LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Ahlmann vil være lederfigur i AaB-truppen

| Superligaen | 1 kommentar
Ahlmann vil være lederfigur i AaB-truppen
Foto: Getty Images

Infoboks

AaB - Randers FC
Superligaen Grundspil (10/02)
bet365 2,20 3,20 3,40
NordicBet 2,11 3,35 3,70
YouBet 2,15 3,25 3,45

Se Premier League og meget mere fodbold

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Jakob Ahlmann vil tage ansvar over for nye og unge spillere i AaB-truppen i de kommende år. Det var en nem beslutning for backen at forlænge med klubben.

Venstrebacken Jakob Ahlmann har forlænget sin kontrakt med AaB, så den løber frem til sommeren 2021.

Ahlmann skulle ikke bruge meget betænkningstid, da han fik tilbuddet om en ny kontrakt. 

- AaB kom med et fint tilbud, og de virkede lige så interesserede i at beholde mig, som jeg var i at fortsætte her, så det var egentlig meget nemt, siger Jakob Ahlmann til bold.dk og uddyber om beslutningen:

- Som udgangspunkt er det, fordi jeg har det rigtig godt i klubben. Jeg nyder at være en del af en af de største klubber i Danmark. Jeg synes, at holdet og jeg selv har mere at byde på, og vi kan udvikle os sammen.

- Jeg så det bare som en god mulighed for at blive et sted, hvor jeg nyder at være.

AaB har haft et par sæsoner på det jævne, men Jakob Ahlmann ser gode muligheder perspektiver for holdet fremadrettet. Både personligt og for holdet.

- På trods af lidt svingende spil i sæsonen har vi trods alt fået nogle resultater hjem, som gør, at vi kan blande os i top seks. Det er nogle af de ting, vi skal tage med og bygge videre på. Forhåbentlig kan vi spille en endnu større rolle næste år.

- Personligt har jeg været inde i et rigtig godt forløb uden skader og med en opadgående formkurve, og det vil jeg gerne bygge videre på, så udviklingen kan fortsætte. Jeg føler mig ikke for stor til at spille videre her, siger Jakob Ahlmann.

Bortset fra en lille afstikker til FC Midtjylland har 27-årige Ahlmann været i AaB hele sin karriere, og han er da også selv bevidst om, at han nu er en af dem, der skal gå ind og tage ansvar – ikke mindst over for de unge spillere, der kommer op på holdet.

- Jeg kom i truppen for ni år og siden, og der startede man som helt ung og passede sig selv. Jeg brugte nogle af de ældre spilere til at læne mig op ad og lære gamet. Nu begynder rollerne lige så stille at blive byttet om, også i og med at nogle af vores lidt ældre spillere måske ryger lidt ud i løbet af et par år.

- Jeg håber og har stor interesse i, at jeg kan være en af dem, der er med til at hjælpe holdet og mange af de nye unge spillere, der forhåbentlig kommer op, med at finde sig tilrette.

- Jeg skal levere på banen og være en faktor udenfor, så jeg kan være med til at bygge noget op med de her drenge, siger forsvarsspilleren.

Drømmer du om at blive en mr. AaB, eller tænker du stadig på at prøve udlandet en dag?

- Det har jeg ikke gjort mig de store tanker om. Det der mr. AaB lyder så fint, men jeg nyder bare at bidrage til klubben, og så tager jeg det egentlig lidt sæson for sæson.

- Jeg har ikke lagt mig fast på, at jeg skal være i AaB resten af mit liv, men omvendt er det heller ikke sådan, at jeg sigter mod at komme af sted inden for et års tid. Med de op- og nedture jeg har haft i min karriere, tager jeg det lidt mere stille og roligt.

- Når man så kommer til sæsonafslutningerne, kan man kigge på det og tage den derfra. Jeg har ikke lagt noget på hylden, men jeg har heller ikke bestemt mig for, at jeg altid skal være her.

Ahlmanns kontrakt, der nu er forlænget til 2021, stod til at udløbe om et år. Backen hørte ikke det store til eventuel interesse fra andre klubber.

- Der var ikke noget konkret, jeg ved en masse om. Men det hænger nok også sammen med, hvor meget man selv gør ud af det. Havde jeg sagt, jeg ville væk, var der nok kommet flere på banen.

Jakob Ahlmann har spillet 26 ligakampe for AaB i denne sæson.

anton@bold.dk

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Anton Græsdal Maajen

1 kommentar

Lars2 18:27          
Sådan Ahlmann! Har jo allerede bevist, at du kan spille back på et mester- og pokalvinder-hold. :-)
Tirsdag 22. januar
Mandag 21. januar