LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Aktive AGF og det store midterfelt

| Superligaen Grundspil | 5 kommentarer
Graulund om misset Hjulmand-skifte: 'Det er en kæmpe svinestreg af FCN!'
Kamper flegner over Sotiriou-ballade: Det kan virkelig få mit pis i kog
Crone og Graulund i ophedet Riddersholm-debat: 'Det kan du ikke være uenig i!'
'De kommer til at skabe rigtig, rigtig mange chancer': Ekspert forventer store ting fra Brøndbys nye svensker
Spydig Ståle Solbakken med stikpille til håndbold-folket efter VM
Aktive AGF og det store midterfelt
Foto: Getty Images

Infoboks

AC Horsens - SønderjyskE
Superliga Nedrykning, Gruppe 1 (21/04)
bet365 3,00 3,20 2,40
NordicBet 2,95 3,15 2,50
Oddset 2,90 3,20 2,55
Stream FC Nordsjælland – FC København på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
bold.dk gør status i de 14 Superliga-klubber op til forårspremieren. Her med syv midterhold, der alle bejler til top seks.

Foråret i Superligaen bliver fredag skudt i gang, og bold.dk gør kort status i alle 14 klubber før deres første kampe.

I første omgang handler det om det store og brede midterfelt, hvor AGF har været de klart mest aktive på transfermarkedet med fire nye spillere, der alle ligner startspillere.

Derudover er de fleste mandskaber mere eller mindre intakte og klar til jagten på de eftertragtede pladser i top seks.

4. Esbjerg - 29 point
Vestjyderne havde en stille januar. Offensive Carlo Holse er lejet i FC København, mens spanske Agus Garcia er eneste spiller på ud-siden, der fik spilletid af betydning i efteråret.

Holse markerede sig som målscorer i sin uofficielle debut, hvor Esbjerg vandt 3-1 over Rad Beograd. Også topscorer Adrian Petre og midtbaneprofilerne Joni Kauko og Lasha Parunashvili kom på tavlen i en opstart med blandede resultater.

Efter en højtflyvende periode dykkede Esbjerg i sidste del af efteråret og er langt fra sikker på sin nuværende top seks-placering. Men programmet er fornuftigt - fem af seks kampe er mod hold fra 8.- til 14.-pladsen.

5. AaB 28 point
AaB blomstrede offensivt op under Jacob Friis, og tendensen er fortsat i nogle af opstartens testkampe - 6-0 over Thisted og 5-3 over Vejle.

Tom van Weert har scoret fem gange i testkampe og ligner sammen med Lucas Andersen, Kasper Kusk og Rasmus Thellufsen en yderst potent nordjysk offensiv - og en trup uden nævnværdige til- og afgange. 

Resten af grundspilsprogrammet ser fornuftigt ud med fire af seks opgør på hjemmebane, men AaB har hidtil i sæsonen langt fra forkælet tilskuerne hjemme i Aalborg. Otte point på hjemmebane er dårligst af alle i Superligaen.

6. Randers 28 point
Björn Kopplin er ny i truppen, og profilmæssigt er truppen intakt. Dog skal det blive spændende at se, hvordan Nicolai Poulsens udmelding, om at han smutter på en fri transfer til sommer og det medfølgende anførerskifte fra Poulsen til Erik Marxen, påvirker det kronjyske motorrum og holdet generelt. 

Randers sluttede stærkt af i efteråret, men har et svært slutprogram i grundspillet. Der venter således opgør mod FC København samt udekampe mod både AaB, Brøndby, SønderjyskE og OB.

7. OB 27 point
Oliver Lund er kommet ind i stedet for pensionerede Kenneth Emil Petersen i defensiven, og offensivt ser OB ud til at miste den 18-årige komet Mathias Jørgensen, men ellers kan Jakob Michelsen arbejde videre med samme trup, der i efteråret ramte en stime med kun ét nederlag i 13 kampe.

