Luk

Ajax fejrede mesterskabet med slutsejr

| Æresdivisionen | 0 kommentarer

De nyslåede hollandske mestre fra Ajax cementerede mesterskabet med en 3-1-sejr over Vitesse Æresdivisionen. Kasper Lundings Heracles missede de europæiske pladser efter et klart 0-5-nederlag til AZ Alkmaar.

Ajax havde allerede sikret sig det hollandske mesterskab forud for sidste spillerunde, hvor hovedstadsklubben ude mødte Vitesse med Jacob Rasmussen på bænken.

Hjemmeholdet har også haft en god sæson og havde inden kampen udsigt til at skulle spille Conference League i næste sæson.

Ajax viste dog hurtigt mesterskabsformen ved at bringe sig foran efter 12 minutter, da Jürgen Ekkelenkamp snedigt spillede Sebastien Haller helt fri inde i feltet, så den store angriber stensikkert kunne score til 1-0.

Lige før pausen kom der to mål inde for et minut, da Ajax' Antony hjalp en kontra det sidste stykke over stregen.

Blot sekunder efter slog hjemmeholdet igen, da Vitesses Lois Openda opsnappede et forfejlet hovedstød i Ajax-forsvaret og uden problemer rundede målmand Maarten Stekelenburg til 1-2.

I anden halvleg var der lidt længere mellem snapsene. Man skulle helt hen til et kvarter før tid, hvor Maximillian Wittek havde et godt forsøg for Vitesse.

Tre minutter senere scorede Lisandro Martinez så til 3-1 med hælen efter et fladt hjørnespark, og så var den kamp afgjort.

Der blev ikke scoret yderligere, og de hollandske mestre fra Ajax kan modtage trofæet efter at have høstet 88 points og scoret hele 102 mål.

Kasper Lundings Heracles missede Europa i afklapsning

Andetsteds i Holland havde Kasper Lunding Jacobsens Heracles Almelo muligheden for at spille sig til en play-off-plads om at komme i den nye, europæiske Conference League-turnering.

Den plan blev dog plaffet i stykker af topholdet AZ Alkmaar, der uden større sværdslag vandt 5-0.

Svenske Jesper Karlsson gjorde med to mål sit til, at Lunding ikke kommer på turné i Europa i denne sæson, om end danskeren ikke engang kom på banen i opgøret.

Med sejren slutter AZ Alkmaar på tredjepladsen, blot et point efter PSV Eindhovens andenplads.


Af Philip Blüdnikow
Torsdag 17. juni
Onsdag 16. juni