LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Aggressiv svensker imponerer i FCM

| Superligaen | 4 kommentarer
FCM-profiler joker efter sejr i Vendsyssel: 'Han er heldig at ramme mig!'
Se højdepunkterne: FC Midtjylland vinder i Vendsyssel uden at imponere
Så er det ud! Rilwan Hassan misbruger gigantisk FCM-chance - et minut senere bliver han udskiftet
Linjedommer får genstand i hovedet foran FCM-fans
'Det må ikke ske': Vendsyssel-debutant er ved at forære FCM endnu en scoring, men han slipper med skrækken
Aggressiv svensker imponerer i FCM
Foto: Getty Images

Infoboks

FC Nordsjælland - FC Midtjylland
Superligaen Mesterskabsspil (29/04)
bet365 3,30 3,60 2,05
NordicBet 3,00 3,85 2,19
Oddset 2,95 3,75 2,25
Stream OB – FC Midtjylland på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
Joel Andersson blev hentet til FC Midtjylland som venstre wingback, men den 22-årige svensker har erobret højresiden og får ros af både Kenneth Andersen og Marc Dal Hende.

Da FC Midtjylland for et år siden solgte højrebackprofilen Rasmus Nissen til Ajax, var planen umiddelbart, at Alexander Munksgaard og Mads Døhr Thychosen skulle slås om den ledige plads.

Sådan var det også i foråret, men i sommer blev svenske Joel Andersson hentet ind som Marc Dal Hendes backup på venstre wingback.

22-årige Andersson er dog primært højrebenet, og han erobrede ret hurtigt pladsen som den fortrukne wingback i højre side.

Nu er Munksgaard solgt til AGF, og polske Rafal Kurzawa hentet ind til venstre side, hvorfor Andersson ligner det førstevalget i højre side med Thychosen som backup.

- Det kan godt være, men jeg synes, Døhr har grebet chancen og gjort det godt, når han har fået chancen. Når det er sagt, så duede det ikke at have tre spillere til samme position, så vi ville ikke står i vejen for Munksgaard, da han gerne ville til AGF, siger FCM-træner Kenneth Andersen til bold.dk og tilføjer om Andersson:

- Joel har ligesom alle andre nye spillere brugt lidt tid til at vænne sig til tingene, men han har ikke brugt særligt meget tid. Han er faldet hurtigt ind, og han gør som type meget godt for vores hold. Både uden bolden, men så absolut også med bolden.

Større aggressivitet har gavnet
Anderssons kollega i venstre side, Marc Dal Hende, er imponeret af den unge svensker.

- Han har udviklet sig rigtigt meget i sit halve år i klubben. Vi kunne med det samme se, at han er meget dygtig teknisk, men han er også blevet langt mere aggressiv i sin stil, og som et resultat er der kommet både assists og mål på.

- Faktisk løb han lige ind foran mig, da han scorede sit mål i efteråret (i 3-0-sejren over OB, red.), selvom indlægget kom fra højre side. Men det er kun godt. Man kan som wingback godt tillade sig at være langt mere aggressiv end som back i en firebackkæde, og den del har han virkelig lagt på, siger Dal Hende til bold.dk og fortsætter:

- Joel er virkelig godt hentet af klubben, for han passer ekstremt godt ind, og med ham og Døhr er der stor og god konkurrence i højre side. Det er to unge spillere med fremtiden foran sig, og som en af de lidt ældre er det en fornøjelse at se dem udvikle sig.

Dal Hende scorer i cirka hver tredje kamp for FCM, og han forsøger at lære fra sig til sine yngre kollegaer.

- Med Joel har det handlet meget om at være mere aggressiv som wingback. Ligesom Døhr også er god til. Nogle gange kan man godt tillade sig at lægge hovedet og buse mere på, så man kommer frem til de afgørende situationer, siger 28-årige Dal Hende.

Andersson spillede hele kampen, da FCM i sin næstsidste testkamp slog Astana med 4-2 og sin stort set stærkest mulige opstilling. Thychosen spillede hele 2-2-kampen mod Shanghai SIPG i sidste testkamp.

mikael@bold.dk


Stream OB – FC Midtjylland på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond
Fredag 26. april
Torsdag 25. april