Luk

AGF-træner: Vores tilgang døde mod Larne

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

AGF - SønderjyskE
Superligaen Grundspil (27/09)
Bet25 1,80 3,75 4,40
Oddset 1,80 3,65 4,60
bet365 1,75 3,80 4,50

AGF ændrede søndag formation, og det skyldes det storskuffende exit mod nordirske Larne FC i Conference League-kvalifikationen. David Nielsen vil have det bedste ud af sine spillere.

AGF har i David Nielsens tid været kendt som et hold med enorm power og energi med hurtigt, direkte og fysisk spil som forcerne, men fremover kommer AGF formentlig til at have et lidt andet udtryk.

Det fortæller AGF-cheftræneren, David Nielsen, efter han søndag mod Randers skiftede formation, så han kunne få flere spillere frem ad banen, da han gerne vil dominere mere på bolden.

Formationsændringen bestod i et skift fra en fireback-kæde til et forsvar bestående af tre midtstoppere og to wingbacks, og det skete som en konsekvens af det storskuffende europæiske exit mod miniputterne Larne FC i torsdags.

- Vi valgte at gøre det i dag (søndag, red.), fordi vores måde at gøre det på døde lidt, når vi ikke kunne bringe os videre mod et hold som Larne FC.

- Det var egentlig meget tydeligt for mig, at vi skal kunne dominere og få det bedste ud af vores spillere og den forskel, der er på vores spillere og andre hold. Vi har nogle rigtig dygtige spillere med et meget højt niveau, siger AGF-træneren, der kunne se sit hold tabe 1-2 til rivalerne fra Randers FC på eget græs.

- Vi lavede en drastisk ændring med vores hold, og det kan slå ud på mange måder. Defensivt skulle vi lige finde vores positioner og vi var ikke helt aggressive nok, og det er helt naturligt, fordi spillerne var i et nyt system. 

- I anden halvleg så vi, hvorfor vi gjorde det. I de sidste to kampe, vi har spillet, har vi haft et skud på mål, tror jeg, hvis vi tager kampen væk, hvor vi var 10 mand (mod Larne i Conference League-kvalifikationen, red.).

- Vi har haft behov for noget andet og noget mere power frem ad banen. Vi fik flere folk med, fik flere folk mellem linjerne og så helt anderledes ud, og det var jeg glad for at se.

- Det var nødvendigt at se, for vi skal være bedre på bolden og skal kunne dominere på bolden uden at miste den fremadrettehed, der har været styrken på vores hold, lyder det fra David Nielsen, der håber, at AGF bliver så gode i det nye system, at det kan fastholdes.

Nyt system med nyt trænerteam

Er denne ændring uigenkaldelig?

- Det afhænger af, hvor dygtige vi bliver. Optimalt set, ligger der jo en masse ting. Vi har gjort tingene på én måde i al den tid, som jeg har været her, og på et eller andet tidspunkt kan spillerne blive lullet lidt i søvn af det, og man står og siger de samme ting hele tiden.

- Det er også en måde at spille på, som er sat af en anden stab end den, jeg har i dag, så det er dejligt, at jeg sammen med den nye stab kan lave en måde at spille på, som vi alle kan connecte med og arbejde med.

Formationsændringen sker altså i en noget skuffende start på sæsonen for AGF, men det får ikke David Nielsen til at ryste på hånden.

- Jeg er udmærket klar over, at man kan bygge et nyt hold samtidig med, at man vinder og det var det, vi håbede på, vi kunne gøre mod Randers. Nu har vi en uge, før vi skal spille i Aalborg, hvor vi skal arbejde godt, og det var vigtigt at se den energi og power, som holdet lagde ind i det efter en skuffelse mod Larne for tre dage siden.

- Så det var de holdmæssige ting, som Randers vandt på, og det er det, vi skal til.

Sebastian Hausner, Yann Bisseck og Frederik Tingager spillede de tre stoppere, mens Oliver Lund og Eric Kahl spillede på siderne. 

Nicolai Poulsen og Patrick Olsen spillede på den centrale midtbane for AGF, mens Gift Links, Dawid Kurminowski og Jon Dagur Thorsteinsson spillede de forreste tre positioner.

AGF er i øjeblikket noteret for to point efter tre kampe af sæsonen.


Af Jonas Dalgård
Torsdag 23. september