LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Ajax-guld gør ende på lang liga-tørke

| Æresdivisionen | 3 kommentarer
Hvilket comeback var størst? Torsdagsholdet diskuterer Anfield-miraklet, Ajax-kollaps og Istanbul-triumf
'Sådan en kommentar får Daniel Levy til at tænke sig om'
Kommentator: Hvor er det rørende, at Lucas bliver helten for Tottenham
Ajax-holdet vil blive splittet i atomer - men mon ikke de har afløsere klar?
'Here's Dele Alli...here's Lucas Moura...ooooh they've got it!' - nyd Spurs' sejrsmål med den engelske kommentator
Ajax-guld gør ende på lang liga-tørke
Foto: Getty Images

Ajax er hollandske mestre for første gang siden 2014. Det er Lasse Schönes tredje mesterskab med Ajax, mens det er Kasper Dolberg og Rasmus Nissens første.

Ajax sikrede sig onsdag det hollandske mesterskab, da holdet vandt 4-1 ude mod allerede nedrykkede De Graafschap og dermed ender på førstepladsen med tre point ned til PSV.

Lasse Schøne startede inde, mens både Rasmus Nissen Kristensen og Kasper Dolberg kom på banen i kampen, og de tre danskere kan nu fejre det første Ajax-mesterskab siden 2014.

Rutinerede Lasse Schöne har spillet i hollandsk fodbold siden 2002, hvor han skiftede fra Lyngby til Heerenveen. Her spillede han frem til 2006, hvor han skiftede til De Graafschap, inden han i 2008 tog turen videre til Nijmegen.

Efter to sæsoner i Nijmegen kom det store skifte til Ajax, hvor han i de første to sæsoner i storklubben vandt mesterskabet.

Siden 2014 har Ajax dog ikke taget et eneste mesterskab, men har kun vundet en enkelt pokaltitel, så Schöne og klubben kan efter fem års mesterskabstørke igen løfte trofæet.

For de to 21-årige Ajax-danskere Kasper Dolberg og Rasmus Nissen er dette mesterskab deres første i klubben.

Nissen har dog tidligere været national mester, da han inden sit januar-skifte til Ajax i sidste sæson spillede 17 kampe for FC Midtjylland, hvor holdet blev danske mestre.

Ajax trækker fra - CL ingen garanti

Selvom Ajax altså har holdt en mesterskabspause og har vundet det første mesterskab i fem sæsoner, fører klubben fortsat ganske stort i det samlede antal mesterskaber i Holland.

Mesterskabet i denne sæson er nummer 34 i klubbens historie, og PSV ligger nummer to med 24 titler.

Ajax sprudlede i denne sæson i Champions League, hvor holdet viste storspil undervejs, men akkurat missede finalen efter en overtidsscoring fra Lucas Moura i semifinalen mod Tottenham.

Ajax er trods mesterskabet ikke sikret en plads i Champions League i næste sæson, da det hollandske mesterskab giver adgang til tredje kvalifikationsrunde til turneringen.

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikkel Nøhr
Mandag 20. maj
Søndag 19. maj