Luk

Ajax' brasilianske stjernefrø bag sikker sejr

| Æresdivisionen | 4 kommentarer

Infoboks

Ajax - Zwolle 4-0
Æresdivisionen
7' 1-0 Klaas Jan Huntelaar
11' 2-0 Quincy Promes
35' 3-0 Antony
90' 4-0 Ryan Gravenberch

Antony stod bag to oplæg og et mål, da Ajax sikkert slog Zwolle med 4-0 i den bedste hollandske række. Danske Victor Jensen fik Ajax-debut.

Ajax ordnede Zwolle på bare en halvleg, og det kunne det hollandske storhold tilskrive især det brasilianske stortalent Antony.

Knap var der spillet syv minutter, før Antony modtog bolden på kanten af feltet, og der havde han allerede besluttet sig for at sende bolden i feltet med et indlæg.

Her sprang veteranen Huntelaar øverst og først, så han kunne heade i mål til 1-0.

Bare fire minutter senere var Antony så i oplæggerens rolle igen, da han og Ajax-offensiven kombinerede sig fortrinligt igennem Zwolle-forsvaret, inden brasilianeren fandt Quincy Promes midt i feltet, der kunne flugte bolden i mål og fordoble føringen.

Ti minutter før pausen kom Antony også på måltavlen som målscorer, da et andet stortalent Ryan Gravenberch fandt brasilianeren i dybden, inden han kunne styre bolden sikkert i mål til 3-0 og dermed krone en perfekt halvleg.

Dermed kom brasilianeren på fem mål og fem oplæg i de 12 kampe, Ajax har spillet i den hjemlige liga.

I anden halvleg skruede Ajax ned for blusset, blandt andet ved at skifte Antony ud til fordel for danske Victor Jensen, der kom ind til sin førsteholdsdebut og fik et kvarter på banen.

I kampens overtid blev det dog alligevel til en scoring mere, da Gravenberch også kom på tavlen, da han kanonerede den ind fra kanten af feltet, og så forsvarer Ajax den førsteplads, de også indtog inden opgøret mod Zwolle.


Af Christian Ambæk
Fredag 28. januar
Torsdag 27. januar