LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Ajax sikrede sig sejr til tæt hollandsk topstrid

| Æresdivisionen | 5 kommentarer
Kommentator: 'Derfor kan Schöne og Dolberg gå hele vejen i CL'
Ajax får friweekend før Champions League-kamp mod Tottenham
De sociale medier jubler og skriger af grin over Ronaldo, Man Utd og Man City
CTRL + ALT + DE LIGT: Hvor bør hollandsk stjerneskud søge hen til sommer?
Kommentator om CL-semifinalerne: Europæisk fodbold trænger næsten til Liverpool-triumf
Ajax sikrede sig sejr til tæt hollandsk topstrid

Ajax Amsterdam fik en vigtig sejr, da Lasse Schöne og co. lørdag vandt 1-0 ude over Groningen. Andetsteds tabte David Jensen og Utrecht med 2-0 til FC Emmen.

Ajax vendte tilbage til en presset virkelighed i toppen af den hollandske liga, da Amsterdam-mandskabet lørdag var på besøg hos Groningen.

De unge løver fra Ajax Amsterdam havde i midtugen ekspederet verdensstjernerne fra Juventus ud af Champions League, men holdet havde brug for tre point mod Groningen for at fastholde overtaget i toppen af Æresdivisionen, hvor PSV jagter bagfra.

Lasse Schöne var med fra start for Ajax, mens Kasper Dolberg og Rasmus Nissen Kristensen startede på bænken, ligesom Jannik Pohl også måtte se til fra sidelinjen for Groningen i starten af opgøret.

Ajax sad på spillet i første halvleg og kreerede flere chancer til scoring, men det lykkedes dem ikke at prikke bolden over stregen i første halvleg, der sluttede målløst.

I anden halvleg fortsatte udeholdet sin dominans og fastholdt sit pres mod Groningen-målet, men kampen skulle hen til det 78. minut, før den første scoring faldt.

Minutter efter Kasper Dolbergs indskiftning sled Klaas-Jan Huntelaar sig til en scoring, der sendte Ajax i front med 1-0.

Blot seks minutter senere dummede den hollandske veteran sig dog, da han modtog sit andet gule kort inden for fem minutter, og så måtte han forlade banen før tiden.

Rasmus Nissen Kristensen blev skiftet ind til de sidste minutter af opgøret, og han var med til at køre sejren hjem til Ajax, der kan vende hjem til Amsterdam med tre point i bagagen.

Jannik Pohl blev på bænken gennem hele opgøret.

Med sejren fører Ajax aktuelt Æresdivisionen med tre point ned til PSV Eindhoven, der dog mangler at spille en kamp.

Andetsteds tabte David Jensen og Utrecht med 2-0 til FC Emmen, der var uden skadede Nicklas Pedersen.

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Daniel Laursen
Lørdag 25. maj