LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

AGF's Tobias Sana sænkede Esbjerg

| Superligaen Grundspil | 40 kommentarer
AGF-målhelt: Jeg er blevet drillet vanvittigt meget - dejligt at lukke kæften på de andre
Ny AGF-sejr: Stage og Mortensen nakker Sønderjyske - se målene her
'Dasket op i hjørnet!': Ny AGF-angriber laver kongekasse mod Sønderjyske - se den her
Stor afbrænder: Målmand på skovtur - Ankersen misser på frit mål
Nedtur for David Nielsen: Her bliver ny AGF-profil skadet
AGF's Tobias Sana sænkede Esbjerg
Foto: Getty Images
Med fire debutanter i startopstillingen vandt AGF fredag aften forårspremieren med 2-0 over Esbjerg fB - begge mål scoret af Tobias Sana.

Der var fire debutanter i AGF's startopstilling, da aarhusianerne fredag aften tog imod Esbjerg fB i den første betydende kamp i 2019:

Kamil Grabara, Alexander Munsgaard, Frederik Tingager og Patrick Mortensen. Desuden fik 19-årige Kasper Lunding chancen fra start, som han har gjort i mange af testkampene.

For Esbjerg fik FCK-lejesvenden Carlo Holse debut.

Det skulle blive AGF, der kom bedst igang. Tobias Sana forsøgte direkte på frispark i kampens start, men det blev først rigtig farligt i det 14. minut, da EfB-keeper Jeppe Højbjerg lavede et fælt drop.

Keeperen spillede bolden lige ud i skoene på Sana, der lurede på kanten af feltet, og svenskeren kunne i helt fri position let sætte bolden indenom Højbjerg i det korte hjørne.

Få minutter senere var AGF igen tæt på, da en gennemgående stærk Casper Højer fra sin venstre back serverede bolden for Patrick Mortensen midt i feltet, men Jesper Lauridsen kastede sig ned i en tackling og afværgede et debutmål for den tidligere Lyngby-angriber.

Mortensen fik senere i første halvleg en kæmpechance for at score sit første mål for AGF, da han blev spillet fornemt fri i feltet af Kasper Lunding. Mortensen sparkede dybt i bolden for at lobbe, men Højbjerg hoppede ikke på den afslutning, han blev stående og reddede nemt.

AGF's nye målmand, den 20-årige Liverpool-lejesvend Kamil Grabara, havde ikke meget at lave i kampen, heller ikke selvom Esbjerg kom bedre med mod slutningen af første halvleg. Polakken fik en fejlfri debut.

Esbjerg pressede på i anden halvleg, men det kneb alvorligt med at skabe chancer mod en AGF-defensiv, der trods tre nye spillere stod godt på banen.

Aarhusianerne lurede på kontraerne, men dem kom der heller ikke de store chancer ud af - ikke før det 83. minut, hvor Tobias Sana i en kontra løb solo fra egen banehalvdel, snød Austin med en finte og fri med Højbjerg cementerede sejren med en flot 2-0-scoring.

Med sejren hopper AGF op på ottendepladsen, et enkelt point fra Randers FC på sjettepladsen og to point efter Esbjerg på fjerdepladsen.
 


Se Everton - Manchester United Stream live på Eurosport Player   
Advertisement Advertisement

Af Thor Carlskov

40 kommentarer

80Aarhus00 20:55          
Kønt var det måske ikke, men synes det ender med en fortjent især. Især positivt, at vi holder Esbjerg fra helt store chancer og dermed holder nullet.

Dumt af Ankersen at "sparke ud" efter Austin. Selvom det er minimalt, så giver det dommeren for at give rødt, hvis han har et sort hvidt syn på sådanne tilfælde. Dog også meget unødvendigt med så kraftigt et skub af Austin og endnu mere usympatisk er det med den albue han smækker i hovedet på Ankersen lige efter. Skulle vel som minimum have udløst et ekstra gult og dermed rødt.

Men lækkert med en sejr. Tør ikke håbe på noget, men vi er da stadig med i kampen om at nå top 6. Og bare det at være med i kampen betyder noget mentalt.
CopenhagenDreams 20:55          
Nøj, hvor er jeg glad for at se SL bold igen! God kamp af AGF. Esbjerg spillede en utrolig dårlig 1.halveg, med Højbjerg i fokus selvfølgelig. Men fedt med FCK briller at Carlo Holse* fik fuld tid og også var en af de bedre på Esbjergs hold. Kan ikke se han skulle blive slået af, så han skal bare holde sig skadesfri og fortsætte udviklingen, selvom det desværre nok bliver uden for top 6
HoldKaeftHalvHjerne 20:56          
Solid kamp af de hviie, Patrick M ser lovende ud!
bruger 146839 20:56          
Syntes ikke dommeren dømte en god kamp..
JLS 20:57          
Dejlig start på foråret.. Og ja ja, nu bliver vi Danske mestre og kommer i Chl, og vi slår endda Barca i finalen.. Og så skulle den smøg være skodet..
FRC 20:57          
Patrick Mortensen kan bare ikke score i Superligaen.
Toon Toon! 21:00          
Tykgaard er en elendig dommer. At han kan overse det røde kort til Austin er utroligt. Han står 3 meter derfra.

Men ok, så må det være en sag for disciplinærudvalget.

Udmærket kamp i betragtning af at det var årets første. Tingager var helt kanon.
Søndag 21. april
Lørdag 20. april