Luk

AIF-assistent: Talents evner var måske til SL

| Albertslund | 0 kommentarer

Infoboks

Albertslund IF råder over et talentfuldt brødrepar, og assistent Rasmus Bjørn siger, at Emilio Rodriguez tidligere har haft evnerne til måske at kunne have gjort sig gældende i Superligaen.

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Brødreparret Diego og Emilio Rodriguez slår sine folder i Sjællandsserie-klubben Albertslund IF.

Diego Rodriguez blev Albertslund IF's topscorer med ni mål i Sjællandsserien Pulje 1, men historien er dog en lidt anden for lillebror Emilio Rodriguez. 

For år tilbage var han toneangivende for Albertslund IF, men en soloulykke til en træning i maj 2020 kostede Emilio Rodriguez en grim korsbåndsskade, og den er han ikke kommet sig over endnu.

Ovenikøbet er Diego Rodriguez lige nu ude med en rygskade, der i værste fald kan holde ham ude i resten af sæsonen. Evnerne hos Rodriguez-brødrene er dog ikke til at tage fejl af. Albertslund IF-assistent Rasmus Bjørn siger til LigaBold.dk, at der specielt har været interesse for Emilio Rodriguez fra højere rangerede klubber.

Før sin skade var den 22-årige angriber på et meget højt niveau, der måske kunne have sendt ham til bunden af Superligaen. Angriberen nåede endda at komme til prøvetræning i FC Roskilde, men et skifte blev ikke til noget grundet skaden.

- Hvis vi starter med Emilio (Emilio Rodriguez, red.), så er der ingen tvivl om, at hans sparketeknik er noget, som man ikke ser normalt, heller ikke i Superligaen. 

- Han har sådan et knækkende spark, sådan lidt Ronaldo-agtigt. Han er en bomstærk angriber med en god teknik, så Emilios evner kunne sagtens have ført ham til 1. division eller måske bunden af Superligaen, da han var yngre. Han har jo været på FCK's akademi, da han var yngre og også igennem Brøndbys akademi, da han var helt, helt lille.

- Han har hele tiden haft nogle gode trænere inde over, og da vi så blev AIF (Albertslund IF, red.), der kom han så hjem og ville gerne spille igen og føre Albertslund op igen. Der har været mange ude at kigge på ham, og der har været rigtig mange forespørgsler på ham.

- Der er også rigtig mange Danmarksserie-klubber, der har været ude efter ham, men han har haft det sådan, at hvis han skulle tage skridtet væk fra klubben, som han elsker (Albertslund IF, red.), så skulle det være noget attraktivt som divisionsbold og noget, som man kunne leve af eller tæt på at kunne leve af at spille fodbold. 

- Der var FC Roskilde det eneste rigtige attraktive, hvor han så var ude at prøvetræne i et par uger, siger Rasmus Bjørn til LigaBold.dk og tilføjer, at det var meningen, at Emilio Rodriguez skulle have prøvet sig af i FC Roskilde.

- Emilio var til prøvetræning i FC Roskilde, da de lå i 1. division, og han gjorde det fint, og de ville gerne se ham igen, men der var en aftale om, at han skulle spille hos os i et halvt år for at få en masse kamptræning og så prøve sig af i FC Roskilde, men han ramte ind i korsbåndsskaden efter en træning i en soloulykke.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Her ses Diego Rodriguez (til venstre), Albertslund IF-cheftræner Adolfo 'Dolle' Rodriguez og Emilio Rodriguez (til højre). Foto: Albertslund IF

Diego Rodriguez har kvaliteter til 2. division

Storebror Diego Rodriguez på 24 år har også vist store kvaliteter for Albertslund IF-holdet, og Bjørn vurderer, at han vil kunne begå sig på et højere niveau.

- Der er ingen tvivl om, at han (Diego Rodriguez, red.) har kvaliteter til at kunne spille i Danmarksserien eller 2. division, men man kan også sige, at Diego lige nu er på et punkt i sit liv, hvor han gerne vil spille breddefodbold. 

- For nogle år var han endnu yngre og mere flyvende, og han er stadig ung, han er årgang 96. Nu er han blevet far, så nu har han valgt breddefodbolden. Hvis han for nogle år siden havde taget skiftet videre til en lidt større klub, så er jeg ikke i tvivl om, at han kunne have været en divisionsspiller.

Men han har valgt at spille på et lavere niveau?

- Ja, det har han, men herefter coronaen, der er han slet ikke kommet i form, selvom han stadig er god, og ramt den topform, som han havde i grundspillet. Det bærer selvfølgelig også præg af, at han er blevet far og har fået en lille én derhjemme, og der er nogle andre ting i livet end fodbold, men 'Dolle' (Albertslund-cheftræner Adolfo 'Dolle' Rodriguez og Diegos far, red.) og jeg har mange gange i de seneste mange år snakket om, vi ikke skulle skippe Diego afsted, men Diego er også en tryghedsspiller, og han har haft det godt. 

- Han går meget op i det sociale, og han har ikke villet afsted, medmindre at der har været bud efter ham, og det har der ikke. Der er der flere, der har været ude efter Emilio, Diegos bror, siger assistenten.

Rasmus Bjørn siger, at Emilio Rodriguez nu skal komme sig over sin grimme korsbåndsskade, og så må man se, hvad fremtiden bringer for den 22-årige angriber.

- Forskellen på de to (Emilio og Diego, red.) har altid været, at Emilio har været mere målrettet angående fodbold, så det vil ikke undre mig... og hvis du spørger Emilio nu, så vil han nok helt sikkert ikke, da han er ved at komme tilbage fra en korsbåndsskade. 

