Luk

Ajax kværnede chanceløse Feyenoord

| Æresdivisionen | 3 kommentarer

Ajax gjorde kort proces mod Nicolai Jørgensen og Feyenoord, da de søndag eftermiddag vandt en stensikker 4-0-sejr i den hollandske Æresdivision.

Feyenoord har fået en rædderlig sæsonstart, men de havde mulighed for at rette op på den sløje pointhøst i søndagens opgør mod Ajax.

Nicolai Jørgensen var med fra start hos gæsterne, men han kunne ikke gøre meget ved, at Feyenoord allerede kom bagud efter to minutters spil.

Hakim Zyiech modtog bolden midt i Feyenoord-feltet og skød på mål. Kenneth Vermeer så i første omgang ud til at have reddet marokkanerens forsøg, men bolden trillede langsomt over stregen. 1-0 til Ajax.

Fem minutter senere var det Ajax-backen Nicolas Tagliafico, som modtog bolden i midten af Feyenoord-feltet. Han passerede elegant Kenneth Vermeer, og så var Ajax foran 2-0 efter bare syv minutters spil.

Ajax dominerede opgøret totalt, men der skulle gå en halv time yderligere, før de scorede igen. Denne gang var David Neres manden bag målet, da han chippede bolden over en fremadstormende Feyenoord-keeper.

Tre minutter efter scorede Ajax igen. Donny Van De Beek headede bolden i mål efter lidt småspil i Feyenoord-feltet, og så kunne Ajax gå til pause foran med fire mål.

Ajax fastholdt dominansen i anden halvleg, men på trods af flere gode muligheder kunne de ikke passere Vermeer i Feyenoords mål i anden halvleg.

Derfor blev kampens endelige resultat 4-0 til Ajax, som nu fører Æresdivisionen med et forspring på seks point til andenpladsen Alkmaar.


Af Benjamin Alexander Helbo
Onsdag 22. januar