Luk

Ajax kunne ikke knække stærke APOEL

| Champions League | 7 kommentarer
Ajax kunne ikke knække stærke APOEL
Foto: Getty Images

Ajax formåede ikke at knække APOEL på udebane i den første af to playoffs i Champions League, og kampen endte derfor 0-0.

Ajax var tirsdag rejst til Cypern for at møde APOEL i den første af to playoff-kampe til Champions League.

Kasper Dolberg var ikke rejst med, da han formentlig står over for et klubskifte denne sommer, og Ajax havde det svært denne tirsdag aften.

David Neres var tæt på at bringe gæsterne foran i første halvleg, men APOEL-keeper Vid Belec var på plads mellem stængerne.

APOEL bed også fra sig i første halvleg. Nicholas Ioannou og Mousa Al-Tamari kunne med lidt ekstra skarphed have bragt hjemmeholdet foran.

Den udlejede FC København-spiller Uros Matic spillede desuden glimrende for APOEL og lagde blandt andet en masse giftige dødbolde.

Det hele var dog målløst ved pausen.

I anden halvleg var Donny van de Beek på spil efter et par minutter, men Real Madrid-emnets skudforsøg gik snert forbi.

Med omkring en time spillet var APOEL uhyre tæt på at bringe sig i front, da den tidligere FCK-angriber Andrija Pavlovic havde et hovedstødsforsøg på overliggeren.

APOEL var egentlig bedst i anden halvleg og de satte en god slutspurt ind.

Med ti minutter igen blev Ajax reduceret til ti mand. Noussair Mazraoui tacklede Uros Matic alt for hårdt og modtog sit andet gule kort.

Ingen af holdene formåede at få gang i målscoringen, og det endte dermed 0-0 i en kamp, der må give anledning til visse panderynker for Ajax-træner Erik ten Hag.

Slavia Prag vandt samtidig 1-0 over Cluj, mens Club Brugge slog LASK Linz med 1-0 – begge sejre faldt på udebane.


Af Sara Margren
Fredag 20. september