Luk

Ajax udnyttede overtal og tog alle tre point

| Æresdivisionen | 1 kommentar

Gæsterne fra Groningen holdt stand mod Ajax, indtil de fik en mand smidt ud. Ajax udnyttede overtallet og vandt 2-0 i Æresdivisionens ottende spillerunde.

Ajax skulle forsøge at forsvare førstepladsen i Æresdivisionen, da de lørdag aften tog imod gæsterne fra Groningen i ottende spillerunde.

Hjemmeholdet lagde tungt pres på Groningen fra starten af opgøret, og det lignede længe, at det bare var et spørgsmål om tid, før Ajax fik første scoring over stregen.

Men Groningen viste sig stædige, og de holdt stand i lang tid.

En udvisning til gæsterne skulle dog ændre ved det faktum.

Groningens Django Warmerdam fik sit andet gule kort, og så måtte udeholdet spille de resterende knap tyve minutter i undertal.

Overtallet udnyttede Ajax ganske kort efter, da de endelig fik hul på målbylden.

Argentineren Lisandro Martinez fik alt for meget tid og plads midt for målet på kanten af feltet, og det straffede han ved at sparke bolden i netmaskerne via stolpen.

Så havde Ajax ligesom lukket op for målscoringen og fundet formlen, som de omsatte til flere mål få minutter senere.

Hjemmeholdet tog spil-på-tredjemanden til et højt niveau, da Donny van de Beek blev sendt i dybden med en høj stikning, som han sendte videre ind i feltet, hvor indskiftede Klaas Jan Huntelaar stod klar og sparkede bolden i mål til 2-0.

Groningen kunne ikke svare igen, og med de tre point lægger Ajax afstand ned til PSV Eindhoven, der indtager andenpladsen i Æresdivisionen forud for rundens resterende kampe.


Af Daniel Laursen
Torsdag 24. oktober
Onsdag 23. oktober