Luk

Ajax smadrede FC Emmen og Nikolai Laursen

| Æresdivisionen | 2 kommentarer

Infoboks

FC Emmen - Ajax 0-5
Æresdivisionen
20' 0-1 Davy Klaassen
29' 0-2 Zakaria Labyad
38' 0-3 Lassina Traore
69' 0-4 Jurgen Ekkelenkamp
82' 0-5 Quincy Promes

FC Emmen med danske Nikolai Laursen fra start fik ikke et ben til jorden i opgøret mod Ajax, som gæsterne vandt mere end sikkert med 5-0.

I Æresdivisionen har Ajax gang i en fantastisk sæsonstart. Sæsonens første ni kampe er således endt i otte sejre og blot et enkelt nederlag.

Derfor var de som gæster også storfavorit, da de lørdag var taget til FC Emmen, der havde danske Nikolai Laursen med fra start.

Ajax greb dirigentstokken fra første fløjt, og efter tyve minutters spil og et enormt spilovertag sparkede Davy Klaassen bolden i mål fra en skarp vinkel.

Syv minutter senere gjorde Davy Klaassen sig bemærket i oplæggerens rolle, da han elegant lobbede bolden over forsvaret og lagde bolden perfekt til rette for Zakaria Labyad, som flugtede bolden i netmaskerne.

Efter 38 minutter var det Lassina Traores tur til at finde på en jubelscene. På et indlæg til bagerste stolpe løsrev han sig af sin markering, hvorefter han let kunne hoppe til vejrs og prikke bolden i målet til pausestillingen 3-0 til Ajax.

I anden halvleg fortsatte Ajax deres enorme dominans mod FC Emmen, der kun yderst sjældent formåede at få en fod på bolden.

Da stadionuret lyste 69 minutter kunne Ajax så igen score. Denne gang var det indkiftede Jurgen Ekkelenkamp, der noterede sig for scoringen, da han efter et større skydetelt inde i FC Emmens felt fik sat den sidste berøring på bolden få meter fra stregen.

På trods af en særdeles komfortable føring stoppede Ajax ikke med at angribe. Otte minutter før tid befandt fem Ajax-spillere sig i feltet, hvor Quincy Promes fik sat den sidste fod på bolden og let prikkede den i kassen få meter fra stregen.

Det blev ikke til flere mål for Ajax, der kunne gå fra banen med en overbevisende 5-0-sejr. Ajax har nu scoret 42 mål i ti kampe, og med ni sejre ud af ti mulige indtager de nu en sikker førsteplads.

FC Emmen har endnu ikke smagt sejrens sødme denne sæson, og de agerer i den modsatte ende af tabellen en solid bundprop.


Af Lasse Rene
Torsdag 21. januar