Luk

Ajax øgede afstanden til PSV efter sikker sejr

| Æresdivisionen | 3 kommentarer

Infoboks

Ajax - Groningen 3-1
Æresdivisionen
5' 1-0 Ryan Gravenberch
54' 2-0 Sebastien Haller
77' 3-0 Dusan Tadic
84' 3-1 Ahmed El Messaoudi

Ajax øger afstanden til PSV Eindhoven i Æresdivision, efter Groningen søndag blev besejret med 3-1. Dusan Tadic var med i alle tre Ajax-scoringer.

I søndagens opgør mellem Ajax og Groningen i Æresdivisionen skulle topholdet fra Ajax forsøge at lægge yderligere afstand til efterfølgerne fra PSV Eindhoven.

Modstanderne fra Groningen lå inden kampen på sjettepladsen med 42 point og en afstand op til PSV på ni point.

Fra starten af kampen så det dog ikke ud til, at Groningen skulle gøre sig forhåbninger om at komme tættere på toppen i denne runde.

For Ajax kom foran, da Dusan Tadic efter blot fem minutters spil fandt Ryan Gravenberch på kanten af feltet, der med et velplaceret spark kunne sende bolden i kassen uden en chance for Sergio Padt i Groningen-målet.

I resten af halvlegen stod der også Ajax på det meste, men ind ville bolden ikke, og så måtte hjemmeholdet nøjes med 1-0 ved pausen.

Groningen kom ikke bedre med efter pausen, og så kunne Ajax i stedet øge føringen, da Tadic fik sendt en stikning i dybden til David Neres.

På kanten af det lille felt spillede brasilianeren bolden på tværs til en fri Sebastien Haller, der let kunne bringe hjemmeholdet foran 2-0.

Og hjemmeholdet fortsatte med at presse på efter scoringen, mens Groningen ledte efter måde at komme forbi Ajax-spillernes høje pres.

Efter 72 minutter fik Ajax en mulighed for at bringe sig yderligere i front, da Mike te Wierik havde hånd på bolden i feltet.

På det efterfølgende straffespark sparkede Dusan Tadic dog på overliggeren, men Groningen-spillerne var løbet for tidligt ind i feltet, hvorfor der blev dømt omspark efter et VAR-gennemsyn.

I andet forsøg var Dusan Tadic dog sikker. Med et hårdt spark i højre side af målet fik han passeret en chanceløs Sergio Padt.

Kort efter fik Groningen reduceret, da et frispark blev sendt ind i hovedet på en fri Ahmed El Messaoudi, der kunne heade bolden flot op i målhjørnet.

Det blev dog ikke til flere scoringer, og så kunne Ajax juble over en sejr på 3-1, der øger afstanden ned til PSV på andenpladsen til ni point efter 24 kampe. Groningen er fortsat nummer seks med 42 point.


Af Krister Olsen
Fredag 28. januar