Luk

AGF-spids om unge spillere: Glad i hjertet

| 3F Superliga | 9 kommentarer

AGF's rutinerede angriber Patrick Mortensen bliver 'glad i hjertet' over, at unge spillere får chancen og gør det godt på AGF-holdet.

AGF stillede søndag til start med 19-årige Sebastian Hausner i midterforsvaret, mens 19-årige Benjamin Hvidt også kom på banen i 1-0-sejren over FC Nordsjælland søndag.

At unge spillere får chancen vækker stor glæde hos den 30-årige angriber Patrick Mortensen.

- Det var dejligt at se, at der kom unge og friske folk ind og gjorde det pisse godt. Benjamin kom igen ind i dag (søndag, red.), efter han har været virkelig langt væk fra spilletid på grund af en skade og andre, der har gjort det godt, sagde Mortensen og fortsatte.

- Han kom ind og gjorde det vanvittigt godt, var stærk i sine dueller, vandt mange bolde og fordelte bolden godt.

- Det er fandme fedt at se, og det gør mig glad i hjertet, at de unge kommer ind og får spilletid og gør det godt. Det fortjener de. Jeg synes, de træner utroligt godt, og så er det vigtigt, vi har den bredde.

AGF gik torsdag videre i Sydbank Pokalen, hvor både Hausner og Hvidt også var på banen. Det giver god mening, selvom andre var efter David Nielsen for ikke at satse på holdet.

- Der var mange, der snakkede om, at det var vanvittigt, at trænerteamet begyndte at gamble med nogle af de unge i torsdags mod et stærkt OB-hold. Men set indefra, synes jeg ikke, for der er så meget kvalitet i den her trup.

AGF er med gårsdagens sejr nummer fem i Superligaen.

Køb billetter til AGF's kommende hjemmekampe her!


Af Jonas Dalgård

9 kommentarer

SalatMedLåLåPå 10:51          
Jeps, det er virkelig godt at se! Spændende hvem af dem der kan etablere sig og blive mere end bare breddespillere. Jeg tror det er bydende nødvendigt at få kørt unge spillere ind. De sidste 15 år har budt på alt for mange afdankede spillere og lottokuponer.
MilanoCop 11:26          
Jeg er egentlig ganske fortrøstningsfuld omkring hausner, lunding og Anbo, de skal nok spille sig på holdet over de næste par år. Men med Hvidt er man altså langt mere i tvivl. Han var efter min mening nok det største talent blandt det kuld, men det er som om at den mentale del bremser ham. Spændende om han løfter sig den gode hvidt
Juniorx 11:37          
@milanocop helt enig med Hvidt. Man kan virkelig unde ham en god periode, men han laver stadig nogle mystiske ting og virker mega nervøs når han spiller. I pokalen mod OB vinder han sine dueller men når han er på bolden, virker han forvirret. Men med tillid i en periode tror jeg han kan blive fremtidens mand.

Hausner er fremtiden!! Han skal bare læres godt op af Backmann.
sebstabil 12:42          
@MilaneCop, @Juniorx - tænker da netop at den mentale del er en af Hvidts styrker. Hvis I ser hans performance i den taktiske del omkring de seneste to kampe, så må det da kræve stor styrke at være væk fra kamptruppen i så lang tid, og så komme ind og levere en arbejdsindsats, som man kun kan beundre - også med tanker på ovenstående. Jeg synes derimod ikke han lavede mærkelige ting på banen mod FCN - han gik ubekymret til opgaven, og var umanerlig rolig i sit spil. I de to kampe han netop har været en del af, har han i alt to fejlafleveringer, samt været afgørende for tempoet i specielt OB kampen k første halvleg.
Samtidig kan man jo snakke om potentiale; han har været med i lang tid og er kun 19 år. Jeg tænker at tillid, selvtillid og en masse kamperfaring på SL-niveau kan være med til at Hvidt de kommende år bliver endnu bedre.
T-Knogle 12:50          
@sebstabil
Jeg kunne ikke være mere enig, Hvidt havde markant færre fejlafleveringer end f.eks. Nikolaj Poulsen i går, og viste en imponerende ro med alle de lynhurtige FCN’ere piskende rundt om ørene på ham. Han var overhovedet ikke nervøs, det var sgu godt gået.
T-United 13:12          
Hvad sker der i øvrigt omkring Amini... er han skadet eller bliver han solgt her til januar, siden han ikke spiller?
Kabali 13:53          
@Tun-united - Amini er skadet. Der er dog så vidt jeg ved ikke meldt noget ud omkring tidshorisont.
Tirsdag 28. januar