Luk

Ajax led sjældent nederlag mod Twente

| Æresdivisionen | 0 kommentarer

Infoboks

Ajax - Twente 1-2
Æresdivisionen
22' 0-1 Queensy Menig
59' 1-1 Dusan Tadic
84' 1-2 Queensy Menig

Det tidligere Ajax-talent Queensy Menig scorede begge mål for Twente, da de lørdag aften vandt 2-1 på udebane mod Ajax i Æresdivisionen.

Ajax skulle lørdag aften forsvare klubbens føring i den hollandske Æresdivision, da de hjemme i Amsterdam tog imod Twente.

Ajax er i forrygende form i den hjemlige liga, hvor de før kampen havde scoret 36 mål i deres seneste seks kampe, så det var en stor opgave, der ventede Twente.

Gæsterne, der før kampen lå nummer fem i rækken, blev lagt under et forventet pres i kampens indledning. Ajax satte sig tungt på boldbesiddelsen og flyttede bolden rundt i vanligt højt tempo.

Twente udnyttede dog et af deres få angreb til fulde, da Queensy Menig efter 22 minutter blev spillet i dybden. 

Fra venstre side af feltet tog det tidligere Ajax-talent et træk ind i banen, hvorefter han bankede bolden ind i det lange hjørne uden chance for Andre Onana i Ajax-målet.

Det formåede Ajax trods dominansen ikke at ændre på, og derfor førte gæsterne med 1-0, da dommeren fløjtede til pause.

Menig snød barndomsklubben til sidst

I anden halvleg fortsatte kampbilledet, omend Twente fik sendt flere afslutninger afsted, end de gjorde i de første 45 minutter.

I det 58. minut fik Ajax belønning for presset.

Wout Brama hev Zakaria Labyad ned i feltet, og det var nok til et straffespark. Dusan Tadic tog sig af sparket, og han sendte med den største selvfølgelighed udligningen i nettet. 1-1.

Dermed var jagten på sejren sat ind, og ti minutter før tid, var det lige før, den kom, da Brian Brobbey kom højest på et hjørnespark, men hans hovedstød gik lige forbi venstre stolpe.

I stedet slog Twente til minuttet efter.

Igen var det Queensy Menig, der voldte Ajax problemer, da han fik bolden helt ude ved sidelinjen i venstre side, hvorfra han driblede på tværs ind i feltet og endnu engang sendte en hård og præcis afslutning ind i det lange hjørne. 2-1 til Twente efter 84 minutter.

Det var hektisk til sidst, for bare et minut efter føringsmålet, skulle Klaas Jan Huntelaar have udlignet for Ajax, da han lidt tilfældigt fik muligheden i Twente-feltet, men veteranen bragede bolden over mål.

Det lykkedes ikke Ajax at komme tilbage i kampen, og derfor endte det hele med en Twente-sejr.

De blev derfor det blot andet hold til at tage point fra storklubben i denne sæson og spiller sig med sejren op på 21 point - seks point efter Ajax, der må overgive deres førsteplads til Vitesse.


Af Jonas Nielsen
Lørdag 23. januar