kom dog på benene igen og spillede de sidste minutter af første halvleg, der sluttede 1-0 til hjemmeholdet.

Fra anden halvlegs start stod det dog klart, at han ikke kunne fortsætte. Derfor kom unge Kasper Kristensen ind, men svenskerens skade skulle desværre ikke vise dig at blive AGF's eneste i kampen.

Efter pausen kæmpede begge hold for at finde melodien, og ingen af dem kunne for alvor true modstanderen.

Hjemmeholdets anden skade kom ti minutter inde i anden halvleg, og umiddelbart så det alvorligt ud. Nicklas Helenius fik et vrid i anklen og måtte humpe direkte i omklædningsrummet.

Pyry Soiri havde anden halvlegs bedste mulighed med små 20 minutter igen, men Esbjeg-spillerens afslutning gik over mål. 

Med et kvarter igen blev AGF for tredje gang i kampen tvunget til at tage en udskiftning. Kantspilleren så ud til at få et lille vrid, men kom på benene igen. Kort efter blev han dog tacklet, og så måtte han lade sig udskifte. Han kunne dog gå fra banen, og det så ikke alvorligt ud.

Mod slutminutterne lagde Esbjerg pres på hjemmeholdets felt, mens AGF stillede sig tilbage. Gæsterne formåede ikke at finde netmaskerne, og så var hjemmeholdets tredje sejr i træk en realitet.

Med sejren ligger AGF nu nummer fem i Superligaen, mens Esbjerg indtager en plads som nummer 13.


Af Jonas Sand

40 kommentarer

Groggster 14:00          
Sløj fodboldkamp og utroligt, Esbjerg ikke scorer i 1. halvleg, men fantastisk lækkert som AGF´er at få endnu tre point med clean sheet!
Gul spand 14:00          
Grim kamp. Tre smukke point. Videre.
Beezzz 14:01          
Fortjent sejr.
AGF ramte målet, Esbjerg gjorde ikke.


Prøv lige at tænk over denne:
Lungi får gult for et lille frispark til sidst.
Bundu tackler Austin i hovedet med armen og laver saksen på Kauko - han går fra banen med ét gult.

Der må simpelthen værre bedre tråd i kortene.
Hidetoshi 14:02          
Grim kamp. Tre smukke point. Videre.
imod? Champions leugue?
agf er et af de mulige nedrykker hold i hver sæson, hvis de altså ikke er rykket ned.
Rosengade 14:02          
PC får travlt, hvis skaden til Helenius er så alvorlig som den så ud.
Eskelinen er jeg mere rolig omkring, Pga. Landskamp-Pausen
Men en ok sejr.
3 point. Videre, mere er der ikke at sige om den kamp
KSDH.
Gul spand 14:04          
Det er ok, Hidetoshi.
ulricht 14:04          
Skønt med 3 heldige point for en gangs skyld. Rart at kynismen også kan findes hos GF. Men skidt skidt kamp. Uskarpe EFB havde fortjent bedre.

Håber GF satser på deres unge spillere. Kan kun se 8´er positionen som tynd. De andre pladser har vi godt besat med unge back-ups.
Mandag 16. september