Testkampene har budt på fire sejre og en uafgjort, og Casper Nielsen og Bashkim Kadrii har med henholdsvis fem og tre mål vist stor skarphed.

8. AC Horsens 27 point
Nicolai Brock-Madsen og Louka Andreasen er nye i Horsens-offensiven, og derudover har manager Bo Henriksen holdt på alle profiler.

Opstarten har ikke budt på specielt opløftende resultater - blandt andet tabte Horsens 3-1 til Silkeborg i generalprøven - men sådan har det også været tidligere uden synderlig betydning for turneringskampene.

9. FC Nordsjælland 24 point
Andreas Skovgaard skal erstattes i forsvaret, men ellers er den talentfulde FCN-trup nogenlunde intakt, og spillere som Mads Valentin Pedersen og Jonathan Amon bør være i højere omdrejninger end i efteråret.

Kasper Hjulmand stopper som cheftræner til sommer, og opstarten er gennemført med nul sejre, tre uafgjorte og to nederlag. Meldingen fra flere af opgørene er dog, at resultaterne mere skyldes manglende skarphed og held end dårlige præstationer.

FCN har både Brøndby, FC Midtjylland og FC København på programmet i de kommende seks runder, så den unge trup bliver i den grad sat på prøve i forhold til top seks-ræset.

10. AGF 24 point
Pierre Kanstrup og Björn Daniel Sverrison er taget videre, men aarhusianerne har på ind-siden været blandt de mest aktive i januar, og både keeperen Kamil Grabara, forsvarsspillerne Frederik Tingager og Alexander Munksgaard samt angriberen Patrick Mortensen ligner forstærkninger.

AGF er med 1,1 mål per kamp kun undergået af bundholdene Vendsyssel, Vejle og Hobro scoringsmæssigt, men vinterens testkampe har budt på flere opløftende offensive tendenser.

Især har Youssef Toutouh med sine syv mål været iøjnefaldende, omend eks-FCK'eren ikke var en del af startopstillingen i generalprøven, som endte 3-2 over Rosenborg.

mikael@bold.dk

Stream FC Nordsjælland – FC København på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

5 kommentarer

Jesboy 09:45          
Hvorfor er Brøndby ikke medregnet her?
Rundini 10:08          
Fordi de ikke betegner dem som midterhold
Havenisse 10:14          
Hvilket ud fra et fagligt synspunkt er forkert her. Hvis 4. Pladsen er midterhold ud af 14 hold og argumentet er, at alle midterholdet kæmper om top 6 så er Brøndby på 3. Pladsen med kun et point mere end 4. Pladsen og kun 3 point fra at ryge ud af top 6 også et midterhold

Kan du forklare hvorfor Esbjerg skullle være midterhold
Skadedyret 11:42          
En ting er i hvert fald sikkert. Hvis man har ambitioner om top 6, så SKAL de indbyrdes kampe vindes. Især AGF har kniven på struben, hvor de har Esbjerg, Aab, Odense & Sønderjyske. De skal alle vindes - eller min. 10 points. Tror dog ikke 34 points er nok i denne sæson til at lande i top6.
vitez 16:15          
Brøndby burde havde været med (selv om de ikke lige nu er et midterhold)
Men de de er kun 3 point foran Horsens på 8´de pladsen. og 6 point foran AGF på 10´de pladsen. Der er stadig 18 point at kæmpe om.
4 af deres 6 kampe er ude (dog har de været bedre ude end hjemme, så det er måske en fordel!!!)
De er uden deres topscorer i de 2 første kampe.
De 6 hold de møder, er de 6 hold, der i ligger lige under dem i vinterpausen Nr. 4 til nr. 9.

Realistisk er 8 hold i spil om de sidste 4 pladser i mesterskabsspillet nr. 3 til 10. Det bliver interessant hvordan holdene kommer fra land.
Søndag 21. april
Lørdag 20. april