- Jeg tror også, at Emilio er typen, når han kommer i gang og kan se, at hans krop kan holde, og det hele kører, og han begynder at score nogle mål igen, så tror jeg sagtens, at han vil kunne have ambitioner om at komme videre. De spillere, som vi har, skal vi hjælpe videre.

Artiklen fortsætter under billedet.

Albertslund IF-assistenttræner Rasmus Bjørn. Foto: Kasper Olsson

Kan spille frit

For Albertslund IF venter der nu en tilværelse i Sjællandsserien Oprykningspulje 1, hvor klubben sikrede sig en plads i den sidste spillerunde af grundspillet, da holdet vandt, og andre resultater flaskede sig.

Rasmus Bjørn mener, at holdet kan spille frit, men klubben døjer i øjeblikket med et hav af skader. Hele 12 spillere er ude, og fire af skaderne er længerevarende. Som tidligere nævnt er topscorer Diego Rodriguez nok ude resten af sæsonen med rygproblemer.

- Vi kom jo med på ét af de yderste mandater i oprykningsspillet. Vi skulle have en sejr i den sidste kamp af grundspillet, og så skulle vi også have nogle hold til at sætte point til. Det, at vi er kommet med i oprykningsspillet, er i sig selv gevinst nok. 

- Jeg har aldrig oplevet så mange skader før på grund af den her korte opstart, så vores forventninger til oprykningsspillet er egentlig, at vi kan spille frit og uden kniven for struben. Vi har ikke nogle forventninger om at rykke op eller spille med om de sjove pladser.

- Så vi er med for at spille frit, men også for at drille de andre hold ved at være en del af oprykningsræset. Så vi kan være et af de hold, hvor holdene tænker: 'Åh nej, nu skal vi møde Albertslund. 

- Man ved aldrig, hvad man får'. Når vi rammer vores topniveau, så er vi et af de hold, der burde ligge i toppen, men vi svinger simpelthen alt for meget grundet skader og også, at vi er et ungt hold.

Specielt Diego Rodriguez' skade får betydning for Albertslund IF, da klubben nu skal finde en anden spiller, der skal kreere målene.

- Det betyder først og fremmest, at vi skal over i et formationsskifte formentlig. Vi har spillet med to angribere fremme. I hele grundspillet lå Diego alene fremme i efteråret og scorede alle vores mål. 

- I løbet af vinterpausen har vi så fået en ny angriber i Mikkel Tribler, som har gjort det godt, så de har lægget fremme og lukreret på hinanden. Det betyder en ny spillestil, og vi skal så finde en mand, der kan lave vores mål og assists, for det har han været garant for i mange sæsoner.

Mangler hår på brystet

Sjællandsserie-holdet har et meget ungt hold med meget talent. Flere af spillerne mangler dog noget hårdhed for at kunne klare sig på højere niveau på nuværende tidspunkt.

- Vi har gennemsnitsalder på 23 år til vores kampe. Der er et stort potentiale, men det, som der kan være positivt og negativt i mine øjne, det er, at det er nogle følsomme, unge drenge. 

- Vi kører det forholdsvist professionelt, men vi er på ingen måde en professionel klub. Det, som der er min og 'Dolles' (Albertslund IF-cheftræner Adolfo 'Dolle' Rodriguez, red.) svaghed er, at vi kender spillerne for godt personligt, og vi har kendt mange af dem, fra de var små og kom op igennem ungdomsrækkerne.

- Så får de ikke de hår på brystet, som de skal have for at komme videre. Der er ingen tvivl om, at rent kvalitetsmæssigt er der et stort potentiale. Vi har en enkelt spiller, der hedder Youssef Bohid, og han er blot 18 år og U19-spiller, og han har spillet en ti kampe for os nu, så vi har nogle spillere imellem, som er virkelig spændende, men de mangler noget hår på brystet. Det er der ingen tvivl om, siger Rasmus Bjørn til LigaBold.dk.

Albertslund IF indtager lige nu syvendepladsen i Sjællandsserien Oprykningspulje 1.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Af Anders Jensen
Mandag 29. november
Søndag 28. november
FC Nordsjælland - I krise
18:46
Simon Kjær blandt de 20 bedste i Ballon d´Or
18:46
Simon Kjær blandt de 20 bedste i Ballon d'Or
18:44
Jon Dahl tæt på guldet: Fantastisk situation
18:44
Wind om vintersalg: Er åben for et skifte
18:43
Wind om vintersalg: Er åben for et skifte
18:41
Wind om vintersalg: Er åben for et skifte
18:41
Simon Kjær blandt de 20 bedste i Ballon d'Or
18:40
Boilesen forsvarer Grabara: Blev kastet pølser
18:39
Mandagsbold: Roony sælges for min. 200 mio.
18:39
Dani Alves: Eriksen fortjener Ballon d'Or
18:38
Wind om vintersalg: Er åben for et skifte
18:38
Ballon d´Or: Kjær er første dansker i 19 år
18:35
Simon Kjær blandt de 20 bedste i Ballon d´Or
18:35
Simon Kjær blandt de 20 bedste i Ballon d'Or
18:33
Boilesen forsvarer Grabara: Blev kastet pølser
18:32
Thorup vil tale med Grabara: Skal være voksne
18:31
Boilesen forsvarer Grabara: Blev kastet pølser
18:31
Brøndby har ikke truffet Divkovic-beslutning
18:30
Coronavirus - snart ovre?
18:29
Overblik: Ballon d´Or-placeringer fra 30 - 21
18:29
bold.dk-awards: Hvem skal på efterårets hold?
18:28
bold.dk-awards: Hvem skal på efterårets hold?
18:28
Thorup gør status: Exceptionelt flot efterår
18:27
Man United-tråden
18:27