Luk

AGF-spids om smittet Bundu: Synd for ham

| 3F Superliga | 6 kommentarer

Infoboks

Mustapha Bundu er blevet testet positiv for coronavirus, hvilket Patrick Mortensen er utrolig ked af på Bundus vegne. Mortensen glæder sig dog over, at Bundu er symptomfri.

AGF meddelte tidligt onsdag, at offensivspilleren Mustapha Bundu havde fået konstateret coronavirus og derfor misser mesterskabsspillets sidste to kampe.

Det faktum ærgrer Patrick Mortensen, men angriberen glæder sig trods alt over, at Bundu ikke viser symptomer og som sådan er frisk.

- Jeg er ærgerlig på Bundus vegne. Han testede svagt positivt og har ikke nogen symptomer, så først og fremmest er det jo dejligt, at han ikke er syg syg, men jeg er utrolig ked af det på hans vegne over, at han ikke kan være med i de sidste to kampe.

- Det er ikke sådan, at vi er nervøse, for alle vi andre er jo blevet testet negativ, siger Patrick Mortensen til bold.dk efter 1-1-kampen mod FC Nordsjælland.

Hellere sølv en topscorer

Patrick Mortensen havde i første halvleg en stor hovedstødschance, men Peter Vindahl Jensen reddede og forhindrede AGF-profilens 18. ligamål i sæsonen.

Mortensen ærgrer sig over den missede chance, men generelt vil han hellere vinde sølvmedaljer med AGF end at blive topscorer i 3F Superligaen.

- Jeg sidder da med en følelse af, at vi sagtens kunne have vundet. Jeg skulle nok have scoret én, og så havde det måske set anderledes ud, siger Patrick Mortensen og tilføjer:

- Jeg går efter at score i hver kamp, og jeg synes også, jeg gav det chancen mod FCN. Selvfølgelig er jeg ærgerlig over, at jeg ikke fik puttet én ind, men omvendt viste jeg mig fint frem i forhold til målnæse, og jeg synes, jeg var farlig igennem hele kampen.

- Som angriber er det klart, at det er en stor pris at vinde, men hvis man spørger, om jeg hellere vil vinde sølv end at blive topscorer, så vil jeg klart det. Men det går også lidt hånd i hånd, for hvis jeg kan score nogle mål, så er der også større chancer for, at vi vinder sølv, siger han.

I onsdagens sene kamp plaffede Ronnie Schwartz sig alene i front på topscorerlisten, og FC Midtjylland-angriberen er dermed en enkelt pind foran Patrick Mortensen og Kamil Wilczek.

AGF kan torsdag aften miste andenpladsen forud for sidste spillerunde, hvis FC København slår AaB på Aalborg Portland Park.

KØB BILLETTER TIL AGF?s KOMMENDE HJEMMEKAMPE HER!


Af Martin Schmidt

6 kommentarer

Artur 14:23          
Patrick Mortensen havde i første halvleg en stor hovedstødschance, men Peter Vindahl Jensen reddede og forhindrede AGF-profilens 18. ligamål i sæsonen.
Havde han en stor hovedstødschance i 1. halvleg? Det bemærkede jeg ikke. Derimod havde han en gigantisk en af slagsen i 2. halvleg, hvor han på forunderlig vis får headet bolden forbi et helt tomt mål på en ripost. Det kan vise sig at blive en dyr afbrænder. Han har dog også scoret mange vigtige og gode mål i denne sæson, så han har stadig en del goodwill i banken.

Hvad angår Bundu, er det selvfølgelig enormt ærgreligt, at han rammes af diverse skader og sygdom kort inden det vindue, hvor han skal sælges. Jeg kan godt frygte, at det ender som i 2013, hvor man solgte stortalentet Aron Johansson for en latterlig lille sum på 10 millioner eller lignende. Den bedste løsning vil være at forlænge med Bundu, så man kan vente til næste sommer med at sælge. Det bliver selvsagt vanskeligt, men AGF bør strække sig meget langt.
Zinras 14:39          
Du skal vist gense de første 60 sekunder af kampen :)

AGF er jo heller ikke et hold der skal have sølv, det er allerede en voldsom overpræstation vi har gang i. Vores budget er 4 gange mindre end FCKs, 3 gange mindre end FCMs og halvt så stort som BIFs: Faktisk ligger det helt på linje med AaBs og OBs budgetter og vi kan selv se hvordan det er gået der.

Vi har budgetteret med en 8. plads, og selvom det selvfølgelig altid har været meningen vi skulle i top 6, så er det jo heller ikke noget vi har bevist vi kan mere end én gang indtil videre. Det ville være voldsomt at forvente mere end en placering som nummer 4 eller 5 næste år, alt efter hvor mange der smutter. Uden Amini, Bundu, Anker, Højer og Duncan mangler der alligevel noget slagkraft på holdet selv med de nye der kommer til. Kan vi holde på Højer og enten Bundu eller Ankersen ser det lidt bedre ud, men man skal ikke glemme at det har taget 3 år at spille dette hold sammen.

Sæsonen i år har også været usædvanlig ved at der næsten ikke har været uafgjorte kampe og at AGF i et lidt sløjere år havde vundet mesterskabet med dette antal point. Bare sådan lige for at sætte præstationen i relief, det er faktisk så meget vi overpræsterer.

Bundu bliver i hvert fald ikke solgt for 10m, det kan du roligt regne med. Han er mere værd ift. ligaplaceringer og evt. Europakampe næste sæson, og vi er bestemt ikke pisket til at sælge. AGF har nu positiv drift helt uden spillersalg, det er også derfor vi bad den belgiske klub om at rende os i røven da de mente 1 mio. euro var nok for Stage.
Linne 14:51          
@zinras

Det er ikke helt korrekt, at vores budget ligger på niveau med AaB og OB.
OB havde i 2019, en omsætning på ca. 80 mio. Kun For fodbolddelen
AaB havde en omsætning, i nærheden af 70 mio.
AGF havde omsætning på ca. 130 mio.
Agf´s omsætning, alene på sponsorer, er på ca. 55-60 mio. Hvilket er næsten hele aab´s omsætning
Kong Dario 16:20          
Der er forskel på omsætning og et decideret spiller budget.

Jeg mener vi har det 4. højeste i ligaen
Linne 16:34          
Ja.. selvfølgelig er der forskel, men det giver næsten sig selv, at med et spillerbudget, på 55-60 mio, ligger vi væsentligt over eks. AaB, der har en omsætning på 70 mio. Derfor påpeger jeg også, at vi ikke ligger på samme niveau som AaB, men rent faktisk højere
Onsdag 5. august
Tirsdag 4. august